Napínavé knihy s kapkou nadpřirozena

napinave-s-prvky-nadprirozena
Máte rádi knihy, od kterých se nemůžete odtrhnout, a postavy démonů, duchů a jiných bytostí vám nejsou cizí? Máme tu pro vás zajímavé a poutavé knihy, ze kterých si určitě vyberete!

Prvním tipem je kniha vydaná nakladatelstvím Fragment, která je spíše věnovaná nižší věkové kategorii – mládeži od jedenácti let. Podaří se hrdince Ruby vyřešit prekérní situaci s duchem, který neví, že již dávno není živým člověkem?

Tajemství duchů – Přízrak beze jména

Autor: Mary K. Pershall
Přeložila: Eva Brožová
Počet stran: 200
Věk: 11+
ISBN: 978-80-253-1832-4

Přečtěte si více o knize  Tajemství duchů – Přízrak beze jména

Přečtěte si ukázku z knihy!

Dvanáctiletá Ruby není jako ostatní. Slyší a vidí duchy, se kterými může i normálně mluvit. Každému, kdo se s ní spojí, se snaží pomoct. Co ale dělat, když jeden takový duch ze školy neví, kdo je, odkud přišel a co hledá? Podaří se Ruby objasnit jeho minulost a najít odpovědi na otázky? 

————————————–

Fanoušci mimořádně úspěšné spisovatelky Karen Marie Moning také v dnešních tipech nepřijdou zkrátka. Její třetí díl z sedmidílné řady nadpřirozených příběhů vydalo nakladatelství Jota a je to kniha plná napětí, ale také erotických scén, u kterých stále probíhá boj mezi dobrem a zlem.

Horečka Dananů 

Autor: Karen Marie Moning
Přeložil: Jan Sládek
Počet stran: 428
ISBN: 978-80-7462-314

Přečtěte si více o knize Horečka Dananů

Na počátku třetího dílu potkáváme Mac nedlouho poté, co s Barronsovou pomocí unikla z podzemního vězení jednoho ze svých úhlavních nepřátel. Nyní již sice ví, kdo zabil její sestru Alinu – nebo si to alespoň myslí –, nijak ji to však nepřibližuje vytoužené pomstě. Snaží se získat další informace o světě Dananů a usiluje o jejich posvátné nástroje moci. Proniká stále hlouběji pod povrch, ale otázek, na které nezná odpověď, neubývá. Spíše naopak. Mac rozvíjí své schopnosti a dozvídá se víc o postavách z předchozích dílů, zejména vládkyni vidoucích Roweně a nebezpečně přitažlivém V’lanovi. 

————————————–

Pokud tíhnete spíše k českým autorům, z tohoto napínavého fantasy žánru vám můžeme doporučit knihu z nakladatelství Fragment Syn pekel – V moci démonů, která je závěrečným dílem dvoudílné série a která je plná nadpřirozených bytostí. Také tato kniha je určena spíše mladší věkové kategorii.

Syn pekel – V moci démonů

Autor: Michaela Burdová
Počet stran: 272
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-253-1833-1

Dočtěte se více o knize Syn pekel – V moci démonů a podívejte se, jak Michaela Burdová křtila druhý díl Syna pekel

Nepřehlédněte taktéž ukázku z knihy!

Vydejme se do Velwetie, tajemné země obývané Temnovlky – nesmrtelnými bytostmi, ze kterých jde strach a lidé jsou pro ně pouhou kořistí. Schyluje se k velké bitvě o moc a vlkodlak Neran a elfka Liadel se ocitají ve velkém nebezpečí. Liadel se chtějí zmocnit nejen démoni, aby získali zpět svou ztracenou sílu, ale také vůdkyně Temnovlků, aby ji využila pro svůj plán. Podaří se Neranovi uchránit milovanou elfku před temnými silami? Co budou muset obětovat pro to, aby mohli být spolu? 

————————————–

Dalším tipem zamíříme spíše k historii. Přesněji do roku 1944, kdy Normandie byla okupována Němci. Kniha JFK 31- Invaze vydaná nakladatelstvím Triton vás zavede do příběhu, kdy svět si prostě musíte zasloužit.

JFK 31 – Invaze

Autor: Jan Kotouč
Počet stran: 197
ISBN: 978-80-7387-706-4

Přečtěte si více o knize JFK 31 – Invaze

Chateau Molineraux, Normandie roku 1944 okupované Němci. Spojenecká invaze je na spadnutí a Kovář s Vegou mají jedinou možnost, jak se tam dostat včas – využijí tajný průchod mezi světy a připojí se k americké 82. výsadkové divizi. V Den D seskočí spolu s dalšími pětatřiceti tisíci parašutisty do Normandie. Invaze však nemusí probíhat podle učebnic dějepisu. V Chateau Molineraux sídlí člověk, který nechce, aby něco tak malicherného jako válka rušilo jeho výzkum, a nebojí se Němcům nabídnout pomocnou ruku. Pro Kováře a Vegu to dost možná bude ten nejdelší den. 

————————————–

V posledním dnešním tipu pro vás máme knížku Řeka osudu, kterou vydalo nakladatelství Brána. Vypráví příběh manželů, kteří se odstěhují z Londýna do městečka, kde se stále ozývá hlas historie.

Řeka osudu

Autor: Barbara Erskinová
Přeložila: Eva Brožová
Počet stran: 432
ISBN: 978-80-7243-630-9

Přečtěte si více o knize Řeka Osudu

Ken a Zoe se odstěhují z Londýna do poklidného Suffolku, aby se Ken mohl oddávat jachtaření. Zoe odchodem na venkov už tak nadšená není, zvlášť když ji začne zneklidňovat pocit, že v novém domově nejsou sami. V mlze nad řekou vídá připlouvat tajemnou vikinskou válečnou loď. Pak se seznámí s Leem, sousedem ze Staré kovárny. Místo má však mnohem starší historii. Před zámkem tu již v roce 865 stávala dřevěná anglosaská pevnost pána kraje. V životech Zoe, Kena, Lea i dalších tušíme ozvěny osudů těch, kdo tu žili před nimi. Z pradávného pohřebiště ještě vyzařuje zlá moc a řeka stále skrývá své krvavé tajemství… 


Dnešní tipy jsou u konce. Která kniha z těchto zmiňovaných vás nejvíce zaujala? Napište nám!

Nenechte si ujít šanci a vydražte si tyto knihy
v našich aukcích

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTajemství duchů – Přízrak beze jména

Pershall, Mary K.

Fragment, 2013

zobrazit info o knizeŘeka osudu

Erskin, Barbara

Brána, 2013

zobrazit info o knizeJFK 31
Invaze

Kotouč, Jan

Triton, 2013

zobrazit info o knizeSyn pekel - V moci démonů

Burdová, Michaela

Fragment, 2013

zobrazit info o knizeHorečka Dananů

Moning, Karen Marie

Jota, 2013

Napsat komentář