Nenechte si ujít v týdnu od 28. července do 3. srpna 2014

Nenechte si ujít
Ani na přelomu července a srpna nevynecháme naši pravidelnou nabídku kulturních tipů. Můžete se těšit na setkání s oceňovanou skotskou autorkou Theresou Breslin, prázdninové předčítání pro děti i na výstavu ilustrací Jiřího Trnky.

Největší literární událost měsíce, kterou je Měsíc autorského čtení, se pomalu chýlí ke konci. Zbývá už jen poslední týden, v němž můžete v Brně a Ostravě navštívit autorská čtení významných českých i zahraničních spisovatelů. Z některé ze svých knih bude předčítat oceňovaná autorka knih pro děti a mládež, skotská spisovatelka Theresa Breslin. Dětských knih napsala přes třicet a některé z nich byly také zfilmovány. Pokud máte zájem poslechnout si držitelku prestižního ocenění Carnegie Medal za přínos dětské literatuře za knihu Whispers in the Graveyar o dyslektickém chlapci, máte jedinečnou možnost. Setkat se s ní můžete v Brně v úterý 29. července v 19 hodin v Divadle Husa na provázku a v Ostravě ve čtvrtek 31. července v 19 hodin v Klubu Atlantik.

Na středu 30. července máme pozvánku pro všechny děti do knihovny v Ústí nad Orlicí. Akce nazvaná Kočka Sára a její přátelé bude zahrnovat předčítání z dětských knih a tvoření. Je součástí programu Prázdninové předčítání. Název středeční akce je odvozen od stejnojmenné knihy Kočka Sára a její přátelé, kterou vydalo v roce 2010 nakladatelství Albatros. Začátek je v 10 hodin.

Z dlouhodobějších akcí bychom vás rádi pozvali na výstavu, která probíhá až do 31. srpnaPoličce. Tamní výstava nazvaná Tajemný svět pohádek vás zavede do kresleného světa Jiřího Trnky. V Městské galerii na Palackého náměstí je vystavena tvorba českého ilustrátora a autora 7 kreslených a 20 loutkových filmů.

Další literární nabídky najdete v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář