Doba jedová 9

Cukr

zobrazit info o knize
Nakladatelství Triton
Vydáno   4/2018
ISBN 978-80-7553-342-5
Překlad Petr, Václav
Vydání 1.
Počet stran 416
Vazba brožovaná
Formát 142×200
Doporučená cena 299 Kč

O knize

Je „bílé zlato“ ve skutečnosti „bílým jedem“? Stali jsme se oběťmi nedozírné manipulace? Nezáleží na tom, zda se jedná o běžný řepný, třtinový či konzumní cukr, takzvanou sacharózu, či vysokofruktózový kukuřičný sirup. Konzumace této látky ve všech jejích podobách neustále stoupá, je obsažena téměř ve všem – v snídaňových cereáliích, osvěžujících nápojích, ve zmrzlině i chlebu, a dokonce i v cigaretách. Cílem této knihy je vysvětlit, proč je nutné cukry považovat za důvodně podezřelé a jak jsme se dostali do současné situace, kdy:
• třetina všech dospělých trpí obezitou,
• dvě třetiny dospělých nadváhou,
• téměř každý sedmý je diabetik
• a každý čtvrtý až pátý umírá na rakovinu.
Přitom až donedávna převládal názor, že „osladit si život“, kdykoli se cítíme unavení, vystresovaní či bez energie, je zcela normální, a hlavně naprosto neškodné. Autorem této přelomové práce, založené na dlouholetém podrobném investigativním výzkumu, jenž splňuje i přísná kritéria pro průkazní materiál u soudu, je novinář Gary Taubes, původní profesí fyzik, který se později zaměřil na problematiku z oblasti medicíny a vědy o výživě.

Doporučení:
Share

Související články