Nový pohled na americké dějiny

obálka knihy Dějiny amerického národa
Čím byla utvářena americká společnost? Co dělá vlastně Ameriku Amerikou? To vše a mnoho dalšího se pokusí osvětlit kontroverzní anglický historik Paul Johnson ve své knize pro všechny badatele a otevřené hlavy.

Na rozdíl od dnešních revizionistů, kteří tvrdí, že Američané jsou pouze politickým národem, je autor přesvědčen o specifickém významu náboženských a kulturních angloamerických znaků, které se vyvíjely od příchodu prvních osadníků až po dnešní dny.
Johnsonova kniha způsobila ve světě senzaci nejen proto, že nebere ohledy na politickou korektnost a bojuje s různými levicově liberálními mýty, ale také autorovým nesmlouvavým smyslem pro fakta a mimořádně dramatickou dikcí.

Dějiny amerického národa

Autor: Paul Johnson

Překlad: Věra a Jan Lamperovi
Vydání: 1., 05/2014
Vazba: pevná
Počet stran: 852
Formát: 156 x 232 mm
ISBN: 978-80-7335-361-2

 

Knihu Dějiny amerického národa vydalo nakladatelství LEDA

 

Další knihy od Paula Johonsona:

Přečtěte si také recenze knih Intelektuálové a Bleskové portréty 20. století

 

O autorovi

Světoznámý britský historik a publicista Paul Johnson (1928) vystudoval historii na Magdalen College v Oxfordu. Působil v pařížském periodiku Realités a posléze se stal redaktorem londýnského týdeníku New Statesman, v němž v letech 1964–1970 pracoval jako zástupce šéfredaktora. Jeho dílo čítá přes čtyři desítky knižních prací či antologií. Pravidelně přispívá do předních světových listů, mimo jiné do New York Times, Wall Street Journalu, Daily Mailu, Daily Telegraphu, Spectatoru či Forbesu. Mezi Johnsonovy nejvýznamnější práce patří Dějiny 20. století (LEDA/Rozmluvy 2008) a Dějiny židovského národa (LEDA/Rozmluvy 2007). Autorův široký popularizační záběr vyznačující se odmítáním klišé dále postihuje proměny křesťanské civilizace i Britských ostrovů, osobnosti státníků, umělců i slovutných vojevůdců a v neposlední řadě zrození a neuralgické aspekty moderního světa.
(Zdroj: nakladatelství LEDA)


Nakladatelství Leda se zaměřuje na vydávání slovníků a jazykových učebnic v knižní i elektronické podobě. V nabídce najdete kromě učebnic také výukové programy. Nakladatelství vydává také zajímavé tituly z oblasti beletrie a literatury faktu.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDějiny amerického národa

Johnson, Paul

Leda, 2014

Napsat komentář