Lenošením a nečinností k lepšímu rodičovství!

nahled_jota

V Nakladatelství JOTA právě vychází dotisk úspěšné knihy z ediční řady Populárně naučná. Chcete znát zaručený návod na tajemství, jak být pohodovým rodičem?

Tom Hodgkinson
Líný rodič

Převratný a přitom zcela přirozený přístup k výchově dětí.

Autor vychází z prosté, ale geniální myšlenky D. H. Lawrence, že nejlepší věc, kterou pro své děti můžeme udělat, je nechat je na pokoji. To samozřejmě neznamená zanedbávat je.

Ponechejme jim ale tolik volnosti, aby dokázaly vyrůst v soběstačné, sebejisté, šťastné a svobodné jedince.

Přestaňme je cepovat a místo toho rozvíjejme přirozené dětské instinkty tvořivosti a nezávislosti. Prospějeme tím nejenom jim, ale i sobě.

Líný rodič je skvělá kniha pro kohokoli, kdo je zoufalý z toho, že neví, jak vychovávat své dítě, a kdo hledá dobrou radu a praktické příklady.

A především tato kniha ukazuje, že rodičovství může být zábava a ne noční můra.

————————————————————————————————————

Tom Hodgkinson
Líný rodič

Vazba: pevná s přebalem
Počet stran: 248
Formát: 145x210mm
Běžná cena: 248 Kč

Knihu Líný rodič vydává v dotisku nakladatelství Jota

 

————————————————————————————————————

O autorovi:

TOM HODGKINSON je šéfredaktorem časopisu Idler (Lenoch) a autorem knih How to be Idle (Jak být líný) a  How to be Free (Jak být volný).
Píše pro nejrůznější noviny a časopisy; přispívá zejména do rodičovského sloupku deníku Daily Telegraph. Žije se svou rodinou na farmě v hrabství Devon na jihozápadě Anglie.

 

 

Podle bestseleru Toma Hodgkinsona vychovává své děti například herečka Aňa Geislerová nebo topmodelka Tereza Maxová!

————————————————————————————————————

V Nakladatelství JOTA od Toma Hodgkinsona také vyšlo:


JAK BÝT LÍNÝ
Nicnedělání je dřina

Když vás ráno budík vytrhne ze spánku, máte pocit, že byste nejraději zůstali zachumlaní v teplé posteli, četli si knížku, usrkávali šálek kávy a celý den jen tak lenošili?

Tom Hodgkinson si to nepřeje, on to dělá. Od tohoto milovníka svobody a umění nicnedělání vychází nikoliv jen obyčejná kniha, nýbrž přímo protilátka proti naší prací posedlé kultuře. V knize Hodgkinson předkládá učenou a zároveň rozverně podanou obhajobu nového způsobu života, který může praktikovat každý bez výjimky — žít šťastně nicneděláním.

Rozebírá celé spektrum otázek, jimiž se moderní lenoch zabývá, jak se pořádně vyspat, kdy to v práci zabalit, jak se těšit ze života — a zároveň rozjímá o dílech tak slavných obhájců těchto ctností, jakými byli Oscar Wilde, Robert Louis Stevenson a Nietzsche, jež přiznali, že svá nejlepší díla napsali v posteli.

 

JAK BÝT VOLNÝ
Užívejte života naplno

Napadlo vás někdy, proč každé ráno vstáváte za kuropění, zařadíte se autem do kolony a jedete do zaměstnání? A má vaše práce vůbec nějaký smysl? A proč na vás ze všech stran útočí spotřební kultura nevalné kvality? Prolétla vám hlavou myšlenka, zda snad přece jen neexistuje lepší, svobodnější a šťastnější způsob života? Jestliže ano, pak tato kniha je určena právě vám.

V Životním manifestu č. 2 (po kultovní jedničce Jak být líný) se můžeme vydat na inspirativní cestu za vnitřní svobodou a štěstím. Při četbě se pobavíte Tomovými neotřelými myšlenkami a nápady a jen tak mimochodem se dozvíte, jak je možné setřást ze sebe pouta obav a vnitřních nejistot, byrokracie, dluhů, nesmyslných vládních nařízení, úmoru domácích prací, zbytečných stížností a rozbrojů, chudoby, zloby i domácích odpadů a mnoha dalších nepříjemností, které nám brání v rozletu a znemožňují nám cítit se volný jako ten pták…

 

STARÉ DOBRÉ ČASY
Praktická příručka moderního hospodáře aneb jak se o sebe postarat

Staré dobré časy jsou další prací britského spisovatele Toma Hodgkinsona. Hloubavostí, humorem, filozofickým vhledem a především neotřelým přístupem k životu zaujme všechny, kteří hledají způsob, jak uniknout z ubíjející všednodennosti moderní společnosti, která se podle autora nedokáže vymanit ze slepé uličky, v níž vlastní vinou uvízla.

Hodgkinson přibližuje vlastní zkušenosti ze života na farmě, kde se snaží svým typicky „lenošivým“ způsobem – v jeho podání jde o návrat k hlubokému, bezprostřednímu životnímu prožitku – začlenit do tradičního přírodního rytmu pravidelně se střídajících ročních období.

Ve dvanácti kapitolách popisuje svůj život na venkově; především ale ukazuje, jak se z městského člověka zhýčkaného vymoženostmi současné civilizace snadno může stát samostatný a zodpovědný hospodář. Pomocí početných citací starověkých, středověkých i moderních myslitelů a také říkanek a průpovídek z dříve oblíbených kalendářů nabízí recept, jak se vymanit z nekonečného kolotoče konzumu. Čtenáře zasvěcuje do tajů zahradničení, chovu domácího zvířectva, včelaření či lovu; radí, jak si upéct vlastní chléb, jak správně pokosit louku, jak si uvařit pivo. Především ale nepřetržitě hledá svou vlastní cestu do „starých dobrých časů“, doby, kdy lidé žili v přímém sepětí s přírodou, uměli se veselit, smát se a užívat si drobných radostí.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeLíný rodič
Lenošením a nečinností k lepšímu rodičovství

Tom Hodgkinson

Jota, 2009

zobrazit info o knizeJak být líný
Nicnedělání je dřina

Hodgkinson, Tom

Jota, 2010

zobrazit info o knizeStaré dobré časy
Praktická příručka moderního hospodáře aneb jak se o sebe postarat

Hodgkinson, Tom

Jota, 2011

zobrazit info o knizeJak být volný
Užívejte života naplno

Tom Hodgkinson

Jota

Napsat komentář