Učení o prázdninách? Jedině zábavnou formou!

DetiVeSkole
Z učení by se nikdy nemělo stávat mučení. Natožpak o prázdninách. Ani ve dnech volna by však dětská mysl neměla zahálet. Trénovat mozkové závity lze naštěstí i zábavnou cestou, jak vám dokážou dnešní tipy.

Kniha První encyklopedie, jejíž autorkou je Zuzana Pospíšilová, představuje ideální start do seznamování se s podobným typem literatury. Děti díky ní poznávají svět okolo nich. Spolu s rodiči si mohou počíst o tématech jako ZOO, rodina, lidské tělo, dění na ulici nebo stroje a přístroje. Publikaci vydalo nakladatelství Grada.

První encyklopedie

Autorka: Zuzana Pospíšilová

Počet stran: 152
Vazba: vázaná
Věková kategorie: 2+

Přečtěte si více o knize První encyklopedie

Více než 200 hesel a barevných ilustrací! Naučte své dítě čerpat informace z knih. Objevte radost ze společného čtení a učení. S touto encyklopedií bude děti čtení bavit – v každé kapitole je pro ně kromě základního jednoduchého textu připraveno množství přitažlivých ilustrací, tematických úkolů, námětů k přemýšlení a hravých obrázkových rébusů.

Ukázka z knihy První encyklopedie

Lesní ptáci

V lese rostou stromy a na stromy létají také ptáci. Sova je noční pták, proto ve dne spí a v noci se vydává na lov. Protože má měkké a načechrané peří, dokáže létat velmi potichu. Loví hmyz a malé savce. Vydává typický zvuk, houkání. Strakapoud nebo datel vyzobávají červíčky z kůry stromů. Proto se v lese občas ozývá silné ťukání.

Podívejte se také na další ukázku z knihy.

Podobné tituly v edici:

–––––––––––––––––––––––––

Jméno mistra Jana Husa zná nepochybně každý školák. Horší to však může být s Petrem Chelčickým. Není ale třeba zoufat. Životy těchto dvou osobností připomíná spisovatelka Renáta Fučíková v knize Hus a Chelčický. Příběh jejich doby. Na jejích stránkách děti naleznou také spoustu ilustrací. Knížku vydalo nakladatelství Práh.

Hus a Chelčický. Příběh jejich doby

Autorka: Renáta Fučíková

Počet stran: 104
Vazba: vázaná
Věková kategorie: 10+

Přečtěte si více o knize Hus a Chelčický. Příběh jejich doby

Nikdo nepochybuje, že nejdramatičtější období českých dějin bylo 15. století. Čeští univerzitní učenci se tehdy pokusili o nápravu katolické církve. Dva z nich, Jan Hus a Jeroným Pražský, skončili na hranici jako kacíři. V Čechách vybuchl požár násilí, jehož příčiny vysvětlovala každá doba po svém. Pravda však byla jiná a tato kniha se ji pokusí vyložit co nejsrozumitelněji.

Ukázka z knihy Hus a Chelčický

Bakalář Jan, kterému neřekli jinak než Hus, pokračoval ve studiu. Měl velký cíl: vybřednout z chudoby a stát se knězem, aby si ho lidé vážili. Pilně opisoval knihy a většinu látky se učil z paměti. 

Pražská univerzita se podobala pařížské, kde se studenti dělili do čtyř národů: na galský, pikradský, normandský a anglický. V Praze byli studenti rozděleni do čtyř národů podle místa původu.

Pokračujte v četbě  ukázky.

Další tituly v edici:

 

–––––––––––––––––––––––––

Také k učení či zlepšování cizích jazyků lze přistupovat zábavnou formou. Nakladatelství Grada nabízí knihu Hravá angličtina v křížovkách autorky Zuzany Pospíšilové. Luštění křížovek a rébusů napomáhá rozšiřování slovní zásoby. Děti díky tomu objeví dosud neznámá slovíčka a lépe si zapamatují ta, která už se naučily.

Hravá angličtina v křížovkách

Autorka: Zuzana Pospíšilová

Počet stran: 88
Vazba: brožovaná
Věková kategorie: 10+

Přečtěte si více o knize Hravá angličtina v křížovkách

Nevíš, jak smysluplně naložit s volným časem během víkendu nebo prázdnin? Anglická slovíčka ti moc nelezou do hlavy? Překvap svého angličtináře i rodiče perfektní slovní zásobou. Sáhni po Hravých křížovkách v angličtině, začni luštit a uvidíš, že učení může být zábava. Díky vyluštěným křížovkám si upevníš znalost základních slovíček.

Podobně zaměřené knihy:


Měly by se podle vás děti i o prázdninách věnovat učení? Nebo zastáváte názor, že by měly spíše odpočívat? Napište nám do komentářů.

Dnešní tipy i další knihy můžete vydražit našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePrvní encyklopedie

Pospíšilová, Zuzana

Grada, 2014

zobrazit info o knizeHus a Chelčický
Příběh jejich doby

Fučíková, Renáta

Práh, 2014

zobrazit info o knizeHravá angličtina v křížovkách
Více než 100 křížovek a osmisměrek

Pospíšilová, Zuzana

Grada, 2014

Napsat komentář