Michaela Burdová křtila druhý díl Syna pekel

Michaela Burdová
Autorce Michaele Burdové je sice čerstvých 24 let, na svém kontě má ale více knih než mnoho starších spisovatelů. Na začátku tohoto týdne křtila svoji novou knihu Syn pekel – V moci démonů, kterou vydalo nakladatelství Fragment.

Michaela Burdová píše již od svých 16 let a svoje první dílo, první knihu trilogie Poselství jednorožců,  vydala v roce 2008. V roce 2010 následoval první díl tetralogie Kříšťály moci – Zrada temného elfa. Se svými knížkami uspěla i v několika literárních soutěžích, umístila se například mezi dvaceti nominovanými autory na Zlatou knihu 2010. Trilogie Poselství jednorožců dokonce vyšla i v srbštině! Ačkoli jsou knihy Michaely Burdové určené především pro děti a mládež, zalíbení v nich jistě najdou i dospělí čtenáři.

Na křtu panovala velmi příjemná atmosféra

V pondělí 16. 9. se v pražském Paláci knih Luxor na Václavském náměstí uskutečnil křest druhého dílu knihy Syn pekel – V moci démonů od mladé spisovatelky Michaely Burdové. Kmotrou knihy se stala spisovatelka Jenny Nowak, celou akci uváděla zkušená a příjemná moderátorka Hanka Koutná. U stolku seděla i Helena Klečková, redaktorka z nakladatelství Fragment, která má na starosti celou dosavadní tvorbu Michaely Burdové. Všechny autorčiny knihy byly vydány v nakladatelství Fragment, a jak paní Klečková prozradila, v edičním plánu nakladatelství na říjen je i vydání trilogie Poselství jednorožců v jednom kompletu.

Křest knihy Syn pekel - V moci démonů

Hlavní aktérky na křtu Syna pekel

 

 

 

 

 

 

Na křest dorazilo kromě autorčiny rodiny také mnoho jejích fanoušků a atmosféra byla velmi příjemná. Dozvěděli jsme se například, že Michaela Burdová na svých knihách pracuje systematicky, má vyhrazený čas na psaní, postavy v jejich dílech přibývají a ubývají, jak právě cítí a potřebuje. Inspiraci čerpá v přírodě a všude kolem sebe, nedávno se jí dokonce poprvé stalo, že ze svého snu vytvořila příběh a možná i námět na novou knížku! Z publika padla i otázka na filmové zpracování knihy. Michaela Burdová říká, že zatím nic takového v plánu není, ale kdyby měla neomezený rozpočet a k dispozici i hollywoodské herce, hlavní postavu, Nerana, by určitě hrál Ian Somerhalder alias Damon Salvatore ze známého seriálu Upíří deníky. Michaela Burdová ovšem kromě psaní i nádherně kreslí, a tak její kresby najdeme na přední i zadní předsádce knihy Syn pekel – V moci démonů.

Oba díly knihy Syn pekel

Také kmotra knihy Syn pekel – V moci démonů Jenny Nowak je spisovatelkou a ve své tvorbě se zabývá především upíry v jejich rodné zemi, Rumunsku. S Michaelou Burdovou je pojí společná záliba v mystice a tajemných čarodějných bytostech. Knížka Syn pekel – V moci démonů je prý opravdu Jenniným „šálkem čaje“.

Jenny Nowak povídá o své spisovatelské kariéře

Jenny Nowak a Michaela Burdová

 

 

 

 

 

 

A o čem tedy je?

V druhém dílu knihy Syn pekel se schyluje k velké bitvě o moc a vlkodlak Neran a elfka Liadel se ocitají ve velkém nebezpečí. Liadel se chtějí zmocnit nejen démoni, aby získali zpět svou ztracenou sílu, ale také vůdkyně Temnovlků, aby ji využila pro svůj plán. Podaří se Neranovi uchránit milovanou elfku před temnými silami? Co budou muset obětovat pro to, aby mohli být spolu?

Ukázka z knihy

Na to, že tady Neran s otcem pohřbívají mrtvolu, vypadal les dnes v noci mírumilovně. Hlína byla mokrá a těžká, protože celý den pršelo. Neran si nedokázal představit, jak ji házejí matce na obličej, jak se pod ní matka ztrácí, až zmizí dočista. Otec se najednou narovnal. Byl celý zpocený a zadýchaný, ale pořád neřekl ani slovo. Nejspíš usoudil, že je hrob dostatečně hluboký. Neran se podíval na matku a chtělo se mu k ní vyběhnout, obejmout ji a nedovolit otci, aby mu ji vzal!

Ještě před pokřtěním přečetla spisovatelčina kamarádka Tereza úryvek z knížky a mohlo se začít prolévat šampaňské. Poté následovala autogramiáda, na kterou si některé vášnivé čtenářky přinesly všechny knížky, co zatím Michaela Burdová vydala, a tak měla tato sympatické spisovatelka plné ruce práce.

A ještě popřát knize hodně úspěchů!

Michaela Burdová při autogramiádě

 

 

 

 

 

Přejeme Michaele Burdové hodně úspěchů ve spisovatelské kariéře i v životě a věříme, že o ní ještě mockrát uslyšíme!

Reportáž z křtu prvního dílu Syn pekel – Vlčí krev najdete na našich stránkách!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSyn pekel - V moci démonů

Burdová, Michaela

Fragment, 2013

Napsat komentář