Vyhrajte Špačkova průvodce světem business etikety a komunikace

Business etiketa a komunikace
Ladislava Špačka snad ani netřeba představovat. Bývalý mluvčí našeho exprezidenta Václava Havla je považován za odborníka na etiketu. Pokud tápete, jak správně představit své kolegy, jak lehce konverzovat u stolu a podobně, máme tu soutěž přesně pro vás!

Ladislav Špaček: Business etiketa a komunikace

Mnozí lidé považují etiketu za svazující soubor protokolárních norem, který nás omezuje. Naopak, znalost pravidel etikety nás osvobozuje a dává nám příležitost se projevovat přirozeně. Když usedám ke stolu s člověkem, který neumí pořádně stolovat a nemá vytvořeny společenské návyky, vidím na něm, jak je nervózní, neví, jak sedět, co s ubrouskem, co s rukama, jak držet příbor, sklenici, jak jíst to či ono, co se smí a co ne. Kde je pak lehkost konverzace, volnost v chování? (str. 6)

 

Jako první začíná jíst vždy hostitelka nebo nejvýznamnější osoba u stolu. Na banketech to je ten, který banket pořádá, doma maminka.

 

Business etiketa a komunikace

Autor: Ladislav Špaček

Počet stran: 350
Vazba: vázaná
Formát: 200 × 250 mm
ISBN: 978-80-2604-347-8
Vydal: Ladislav Špaček
Cena: 499 Kč

 

Přečtěte si více o knize Business etiketa a komunikace, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum.cz.

Kniha je určena manažerům v byznysu, úředníkům veřejné správy, politikům na všech úrovních, specializovaným reprezentantům firem, například realitním makléřům, finančním zprostředkovatelům, obchodním a finančním poradcům, reprezentantům farmaceutických společností, obchodníkům, podnikatelům všech stupňů.
Najdete v ní všechno, co by manažer jakékoli společnosti nebo úřadu měl ovládat: etiketu, komunikaci, prezentaci, rétoriku, komunikaci s médii, tedy v souhrnu umění, jak dosáhnout profesního úspěchu.

 

Co se dnes mění a proč, co nám zůstalo z dřívějších tradic, co vymizelo

Někdo hovoří o úpadku mravů, mnozí jsou pesimisté, když hodnotí současný stav chování mezi lidmi. „Dnešní mládež je nevychovaná, mlaská při jídle, nevstane, když vstoupí dospělý, skáče do řeči a nemá k ničemu úctu.“ Nepřipomíná vám to něco? Tyto povzdechy jsem slyšel už od svého otce a ten je jistě slyšel od mého dědečka. O svém synovi si to myslím taky. Ta slova pronesl Aristoteles ve 4. století před naším letopočtem… (str. 6)

 

Co se změnilo v posledních deseti letech?

  • přestává se nosit vesta k obleku
  • zcela vymizela dvouřadová saka
  • kravata už není nutná ani do dobré restaurace, na večírky, do malého divadla
  • už neplatí, že dokonalý muž musí být hladce oholen
  • ženy vyrážejí do společnosti stále častěji bez punčoch
  • pánské džíny už nejsou tabu na večírky, muzikály, lehčí múzu
  • i v interiérech muži mohou mít šály (čepice ovšem ne)
  • manžetové knoflíčky se už nemusejí nosit jen ke kravatě
  • odvážnější muži provokují barevnými ponožkami i k obleku
  • i ženy zvou muže na večeře (str. 7)

Další ukázky z knihy si můžete přečíst zde.

 

Vyhrajte knihu Business etiketa a komunikace

Zajímá vás, jak se společenská pravidla vyvíjela? Nejste si jisti, k čemu se která vidlička používá? Chcete vědět, jak se správně obléct na pracovní oběd či večírek? To vše zjistíte díky knize Business etiketa a komunikace.

Snídaně v hotelu je velmi neformální. Oblékáme se jednoduše, stačí košile a svetr, obsluhujeme se sami, můžeme si otevřít notebook a podívat se na ranní poštu. Za chvíli začíná pracovní program a už nebudeme mít čas.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum.cz vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Business etiketa a komunikace vyhrát. Stačí u soutěžní otázky vybrat jedinou správnou odpověď ze tří možností a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Harmonie zdraví, krásy a vitality
probíhá od 1. do 14. července 2014.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeBusiness etiketa a komunikace

Špaček, Ladislav

Ladislav Špaček, 2013

Vyhrajte Špačkova průvodce světem business etikety a komunikace - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. ema1 napsal:

    dobrý den, včera mi v pořádku a krásně zabalená přišla kniha L. Špačka a moc vám za ni touto cestou děkuji.

Napsat komentář