Vyhrajte román nejen o zapovězené lásce

Esej
Když jste ve škole nový a navíc albín, nemáte to zrovna jednoduché a vlastně jen doufáte, že si vás nebude nikdo moc všímat. To se ale tak úplně nepovede a hlavní hrdina se musí vypořádat s tajemstvím, které je třeba skrývat.

Co vše jste ochotni udělat pro zachování tajemství?

Tim Macbeth, sedmnáctiletý albín, nedávno přestoupil na prestižní Irvingovu školu, jejíž motto zní: „Vejdi, přítele najdi a přítelem se staň“. Přítel je ale to poslední, co Tim hledá – doufá jen, že absolvuje poslední ročník, aniž by vzbudil příliš pozornosti. Navzdory své snaze zůstat nenápadný se však zamiluje do hvězdy ročníku Vanessy, přítelkyně nejoblíbenějšího studenta na škole. K Timovu překvapení Vanessa jeho lásku opětuje, zároveň ale ví, že pokud jejich cit vyjde najevo, doplatí na to ztrátou svého společenského postavení. Tim a Vanessa svůj vztah tají, a navíc se musejí vypořádat s esejem o tragédii – závěrečnou prací, kterou zadává nejpřísnější učitel na škole.

Kniha je psána střídavě z pohledu zamilovaného Tima a Duncana, současného čtvrťáka, který zpětně odhaluje celou pravdu o Timovi a Vanesse. Esej o tragédii je působivý příběh o zapovězené lásce a o tom, kam až jsou lidé schopni zajít, aby si uchovali svá tajemství.

 

Esej o tragédii

Autorka: Elizabeth LaBanová

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Štěpán Hnyk
Počet stran: 288
Vazba: vázaná
Vydáno: 7/2014
ISBN: 978-80-7491-055-5

Přečtěte si více o knize Esej o tragédii, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host. Můžete si také prolistovat ukázku, nebo si přečíst náš článek.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. Odborné publikace se zaměřují především na historii, sociologii, jazykovědu, osobnosti filmu i další obory. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

Ukázka z knihy

„Tak dělej, kámo, kde to vázne?“ zazubil se na něj Tad s úsměvem od ucha k uchu.
Duncan se k němu naklonil a chtěl si s ním potřást rukou, ale Tad v poslední chvilce ucukl, aby Duncana přiměl se za ním rozběhnout. Vyrazil po schodišti nahoru a bral schody po dvou. Duncan se za ním pustil, ale hned se zase zastavil. Bylo to tady a on snad nechtěl vědět, co ho čeká. Jediní, kteří věděli, kdo dostane jaký pokoj, byli loňští čtvrťáci, a ti museli přísahat, že to nikdy nikomu neprozradí (a to doslova: složili slib, jehož porušení měla za následek nějaký ten kaz na vysvědčení – tedy v případě, že by se na to přišlo). Poslední školní den každý z nich přilepil na dveře jméno svého nástupce a zanechal po sobě „poklad“, který měl daný student objevit prvního dne následujícího školního roku. Potom byly koleje až do srpna zapečetěny. Spousta nových čtvrťáků všelijak zkoušela dostat se na tohle poschodí. Dokonce se snažili uplatit úklidovou četu, která nastoupila týden před začátkem školy, aby patro zbavila zatuchliny a prachu, ale pokud věděl, nikdy neuspěli. (str. 11)

 

Vyhrajte knihu Esej o tragédii

Hlavního hrdinu Tima potká po přestupu na novou školu překvapivá láska. Sám by to nikdy nečekal a už vůbec si nepředstavoval, že dívka, která se do něj zamiluje, bude přítelkyně nejpopulárnějšího chlapce ze školy. Svůj vztah musí tajit a tajemství udržet stůj co stůj. Podaří se jim to? A co všechno jsou ochotni pro to udělat? To si pojďte přečíst sami.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Esej o tragédii vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Esej o tragédii
probíhá od 23. července do 5. srpna 2014.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy Esej o tragédii

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeEsej o tragédii

LaBanová, Elizabeth

Host, 2014

Napsat komentář