Duchovní směry pro každodenní život

Meditace - ilustrační
Každodenní dlouhodobý stres dokáže udolat i odolného člověka. Naštěstí existují cvičební praktiky a filosofie, které nám v takových případech dokáží úspěšně pomoci. Dnešní knižní tipy se zaměřují právě na publikace zabývající se východními naukami, které se stávají čím dál více populární i ve zbytku světa.

O tom, že jógu můžeme začít cvičit v jakémkoli věku, vás přesvědčí kniha Jóga v denním životě pro děti a mládež, za níž stojí Paramhans Svámí Mahéšvaránanda. Příručku, kterou využijí dospělí, děti i rodiče s miminky vydalo nakladatelství Mladá fronta. K dispozici je ukázka cviků vhodných pro novorozence, pozice jezdce i cvičení s pohádkou.

Jóga v denním životě pro děti a mládež

Autor: Paramhans Svámí Mahéšvaránanda

Vydalo: nakladatelství Mladá Fronta
Počet stran: 272
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Jóga v denním životě pro děti a mládež

Kniha Jóga v denním životě pro děti a mládež obsahuje cvičení pro všechny věkové skupiny – od batolat až po teenagery. Je určena jak pro rodiče a vedoucí kurzů, tak pro děti a mládež. Naleznete zde detailní popisy všech cviků včetně fotografií. Cvičení pro nejmenší děti doplňují také krátké pohádky. Jógová cvičení jsou výborná jako prevence pro správné držení těla i zdravý vývoj a růst dítěte. Vedle fyzických a dechových cvičení nás jóga učí také relaxaci, koncentraci, sebeovládání a zklidňuje naši mysl. 

Ukázka z knihy

Oční cvičení

Před prováděním očních cvičení si nejprve zacvičíme sarva hitta ásany – uvolnění šíje, ramenních kloubů a zádových svalů. Poté si sedneme do pozice, ve které se cítíme dobře, do vadžra ásany nebo sukha ásany. Uvolníme celé tělo a zejména obličejové svaly. Uvolníme bradu, pravou tvář, levou tvář, ústa, rty,  nos, pravé oko, levé oko, pravé obočí, levé obočí, střed mezi obočím a čelo. Uvolníme celou hlavu. Pak zvolna přistoupíme k provádění očních cviků.

––––––––––––––––––––––––

Nakladatelství Knižní klub čtenářům přináší knihu Jeho Svatosti Dalajlamy, Chana Victora. Moudrost soucitnosti. Příběhy pozoruhodných setkání a nadčasové moudrosti je autobiografické vyprávění o skutečných zážitcích dalajlámy.  Příběhy navíc doplňují hluboká moudra a myšlenky Jeho Svatosti. K dispozici je i ukázka.

Moudrost soucitnosti. Příběhy pozoruhodných setkání a nadčasové moudrosti

Autor: Jeho Svatost Dalajlama, Chan Victor

Vydalo: nakladatelství Knižní klub
Počet stran: 352
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Moudrost soucitnosti. Příběhy pozoruhodných setkání a nadčasové moudrosti

Nová kniha, velmi poutavě napsaná, představuje hluboce osobní portrét dalajlamy ve skutečném životě a přináší vzácné pohledy do jeho života. Čtenář má možnost setkat se s ním při různých příležitostech a vidět, že je stále stejný – hluboce lidský a plný empatie. Ke světu i k lidem přistupuje s nezměrným optimismem a obrovskou vstřícností. O hluboce duchovních záležitostech mluví přístupně a s nadhledem, kterým si musí získat každého, kdo hledá smysl života a touží po dosažení vnitřního štěstí.

Ukázka z knihy

„Víra v teorii karmy nám pomůže pomůže smířit se s danostmi,“ prohlásil nakonec. V buddhismu karma znamená příčinu a následek. Utrpení je nevyhnutelné. S tím se musíme vyrovnat. Když situaci přijmeme, zmenší to naši úzkost. Přijetí přináší duševní klid. A také existují různé druhy postižení. Když jsou jen fyzické, poté možná nejsou potíže tak velké. Protože pořád je možnost myslet.

––––––––––––––––––––––––

Publikaci Feng Šuej jednoduše, příručku starodávného učení vydalo nakladatelství Grada. Její autorka Cheryl Grace všem zájemcům představí tuto tradici pocházející z Číny. Kniha přímo ukáže, jak může člověk pomocí tradičního učení ovlivnit zcela moderní prvky svého života, aniž by musel opustit jakékoli postoje. Pro více informací stačí prolistovat ukázku.

Feng Šuej jednoduše

Autorka: Cheryl Grace 

Vydalo: nakladatelství Grada
Počet stran: 192
Vazba: brožovaná

Přečtěte si více o knize Feng Šuej jednoduše

Feng šuej neznamená pouze přeskupit nábytek nebo přemalovat doma zdi, ale jde mnohem hlouběji. Ve vzrušující knize autorka vysvětlí, jak můžeme feng šuej použít k vyrovnání energie každé části našeho života, a to jak ve vnějším, tak vnitřním prostředí. Je nám představeno devět aspektů života, které můžeme pomocí starodávné techniky ovlivnit, jako je bohatství, rodina nebo kariéra, ale dosteneme se ještě hlouběji, abychom bylli pomocí práce s feng šuej schopni upravit, rozvíjet a naplnit své osobní vlastnosti, přesvědčení a cíle.

Ukázka z knihy

Feng šuej je staré čínské učení, zabývající se umístěním a orientací domova, rozmístěním nábytku, použitím barev, uměleckých děl a doplňku k vytvoření harmonizujícího okolí. Feng šuej bylo praktikováno v Číně po dobu delší než 3 000 let a v posledních několika desetiletích (zejména poté, co prezident Nixon navštívil Čínskou lidovou republiku v roce 1972) se s velkým úspěchem přesunulo do západního světa. 


Zajímáte se o myšlení a učení východních zemí? O které? Zaujala vás některá z dnešních knih? Napište nám komentář.

Tyto publikace i další knihy můžete získat díky našim aukcím!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJóga v denním životě pro děti a mládež

Mahéšvaránanda, Paramhans Svámí

Mladá fronta, 2014

zobrazit info o knizeMoudrost soucitnosti. Příběhy pozoruhodných setkání a nadčasové moudrosti

Jeho Svatost Dalajlama - Victor, Chan

Knižní klub, 2014

zobrazit info o knizeFeng Šuej jednoduše
Změňte svůj život uvnitř a kolem sebe

Grace, Cheryl

Grada, 2014

Napsat komentář