Vyhrajte jednu z knih o případech sestry Fidelmy

Pripady-sestry-Fildemy-perex
Série knih, jejichž hlavní hrdinkou je sestra Fidelma, vás zavede do starých časů, kdy vyšetřování zločinů záleželo hlavně na chytrosti a mínění vyšetřovatele. Peter Tremayne totiž ve svých knihách skloubil lásku k historii a detektivce.

Pokud máte rádi historické detektivní příběhy, ve kterých hlavní postava využívá logiky a břitkého úsudku, díky čemuž vrah nikdy neunikne, budou vás případy sestry Fidelmy určitě bavit. Některé z nich můžete právě vyhrát. Do soutěže je věnovalo nakladatelství Vyšehrad a šanci mají tři z vás, kteří si budou postupně vybírat jeden z titulů.

Všechny soutěžní tituly vychází v nakladatelství Vyšehrad. To právě tento rok slaví výročí 80 let. Se svými zhruba 80 tituly ročně se řadí mezi dvacítku největších českých nakladatelů. V řadě tematických oblastí – v historii a literatuře faktu, ve filosofii a teologii, v beletrii, zahrnující jak prózu, tak poezii, v dárkových publikacích, v kuchařkách a knihách věnovaných otázkám zdraví – se snaží nabídnout kvalitní literaturu novou i léty prověřenou.

 

Jezdec věstí smrt

Fidelma je na cestě z Říma domů do rodného Irska a v Janově se za dramatických okolností seznámí s mnichem, který se právě vrací do odlehlého opatství Bobbia, v němž pobývá i Fidelmin stařičký irský učitel. Fidelma se rozhodne starého pána navštívit a k mnichovi a jeho společníkům se přidá, ale už cestou do kláštera je jejich skupinka ze zálohy přepadena záhadnými útočníky. Fidelma i ostatní vyváznou, ale pocit hrozby trvá i po příjezdu do Bobbia, kde Fidelmu její učitel varuje před blížícím se neznámým nebezpečím. Když je krátce poté starý pán zavražděn a následují i další úmrtí, Fidelma přísahá, že viníka najde.
I v této knize čtenáře potěší Fidelmin břitký úsudek a logické vývody, kterými hrdinka mnichy v opatství uvádí opakovaně v úžas. Také zde ale vidíme Fidelmu coby mladou dívku, která k vlastnímu překvapení zjišťuje, že se jí velice stýská po mladém mnichovi Eadulfovi, s nímž se seznámila nějakou dobu předtím. A tak se musí vypořádat nejen se zmatkem ve vlastním nitru, ale také přijít na kloub spletitému spiknutí dříve, než bude pozdě.

Autor: Peter Tremayne

Vydalo: nakladatelství Vyšehrad
Počet stran: 312
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 5/2013
ISBN: 978-80-7429-191-3

Přečtěte si více o případech sestry Fidelmy v knize Jezdec věstí smrt a prolistujte si také ukázku.

 

Sedmá polnice

Vítejte opět ve starém Irsku! Píše se právě rok 670 a nedaleko královského paláce v Cashelu je v potoce nalezeno tělo zavražděného urozeného mladíka. Král tedy povolá svou sestru Fidelmu, zkušenou znalkyni irského práva, a jejího věrného společníka Eadulfa, aby případ prošetřili. Jediným klíčem k totožnosti zemřelého je zvláštní spona na šatech, jejíž tvar naznačuje, že nositelem byl příslušník sousedního královského rodu Laiginů.
Nemůže snad vražda neznámého mladíka nějak souviset s nepokoji, které v téže době propukají v západní části království? V jejich čele stojí fanatický člověk, jenž o sobě prohlašuje, že jej povolal „sedmý anděl“, aby ze země odstranil všechny, kteří nectí pravou víru, a Fidelma s Eadulfem jsou zakrátko vtaženi do spleti intrik a vražd. Existuje snad nějaká spojitost mezi mrtvým šlechticem, zavražděným mnichem – pijanem a hrůzu nahánějícím opatem, který svůj klášter přebudoval na vojenskou pevnost? Než Fidelma tuto záhadu rozřeší, sama se stává obětí únosu a pak už je na Eadulfovi, aby ji zachránil před smrtí. Snad se jim podaří spojenými silami spletitý případ nakonec vyřešit…

Autor: Peter Tremayne

Vydalo: nakladatelství Vyšehrad
Počet stran: 320
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 11/2013
ISBN: 978-80-7429-378-8

Přečtěte si více o knize Sedmá polnice. Nevynechte ani náš článek a ukázku.

 

Symbol smrti

Symbol smrti, již sedmnáctá historická detektivka od Petera Tremaynea, kterou Vyšehrad připravuje k vydání, je vlastně čtvrtým právnickým případem sestry Fidelmy. Příběh se odehrává v Irsku v roce 666. Řeholnice a advokátka soudního dvora Fidelma stojí před dvěma záhadami. V zastrčeném opatství na jihozápadě Irska se ve studni najde bezhlavé ženské tělo. V jedné ruce svírá krucifix, k paži druhé ruky je přivázán pohanský symbol smrti.
Na širém moři daleko od irských břehů se pod plnými plachtami plaví kupecká loď. Avšak posádka a náklad lodi zmizely, jako by je někdo odčaroval. Komu patří tělo ve studni a kam se poděla posádka? Je mezi těmito dvěma záhadami souvislost? Na pozadí keltské historie vypráví autor záhadný příběh plný intrik, nebezpečí a násilí.

Autor: Peter Tremayne

Vydalo: nakladatelství Vyšehrad
Počet stran: 320
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 8/2014
ISBN: 978-80-7429-464-8

Přečtěte si více o nejnovějším případu v knize Symbol smrti. Nezapomeňte ani na ukázku.

 

O autorovi

Peter Tremayne, vlastním jménem Peter Berresford Ellis, se narodil 10. března 1943 v anglickém Coventry ve Warwickshire. Jeho matka pocházela ze staré sussexské rodiny saského původu. Není proto divu, že se vzhledem ke svým irským, skotským, velšským a bretonským předkům zaměřil na studium Keltů a keltské kultury. Tento obor vystudoval, ale rozhodl se pro novinářskou profesi. Své akademické vzdělání využil ve svých populárněvědeckých pracích, stejně jako v beletrii. Peter Tremayne dosud vydal 77 knih, 60 povídek a kromě toho publikoval četné přednášky a uveřejnil nepočítaně novinových článků. Pod pseudonymem Peter Tremayne vydal 37 knih, z nichž právě detektivní příběhy o sestře Fidelmě, v nichž využil svých znalostí staroirského práva, mu vynesly velkou popularitu. Jeho díla vycházejí ve více než dvaceti jazycích a příběhy o nápadité sestře Fidelmě jistě zaujmou i české čtenáře.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Vyšehrad.)

 

Vyhrajte knihu dle svého výběru

Případy sestry Fidelmy jsou popsány již v sedmnácti knihách, přičemž ta poslední vychází právě v těchto dnech. A vy ji můžete mít ve své knihovně.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Vyšehrad vám totiž přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou vyhrát jednu z knih dle vlastního výběru. Ve hře jsou tituly Jezdec věstí smrt, Sedmá polnice a Symbol smrti. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností. První výherce si může vybrat jednu ze tří knih, druhý v pořadí si potom zvolí ze dvou zbývajících. Hodně štěstí!

Soutěž o knihy z nakladatelství Vyšehrad
probíhá od 12. srpna do 25. srpna 2014.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 historické detektivky dle vlastního výběru

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJezdec věstí smrt

Tremayne, Peter

Vyšehrad, 2013

zobrazit info o knizeSedmá polnice

Tremayne, Peter

Vyšehrad, 2013

zobrazit info o knizeSymbol smrti

Tremayne, Peter

Vyšehrad, 2014

Napsat komentář