Kdo uteče, vyhraje

Na-uteku_perex
Máte rádi napětí, nečekané zvraty a hlavně akci? Potom by vám neměla ujít nová kniha Lee Patricka – napínavá detektivka s netradiční zápletkou.

Vysloužilý mariňák bojuje s dvěma zbrojními firmami o život jedenáctileté dívky!

Vysloužilý mariňák Sam Dryden, jehož výcviková kvalifikace díky dřívější účasti v několika utajovaných bezpečnostních projektech je vysoce nadprůměrná, truchlí nad smrtí manželky a dcery. V jedné z bezesných nocí si jde zaběhat po pláži a narazí do vyděšené asi jedenáctileté dívky. Pronásleduje ji skupina mužů. Dryden se s ní skryje a vyslechne rozhovor pronásledovatelů, z něhož vyplývá, že dívku chtějí na něčí pokyn zabít. Oběma se podaří uniknout z oblasti městečka, kde dívku drželi několik měsíců na drogách. O život dívce usiluje velmi mocný člověk se známostmi na nejvyšších místech bezpečnostních agentur Spojených států a má k dispozici nejnovější výkřiky sledovací techniky včetně naprosto nových satelitů Miranda. Stačí mu lusknout prstem a zmobilizuje ozbrojené složky v kterékoli oblasti, vzlétnou stíhačky, vrtulníky vybavené termovizí. Dívka je obětí pokusů dvou konkurenčních zbrojních firem, u níž se kromě schopnosti číst myšlenky vyvinuly i schopnosti jiné. Momentálně je po aplikování drog ve stavu ztráty paměti, která se jí má do týdne vrátit. To je pro pronásledovatele naprosto nepřijatelné a snaží se ji do té doby zničit. Třebaže má pronásledovatel k dispozici složku Sama Drydena a ví, co se od něj dá očekávat, nepřestává vycházet z údivu. Dryden mu připravuje jedno překvapení za druhým. A hrají v tom roli i schopnosti prchající dívky. A k čemu slouží věž k přenosu mobilních signálů umístěná zcela nesmyslně uprostřed vyschlého jezera v poušti?

 

Na útěku

Autor: Patrick Lee

Vydání: 1., 06/2014
Vazba: vázaná
Počet stran: 280
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-7429-074-9

Knihu Na útěku vydalo nakladatelství Vyšehrad

 

Ukázka z knihy

ZA ČTYŘI MINUTY PŘEDJEDOU PICKUP. Curren ještě neviděl jeho koncová světla kvůli stoupání a zatáčkám pobřežní dálnice, ale v duchu si to spočítal. Ohlédl se přes rameno na prostřední sedadlo dodávky, kde seděli tři z jeho mužů s připravenými zbraněmi. V jejich výrazech neviděl žádné potěšení a sám také žádné necítil. Práce se musela vykonat; nic víc, nic míň. „Nezdržujte se vyřazením vozidla,“ přikázal Curren. „Rovnou zabíjejte. To děvče první.“

Pokračujte ve čtení ukázky zde.

 

Řekli o knize

„Patrick Lee je velký talent a Na útěku je dosud jeho nejlepší kniha – strhující, poutavá, chytrá a naprosto přesvědčivá.“

Lee Child

„Čistý adrenalin! Akční román s ­výraznými ­postavami a originální zápletkou. Stojí za přečtení.“

Lisa Gardnerová

 

O autorovi

Americký spisovatel Patrick Lee je kromě thrilleru Na útěku autorem několika úspěšných románů a na ­dalším pracuje. Žije v Michiganu.

(Zdroj informací a fotky: nakladatelství Vyšehrad)

 


Nakladatelství Vyšehrad od založení v roce 1934. Se svými zhruba 80 tituly ročně se řadí mezi dvacítku největších českých nakladatelů. V řadě tematických oblastí – v historii a literatuře faktu, ve filosofii a teologii, v beletrii, zahrnující jak prózu, tak poezii, v dárkových publikacích, v kuchařkách a knihách věnovaných otázkám zdraví – se snažíme nabídnout vám kvalitní literaturu novou i léty prověřenou. Reagujeme na to, co vás zajímá, sledujeme také trendy významných zahraničních nakladatelů a jejich čtenářů.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNa útěku

Patrick, Lee

Vyšehrad, 2014

Napsat komentář