Pražská muzejní noc v knihovně

mkp
Plánujete v polovině června noční túru po muzeích či galeriích? A co takhle zamířit do knihovny! Městská knihovna v Praze se akce zúčastní už potřetí a chce návštěvníkům představit při této, již tradiční akci, samotnou knihovnu…

 Letošní rok je ve znamení oslav 120. výročí založení knihovny a Pražská muzejní noc bude takovou ochutnávkou toho, co později knihovna představí na podzimní výstavě v Galerii Smečky. V programu Ústřední knihovny tak nebude chybět výstava s vypovídajícím názvem „Co se nadrobilo“, výtvarná dílna pro děti s tématem knih i mírně excentrická, ale diváky oblíbená nezapomenutelná kreace knihovnického divadelního spolku „Vý“.

„Co se nadrobilo“

Tato výstava umožní netradiční pohled do historie Městské knihovny v Praze. Návštěvníci si můžou prohlédnout razítka, upomínky, čtenářské průkazy, ručně psané katalogizované lístky, pamětní knihy, historické dokumenty. Zkoušení, prohlížení i listování bude povoleno.

Knihovna v komiksu

 Městská knihovna v Praze spolupracuje s českým výtvarníkem Václavem Šlajchem, kterého dobře znají hlavně všichni ti, kteří fandí komiksové tématice. A to už celou řadu let. Že se dá o knihovně napsat a nakreslit komiks a že navíc jeho výtvarné pojetí nemusí být vůbec žádná nuda se pokusí přesvědčit právě připravovaná výstava. A možná dorazí i autor osobně. 

Drobení

 Nezapomenutelná kabaret knihovnického divadelního spolku „Vý“ letos představí způsobem sobě vlastním střípečky ze 120leté historie Městské knihovny v Praze.

Vystoupení spolku proběhne v 19,30 hodin, ve 21,00 a ve 22,30 hodin.

Knížkoviny

Na této akci si budou moci vyzkoušet své výtvarné nadání jak děti, tak dospělí. Je určena samozřejmě všem milovníkům knih. Můžete si zkusit vyrobit vlastní knížky, na jaké v žáném knihkupectví nikdy nenarazíte. Během jediného večera se z vás tak může stát spisovatel, ilustrátor, knihař nebo nakladatel.

Knížkoviny budou probíhat od 19 hodin do půlnoci.

 Pohádkové putování po knihovně

Tady se vyřádí především děti. Soutěžní pohádková zastavení jim připomenou oblíbené pohádky. A nezapomíná se ani na rodiče, kterým zase pohádky naopak připomenou to, co už třeba zapomněli…

Na co jindy není čas

Knihovna nejsou jen knihy. Do Městské knihovny můžete přijít třeba do kina anebo využít zajímavých služeb poskytovaných on-line. A protože běžně není moc času si popovídat s knihovníkem, využít můžete právě této noci a povídat si.

 Pražská muzejní noc v Městské knihovně Praha na Mariánském náměstí  a v pobočce knihovny v Dejvicích, v budově Národní technické knihovny proběhne 11. června 2011 od 19,00 hodin do 01,00 hodin 12. června 2011.

Doporučení:
Share

Napsat komentář