Nenechte si ujít v týdnu od 13. do 19. června 2011

192_big
Pokud máte rádi komiks, pak byste si neměli nechat ujít další z pořadů na toto téma. A jestliže raději vaříte, těšit se na vás bude „drsňák šéf“ Zdeněk Pohlreich nebo naopak jemnější kuchařka Markéta Hrubešová, která představuje svou kuchařku…

Společnost Franze Kafky vyhlásila již 17. ročník studentské literární soutěže o nejlepší esej O cenu Maxe Broda. V tématech se objevila esej o výchově, rodiče a děti – rodinné vztahy dnes a před sto dvaceti lety, dalším pak bylo téma Můj dopis otci, účastníci se mohli vyjádřit i ke kladům a záporům sociálních sítí na internetu či vlastním představám maturity. Soutěž byla již ukončena a nyní je na řadě vyhlášení výsledků. To se koná pod záštitou Ministra kultury ČR MUDr. Jiřího Bessera a předsedy vlády Výboru PhDr. Jaromíra Jermáře.
Slavností vyhlášení výsledků literární soutěže O cenu Maxe Broda proběhne ve Valdštejnském paláci v Praze 1, v úterý 14. června 2011 od 13 hodin.

Zdeněk Pohlreich tentokrát svou další knihu zaměřil na grilování. Dostala název Šéf na grilu – 100 skvělých receptů Zdeňka Pohlreicha. Vzhledem k tomu, že je čas na chvíle okolo ohníčku a pořádání nejrůznějších party, může se jeho kniha se sto recepty hodit. Najdete správnou techniku a výbavu pro vaše vaření na ohni. Dozvíte se, jak udělat fantastické steaky nebo hamburgry, jak nejlépe naložit kuře a s jakou bylinkou to rybě na ohni nejvíce vychází. Šéf vás naučí i připravovat skvělé saláty z grilu a namíchat osvěžující drinky na vaši zahradní slavnost.
Autogramiáda Zdeňka Pohlreicha zaměřená především ke knize Šéf na grilu – 100 skvělých receptů Zdeňka Pohlreicha se koná v Brně, v prodejně Bux.cz, Avion Brno v úterý 14. června 2011 od 17 hodin.

Dům čtení v Praze zve všechny zájemce na další setkání s komiksovými tvůrci. Tentokrát přijde Petr LITOŠ z nakladatelství CREW a promluví o specifikách českého komiksového trhu. A výjimečně dorazí také komiksová postava – Fagi – autor(ka) této postavy je a chce zůstat skryt(a), Fagi se tedy přijde představit sama. Snad řekne více než „Jsem Fagi.“
Večer s komiksem v Domě čtení se koná ve středu 15. června 2011 od 17,30 hodin na Praze 10.

Markéta Hrubešová, úspěšná herečka představuje svou kuchařskou knihu – Tak vařím já, která je určená především „vytíženým ženám“. Z dědictví po babičce a z dalších zdrojů převzala tradiční postupy, avšak snaží se českou i středomořskou kuchyni servírovat v lehké a stravitelné podobě. Pro moderní a zaměstnanou ženu, která potřebuje nasytit hladové krky během krátké doby, rovněž autorka vybrala ta jídla, jejichž příprava je časově nenáročná. Názorná publikace s více než 300 fotografiemi a 125 recepty. Součástí autogramiády v Brně bude i ochutnávka a prezentace vín z vinařství Hradil Čejkovice.
Autogramiáda Markéty Hrubešové ke knize Tak vařím já, proběhne v Brně, v knihkupectví Dobrovský ve čtvrtek 16. června 2011 od 16 hodin.
Autogramiáda Markéty Hrubešové ke knize Tak vařím já, se také uskuteční v Liberci, v prodejně Bux.cz, Forum Liberec a to ve středu 15. června 2011 od 17 hodin.

Světový guru finančního vzdělávání Robert Kiyosaki, autor knihy Bohatý táta, chudý táta a jeho manželka Kim Kiyosaki přijdou podepisovat své knihy do Paláce knih Neoluxor v Praze. O knize Bohatý táta, chudý táta se píše, že by se měla být povinnou četbou pro finanční plánovače nebo kohokoliv, kdo se zajímá o to, jak se stát finančně nezávislý. Je to prý jedinečný úvod do psychologie tvoření bohatství. Manžela Roberta Kiyosaki, Kim napsala knihu Bohatá žena ve které potvrzuje, že v dnešní době už by ženy z hlediska svých financí neměly být na nikom závislé. Tato kniha velmi přístupnou formou ukazuje, jak nastoupit na cestu vedoucí k finanční svobodě, jak se vzdělávat, jak prakticky postupovat a jak dosáhnout stanovených cílů. Nejlepším příkladem je právě ona sama.
Autogramiáda manželů Kiyosakových se koná v Praze, v Paláci knih Neoluxor v pátek 17. června 2011 od 15 hodin.

A na závěr ještě jedna pozvánka na vyhlášení výsledků literární soutěže. Tentokrát se jedná o soutěž Skrytá paměť Moravy. Porota této literární soutěže již má jasno o nominacích deseti nejlepších prací z celkového počtu 169 soutěžních příspěvků. Letošní pátý ročník překvapil množstvím i závažností témat většiny prací. Kdo z pěti autorů v každé kategorii ocenění získá, však zůstane zatím utajeno až do vyhlášení. Slavnostní finále literární soutěže Skrytá paměť Moravy se koná v areálu Slovanského hradiště v Mikulčicích.
Finále a vyhlášení výsledků literární soutěže Skrytá paměť Moravy proběhne v Mikulčicích, v pátek 17. června 2011.

Vybrali jste si? Nezapomeňte také nahlédnout do našeho kalendáře akcí, který pro vás pravidelně doplňujeme.

Doporučení:
Share

Napsat komentář