Nenechte si ujít v týdnu od 6. do 12. června 2011

192_big

Studenti a absolventi literární akademie Josefa Škvoreckého pokřtí svou novou knihu, Radka Denemarková bude besedovat na téma „Kobold“ a i Jiří Paroubek představí svůj spisovatelský počin se zajímavým názvem „Ve službě republice“. Uklidnit se od politiky můžeme „V peřině“nebo se naučit vládnout s Tomio Okamurou…

Hlava nehlava je tvůrčí skupina, která se zformovala okolo Ivony Březinové na jejích kurzech tvůrčího psaní, které pořádá na Literární akademii Josefa Škvoreckého v Praze. Nyní přicházejí s novou knihou hororových příběhů Noční můry nespí. Začínající i již zkušení autoři předkládají čtenářům další výtvory ze svých literárních dílen, Je to knížka plná strašidelných příběhů, ve kterých se dětští hrdinové potýkají s nebezpečími v nejrůznějších podobách, jako jsou pohádkové čarodějnice, krvelační upíři, mimozemšťané, ale také psi zabijáci, únosci nebo zlí lidé. Některé příběhy jsou realistické, jiné už méně, ale jedno mají společné, při jejich čtení tuhne krev v žilách.
Křest knihy povídek „Noční můry nespí“ se koná v Praze, v Paláci knih Neoluxor na Václavském náměstí, v pondělí 6. června 2011 od 16 hodin.

Nová kniha Radky Denemarkové dostala název Kobold aneb Přebytky něhy.  Je příběhem rodiny Helly a Michaela Koboldových odehrávajícím se v průběhu jednoho století. Je to kniha o tom, co se s lidmi stane, když se ocitnou tváří v tvář nacistické či komunistické ideologii. A je to také kniha o podobách lásky a násilí. Román Kobold aneb Přebytky něhy volně navazuje na knihy A já pořád kdo to tluče a Peníze od Hitlera. Autorka jím završuje svou trilogii o středoevropském dvacátém století.
Beseda s Radkou Denemarkovou u příležitosti její nové knihy ,,Kobold“ proběhne ve středu 8. června 2011 v knihkupectví Dobrovský v Brně.

Expremiér Jiří Paroubek pokřtí svou knihu s názvem „Ve službě republice“ a zároveň i slibuje, že jeho kniha bude daleko hodnotnější, než Zápisky z knih prezidenta Václava Klause. Popisuje v ní zápisky z cest z let 2005 – 2010 a zřejmě se nejedná o jeho poslední spisovatelský počin. Zda bude kniha skutečně lepší, se už můžete přesvědčit sami, třeba tím, že jí s Jiřím Paroubkem přijdete pokřtít spolu s bývalým zahraničním premiérem Göranem Perssonem a Alfredem Gusenbauerem.
Křest knihy Jiřího Paroubka „Ve službě republice“ proběhne ve středu 8. června 2011 od 16 hodin v paláci knih Neoluxor na Václavském náměstí v Praze.

Toimo Okamura, český Japonec, podnikatel a tiskový mluvčí Asociace českých cestovních kanceláří a agentur vydal svou nejnovější knihu „Umění vládnout“ a nyní pokračuje v jejím představování po celé naší republice. Tentokrát zavítá do Brna, kde se v rámci autogramiády a besedy můžete zároveň zúčastnit i ukázky japonského bojového umění Jeet Kune Do. Tomio Okamura v knize Umění vládnout vyjadřuje svůj názor na naší společnost, na současnost, zamýšlí se nad aktuálními problémy z nejrůznějších oblastí a nabízí konkrétní vize, kam by naše země měla v zásadních oblastech směřovat.
Autogramiáda Tomio Okamury u příležitosti jeho nové knihy „Umění vládnout“ se koná v Brně, v knihkupectví Dobrovský ve čtvrtek 9. června 2011 od 16 hodin.

Nakladatelství XYZ připravilo knižní zpracování nového celovečerního filmu „V peřině“. V této pohádce ožije magický svět našich peřin – v jedné čistírně peří na náměstí objevili, jak se zlých snů z peřin zbavit. To se nelíbí vykladačce zlých snů odnaproti, pomsta na sebe nenechá dlouho čekat a celá rodina v čistírně i sousedé budou muset o své sny bojovat nejen v našem světě ale i v kouzelném světě, který se v polštářích a peřinách ukrývá. Knihu pokřtí režisér F. A. Brabec.
Křest knihy „V peřině“ spojený s autogramiádou protagonistů stejnojmenného úspěšného filmu proběhne ve čtvrtek 9. června 2011 od 16 hodin v knihkupectví Neoluxor v Praze.

A na závěr připojíme menší pozvánku na Muzejní noc, která proběhne koncem tohoto týdne. Akci pořádá Památník národního písemnictví a proběhne hned na dvou místech. Prvním bude Letohrádek Hvězda v Praze na Bílé Hoře, kde proběhnou komentované prohlídky výstavy Surrealistická východiska věnované českému poválečnému surrealismu. Ve 21.00 a 23.00 doplní renesanční milostné a pijácké písně sboru Ensemble terrible a čtení surrealistických textů herečkami z Divadla Komedie. Druhým místem je pak Malá vila Pelléova, kde se bude konat čtení z děl E. Hemigwaye a Bohumila Hrabala k výstavě Domovy spisovatelů M. Hucka. Na pořadu bude i prohlídka expozice pracovny L. Mňačka se čtením z jeho próz, kterou umocní hudba z gramodesek spisovatelovy fonotéky. Ve 21.00 vystoupí na zahradě vily americká sólistka D. Aivia za doprovodu houslí.
Pražská muzejní noc Památníku národního písemnictví se koná v sobotu 11. června 2011 od 19 do 24 hodin.

Vybrali jste si? Nezapomeňte také nahlédnout do našeho kalendáře akcí, který pro vás pravidelně doplňujeme.

Doporučení:
Share

Napsat komentář