Nenechte si ujít v týdnu od 11. do 17. srpna 2014

Nenechte si ujít
Prázdniny se přehouply přes polovinu a pro všechny příznivce knih a literatury vůbec tu máme další z našich pravidelných přehledů literárních akcí. Letní měsíce bývají co do nabídky sice trochu chudší, ale například některé z knihoven se činí, a tak budou naše dnešní pozvánky směřovat především tam.

Zajímavé akce pořádá v srpnu knihovna v Ostravě na vítkovické pobočce. Na příznivce detektivek zde čekají paní Marplová, soudce Ti či Sherlock Holmes z edice Odeon. Setkat se s nimi můžete na akci nazvané Edice 3x, která potrvá až do 29. srpna. Tatáž knihovna v Ostravě ve Vítkovicích pořádá výstavu Vítkovice ve víru 20. století. Na své si přijdou zájemci o osud vítkovických železáren. Mohou shlédnout výstavu dobových fotografií, dokumentů, novinových článků a nahlédnout tak pod pokličku tohoto průmyslového molocha. Také tato výstava bude končit 29. srpna.

Ve středu 13. srpna zveme srdečně všechny děti do Ústí nad Orlicí na akci Velké putování malých drakounů. Akce je inspirována knihou Zdeňka Krále Drakouni vydané nakladatelstvím CPress. V místní knihovně se bude předčítat a tvořit – děti budou vyrábět dokonce pravěké zkameněliny! Začátek je v 10 hodin.

Říká vám něco román Bylo nás pět? Určitě ano! Pokud zavítáte o prázdninách do Rychnova nad Kněžnou, pak vás možná bude zajímat, že se zde každý pátek od 18 hodin koná prohlídka města s hranými scénkami z tohoto románu. Interaktivní formou se dozvíte mnoho zajímavostí o památkách města. Akce Putování se Zilvarem je vhodná pro dospělé i děti a probíhat bude až do konce prázdnin.

Na závěr bychom vás rádi pozvali na akci, která probíhá až do 31. srpnaPoličce. Prostřednictvím výstavy Tajemný svět pohádek  se můžete přenést do kresleného světa Jiřího Trnky. V Městské galerii na Palackého náměstí je vystavena tvorba českého ilustrátora a autora 7 kreslených a 20 loutkových filmů.

Další pozvánky najdete v našem Kalendáři akcí. Pokud máte nějaký zajímavý tip, můžete sami pozvánku do Kalendáře přidat přes tento formulář.

Doporučení:
Share

Napsat komentář