Jídlo a pití v pravěku a ve středověku

zobrazit info o knize
Nakladatelství Academia
Vydáno   10/2011
ISBN 978-80-200-1991-2
Vydání 2. přeprac. a rozšíř
Počet stran 514
Vazba pevná s přebalem
Formát 130x200
Doporučená cena 495 Kč

O knize

Od vzniku pračlověka uplynulo několik milionů let, od vzniku zemědělství asi deset tisíc let. Velmi dlouhé období sběračství a lovu na jedné straně a období záměrné výroby potravin na straně druhé mají svá specifika a rozdílné druhy a množství pramenů. Specializace na archeologii a historii sama o sobě není dostačující, autorka pracovala také s materiálem paleobotanických, osteologickým, ale i etnografickým, přičemž i v tomto směru byla v pracovním styku s předními světovými odborníky. Tato kniha je už její čtvrtou o dějinách výživy a dovršuje cyklus poznání výživy a vaření od počátku lidstva do období národního obrození. Je věnována období nejdelšímu a na odbornost a rozsah speciálních znalostí nejnáročnějšímu.

Doporučení:
Share

Související články