Napínavé knihy, které vám zpříjemní dovolenou

svetove_krimipovidky
Chystáte se na dovolenou a máte pocit, že bez pořádné porce napětí se neobejdete? Pak nehledejte akční programy cestovek, ale přibalte do kufru napínavou knihu! Užijete si tak příjemnou dovolenou bez nervů, a přesto vám bude běhat mráz po zádech. Stačí vybrat si ten správný titul!

Hned u první představované knihy si přijdou na své milovníci tajných agentů a pořádně dlouhého čtení. Agent FBI Sean Reilly na 528 stranách svede svůj boj o život a vy se u toho klidně můžete slunit na nějaké pláži. Již čtvrtý díl série autora Raymonda Khouryho vydalo nakladatelství Domino.

Rasputinův stín

Autor: Raymond Khoury

Překlad: Hana Pernicová
Vazba: vázaná
Formát: 140 x 211

Přečtěte si více o knize Rasputinův stín a prolistujte i ukázku

Píše se rok 1916. Horníky v dole na Urale náhle zachvátí podivné šílenství a navzájem se povraždí. Nikdy se bohužel nepodaří zjistit, co bylo příčinou děsivého krveprolití: než totiž stačí mrtvá těla vychladnout, neblaze proslulý důvěrník carské rodiny Grigorij Rasputin vyhodí důl do povětří. Proč vlastně prodléval v tomto nehostinném kraji? A proč mu tolik záleželo na tom, aby zlikvidoval všechny důkazy?
Současnost. Agentu FBI Seanu Reillymu byl svěřen choulostivý případ: skokem z okna newyorského mrakodrapu se zabil ruský diplomat. Šlo opravdu o sebevraždu?

PROLOG

Pohoří Ural, Ruská říše 1916

Dolem na měď se rozlehl pronikavý hvizd a odrážel se ozvěnou od stěn. Maxim Nikolajev ucítil podivné bodnutí hluboko uvnitř lebky.

Odložil krumpáč a otřel si čelo. Bolest už odeznívala. Zhluboka se nadechl a nasál do zanesených plic další dávku jedovatého prachu. Už si toho ani nevšímal a bylo mu to fuk. V tuhle chvíli se myšlenkami upínal jen k dopoledni přestávce; vždyť dřel už od pěti ráno.

—————————————————-

A u politiky zůstaneme. Tentokrát v podání dánského autora kriminálních románů Jussi Adlera-Olsena. Jeho 616 stran je určeno milovníkům politických thrillerů. Co vše se může přihodit po volbě amerického prezidenta, vám přiblíží kniha z nakladatelství Host.

Washingtonský dekret

Autor: Jussi Adler-Olsen

Překlad: Magdalena Jirková
Vazba: vázaná
Formát: 140 x 206

Přečtěte si více o knize Washingtonský dekret a prolistujte si ukázku z ní.
Nevynechejte ani náš článek o knize.

Demokratický guvernér Bruce Jansen právě s velkým náskokem vyhrál americké prezidentské volby. Oslavu vítězství však naruší atentát, při němž umírá jeho manželka. Kdo stojí v pozadí tragédie? Je vrahem opravdu místní podivín, nebo nitky sahají mnohem dál? Po Jansenově nástupu do prezidentského úřadu se Spojené státy rázem ocitají v situaci, kdy nový prezident udělá cokoli, aby změnil americkou společnost – okamžitě a za jakoukoli cenu.

Všechno začalo, když kancelář guvernéra Jansena zaslala největší místní televizní stanici státu Virginia návrh na nový soutěžní pořad a počáteční kapitál na jeho rozjezd.
Jednalo se o zeměpisnou soutěž, do které byli pozváni všichni, kdo dokázali odpovědět na otázku, jak se jmenuje nejlidnatější čínské město. Místní stanice po pořadu hned skočila.
Když se kamery v televizním studiu konečně rozsvítily, stálo v něm osmačtyřicet účastníka, kteří prošli vyřazovacím kolem. A senzací byla přítomnost čtrnáctileté dívky mezi vyvolenými. Napětí se muselo udržovat po dobu čtyř týdnů, aby sponzor, Lethermanin pneuservis, a kancelář pro kampaň guvernéra Jansena za své peníze a nasazení z pořadu vytřískaly co nejvíc.

—————————————————-

Do světa lží vás v další knize pozve americká autorka Andrea Kane. Na tom, zda je otec skutečně mrtev, nebo ne, závisí život syna. Zda přežije navzdory chorobě, zjistíte, když přečtete všech 288 stran napínavé knihy z nakladatelství Fragment.

Temné lži

Autorka: Andrea Kane

Překlad: Edita Drozdová
Vazba: vázaná
Formát: 210 x 140

Přečtěte si více o knize Temné lži a přečtěte i ukázku z ní

Amandin syn přišel na svět se vzácnou poruchou imunity. Jeho jedinou nadějí na život je transplantace kostní dřeně. Nejvhodnějším dárcem je jeho otec. Ten však byl brutálně zavražděn. Jediná fotografie ale obrátí všechno naruby. Je možné, že Paul žije a že vše byla lež? Naděje tu je, jeho tělo se totiž nikdy nenašlo… Tým Forensic Instincts jde opět do akce a musí dokázat nemožné! Jejich protivníkům velice záleží na tom, aby se šokující pravda už nikdy nedostala na povrch. Stopy totiž vedou do nejvyšších kruhů…

Amanda musela půl hodiny prosit a přemlouvat zaměstnance JIPky, než souhlasili s její žádostí. Ale když jim vysvětlila, proč to tak zoufale potřebuje, nakonec souhlas dali.
Profesionální kameraman a jeho asistentka dorazili před sedmou. Amanda svým přátelům z celého srdce poděkovala, že jí udělali takovou laskavost. Její instrukce byly stručné a krátké – nahrát pětiminutové video přes skleněné dveře, za kterými spal ve své postýlce Justin. Budou muset pracovat přes noc, aby do rána všechno stihli zpracovat a dát na YouTube.
Nebude to lehké. Ale je zapotřebí to udělat. A oni to zvládnou. Natáčení proběhlo hladce. Celá akce – od příjezdu do odjezdu – jim zabrala sedmnáct minut.
Daleko déle budou čekat na výsledek, který to – snad – přinese.

—————————————————-

Protože je léto i časem, které máme spojeno s érou květinových dětí, pak by vám váš obraz o nich mohla poupravit kniha sourozenců Liselotte a Sørena Hammerových. Na 408 stranách vás provedou Kodaní let šedesátých i časů současných. Knihu vydalo nakladatelství Host.

Klub osamělých srdcí

Autoři: Liselotte a Søren Hammerovi

Překlad: Michaela Weberová
Vazba: vázaná
Formát: 135 x 205

Přečtěte si více o knize Klub osamělých srdcí a prolistujte si ukázku z ní.
Nevynechejte ani náš článek o knize či naši recenzi!

Vrchní kriminální komisař Konrad Simonsen se po infarktu vrací do kodaňského oddělení vražd. Všichni zde žijí vyšetřováním střelby ve škole, ale Simonsenovi je s ohledem na jeho zdraví přidělen bezvýznamný případ: přezkoumání smrti poštovního doručovatele Jørgena Kramera Nielsena, původně považované za nehodu. Při novém otevření případu se však zdá pravděpodobnější, že šlo o vraždu. Konrad Simonsen postupně získává další informace o Nielsenově životě a objeví souvislost s dávným případem mladé Angličanky Lucy.

Pokud by byl vrchní kriminální komisař Konrád Simonsen ve správný okamžik vyhlédl z okna, mohl toho chlapce spatřit. Ale nevyhlédl. Místo toho sledoval policejní ředitelku, která právě telefonovala. Byla proslulá svými nevkusnými a Často velmi výstředními módními kreacemi, a jak bylo na první pohled jasné i jemu, nebyl dnešek žádná výjimka. Měla na sobě modrozeleně kostkované na míru šité sako a k němu proužkované kalhoty v téměř, ale přece jen ne úplné stejných barvách. Pomyslel si, že jí chybí už jen nějaké to zabité zvířátko kolem krku, třeba liška, aby ta hrůza byla dokonalá.

Byl v práci poprvé po osmi týdnech, a když ráno dorazil, překvapilo ho, jak je nervózní. Teď už byl klidný. Roztržitě se zahleděl na královnin portrét visící na stěně za zády ředitelky a snažil se potlačit netrpělivost. Pak se na Její Výsost spiklenecky zašklebil a znovu pohlédl na složku ležící na stole. Byla dost tenká.

 


 Necháte se rádi napínat, nebo vyhledáváte raději knihy jiných žánrů? Která z výše představených knih by vám udělala radost na vaší dovolené? Napište nám!

Všechny tyto knihy a mnohé další můžete vydražit
v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeRasputinův stín

Khoury, Raymond

Domino, 2014

zobrazit info o knizeWashingtonský dekret

Adler-Olsen, Jussi

Host, 2014

zobrazit info o knizeAndrea Kane – Temné lži

Kane, Andrea

Fragment, 2014

zobrazit info o knizeKlub osamělých srdcí

Hammerovi, Liselotte a Soren

Host, 2014

Napsat komentář