O posledních dnech literáta Pabla Nerudy

pripad-neruda
Knihy Roberta Ampuera se staly světovou senzací! Vydejte se i vy s detektivem Cayetanem Brulém za případem Pabla Nerudy!

Pablo Neruda se z Paříže, kde působil na postu chilského velvyslance, vrací kvůli nemoci zpět do Chile. Jeho život byl plný úspěchů, ale nyní mu zbývá vyřešit jednu důležitou věc. Nejistota ho trýzní tím více, čím silněji cítí blížící se konec. V zimě roku 1973 pozná mladého Kubánce jménem Cayetano Brulé a přesvědčí ho, aby se ujal pátrání, které už navždy změní Cayetanův život.

V honbě za pravdou podnikne Cayetano malou cestu kolem světa: navštíví Mexiko, Castrovu Kubu, Bolívii i nebezpečný, za zdí skrytý východní Berlín. Během doby, kdy se potýká s nástrahami svého nového poslání soukromého detektiva, se nad Chile stahují mračna vojenského převratu.

Děj knihy obsáhne řadu zemí, kultur a politických idejí. Ampuerův politický thriller, odehrávající se během bouřlivého konce jedné éry, je nejen romantickým, barvitým příběhem s akční zápletkou, ale i neotřelým pohledem na život velikána světové literatury Pabla Nerudy. Knihu vydalo nakladatelství Host.

Případ Neruda

Autor: Roberto Ampuero

Překlad: Jana Lišková
Počet stran: 400
Formát: 140 × 205
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Případ Neruda

Ukázka z knihy

Copak asi mají na srdci majitelé firmy Almago, Rugglero & Asociados, že mě požádali, abych se tak kvapně dostavil? Divil se Cayetano Brulé, když odcházel ono teplé únorové dopoledne ze své podkrovní kanceláře v budově Turri, nalézající se v samém finančním centru Valparaisa, a sjížděl v kleci výtahu na Pratovu ulici. Firma AR&A se po návratu demokracie stala nejvlivnější poradenskou společností v zemi a šeptalo se, že není žádná významná dohoda či veřejný tendr, ve kterých by neměla prsty. Její chapadla sahala od prezidentského paláce až po neogotická sídla podnikatelů, od Kongresu po Nejvyšší kontrolní úřad, ministerstva, politické strany, ambasády a soudy.

Neváhejte a pokračujte v četbě ukázky z knihy!

Ohlasy

Tento román je zcela nezapomenutelný a skvěle vystavěný. Vykresluje básníka Pabla Nerudu v hluboce lidské roli. Naprosto brilantní kniha – číst Roberta Ampuera je opravdové potěšení.

Isabel Allendeová, spisovatelka

Dojemný román zachycující poslední dny nobelisty Pabla Nerudy… Text jako by zpíval básnickými metaforami… Stojí za to si ho přečíst, nejen kvůli příběhu samotnému, ale i kvůli způsobu, jakým Ampuero pracuje s jazykem.

Publishers Weekly

O autorovi

Roberto Ampuero (nar. 1953) je jedním z nejznámějších a nejúspěšnějších chilských spisovatelů posledních let. Narodil se ve Valparaísu v Chile, žil na Kubě, v Německu, Švédsku a Spojených státech amerických, kde vyučoval tvůrčí psaní na univerzitě v Iowě. Působil také jako velvyslanec Chile v Mexiku. Roku 2013 se stal chilským ministrem kultury. Je autorem brilantní románové řady, jejímž protagonistou je valparaíský detektiv s kubánskými kořeny Cayetano Brulé. Tato série významně přispěla k oživení žánru latinskoamerické detektivní prózy. V Chile překonala hranici 200 000 prodaných výtisků a vyšla i ve Francii, Itálii, Německu, Portugalsku, Španělsku, Číně a mnoha dalších zemích. Případ Neruda (2008) je šestým dílem série a zároveň prvním, který vyšel v angličtině

(Zdroj informací a fotky: nakladatelství Host)


 Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. Odborné publikace se zaměřují především na historii, sociologii, jazykovědu, osobnosti filmu i další obory. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila také  řada překladové beletrie. Pečuje v jejím rámci o knihy mnoha předních zahraničních autorů, ať již zvučných jmen či začínajících autorů.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePřípad Neruda

Ampuero, Roberto

Host, 2014

Napsat komentář