Jak si zachovat energii

Tipy_Na vnitrni vlne_Energeticti upiri
Udržet si dostatek energie, ať už fyzické nebo mentální, není v dnešním světě nic jednoduchého, ale za přispění vhodných příruček to půjde mnohem snáz. Vyzkoušejte naše dnešní tipy a buďte spokojenější.

Načerpejte mentální energii, vyhněte se vyhoření a zbavte se stresu díky Anke Prechtové a její knížce Na vnitřní vlně, která obsahuje řadu příkladů a námětů k zamyšlení.

Na vnitřní vlně

Jak neztratit mentální energii
Autorka: Anke Precht
Přeložila: Kateřina Prešlová

Počet stran: 216
Vazba: brožovaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-262-1389-5
Doporučená cena: 325 Kč

Knihu Na vnitřní vlně vydalo nakladatelství Portál.

Tohle je kniha, která vám ušetří finance za pobyt v lázních nebo drahé koučování! Trápí vás někdy nedostatek energie nebo byste jí prostě chtěli mít vždycky dost? Výrazným problémem naší civilizace je vyhoření, tedy nedostatek mentální energie. Vyhořelým lidem se často radí, aby hodně odpočívali. Mnohým z nich to však dlouhodobě nepomáhá nebo nevydrží a teprve nějaká činnost je dovede znovu nabít. A skutečně, mentální energie podle autorky funguje jinak než fyzická – čím víc toho děláme, tím víc energie máme. Nabíjející činnosti souvisejí s něčím, co dotyčný jedinec dělá rád, a mohou se týkat například smyslových podnětů, držení těla a pohybů, činností a rituálů, biochemických procesů, představivosti a obrazů, jídla, druhých lidí a předmětů. Ten, kdo umí čerpat mentální energii, se tak během několika minut dokáže dostat ze stresového stavu ke své vnitřní síle, protože rozvíjí rovnováhu mezi svou duší a tělem a také mezi druhými a sebou samým. Takový člověk v sobě rovněž rozvíjí dosud netušený potenciál. Kniha je doplněna příklady a podněty pro vlastní zamyšlení.

 

Ukázka z knihy

Od nynějška se budete v pozorování svého stavu zdokonalovat a dokážete stále lépe posoudit, zda je váš stav silný, či slabý.
Představte si, že se lidská energie chová jako body na sinusoidě nebo jako vlny v moři. Buď se nacházíte nahoře, dole, nebo někde mezi tím. Není to ovšem tak, že byste byli jako trám na moři, který voda jednou stáhne dolů a za chvíli jej opět vynese na hladinu. je docela dobře možné, že se budete celý den, celý týden, nebo dokonce celý měsíc nalézat v takzvaném dolu vlny, v jakémsi slzavém údolí – tedy ve stavu, kdy se budete cítit pod psa, a jen velmi obtížně se z něj dostanete ven. (str. 29)

Přečtěte si další ukázky.

 

Anke Precht

Anke Precht je psycholožka, hypnoterapeutka, lektorka v oblasti energetické psychoterapie a koučka řady profesionálních sportovců. Má svou vlastní praxi. Žije v německém Offenburgu.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Portál.

 

Portál byl založen v roce 1990 a dnes patří mezi dvacet největších nakladatelství v ČR. Vydává publikace z těchto oblastí: psychologie, pedagogika, sociální práce, média, populárně psychologická literatura, příručky pro rodiče, knihy her, knihy o zdravém životním stylu, rozhovory se zajímavými osobnostmi, knihy pro děti aj. Vydává také čtyři periodika: Psychologie dnesDěti a myRodina a školaInformatorium 3–8. Portál pořádá též odborné semináře pro pedagogy (akreditace MŠMT) a kurzy pro rodiče.

————————————————

Naučte se rozpoznávat vztahy, které vás obírají o energii. S knihou Energetičtí upíři Christiane Northrupové se jim budete umět bránit a obnovíte své zdraví i sílu.

Energetičtí upíři

Jak se ubránit vysávání energie
Autorka: Christiane Northrupová
Přeložila: Kateřina Orlová

Počet stran: 224
Vazba: flexi
Formát: 132×208 mm
ISBN: 978-80-7359-565-4
Doporučená cena: 279 Kč

Knihu Energetičtí upíři vydalo nakladatelství Metafora.

Empatičtí, citliví lidé přirozeně vnímají život soucitně, se zájmem o druhé a jsou nositeli vnitřního světla. Zároveň jsou ale oblíbenou kořistí energetických upírů – lidí, kteří se na jejich energii přiživují, a to na všech úrovních – fyzické, citové i finanční. Známá lékařka Christiane Northrupová představuje fenomén „energetických upírů“ a nabízí způsob, jak tyto negativně působící lidi ve svém okolí odhalit a získat zpět ztracenou energii. Své závěry opírá o nejnovější výsledky vědeckých výzkumů a uvádí příklady z vlastní praxe a života. Northrupová popisuje dynamiku vztahu mezi empatickým člověkem a energetickým parazitem a ukazuje, jak „upíři“ využívají energii druhých k vlastnímu prospěchu. Nabízí praktické techniky, díky nimž se škodlivým vztahům můžete rovnou vyhnout, anebo se uzdravit, pokud už vás zasáhly. Jakmile rozpoznáte vzorce chování typické pro tyto nevyvážené vztahy, budete „upíry“ schopni identifikovat.

 

Christiane Northrupová

Doktorka Christiane Northrupová, gynekoložka a porodní lékařka, bývalá asistentka pro gynekologii a porodnictví na Vermontské univerzitě a autorka několika bestsellerů, je vizionářka a průkopnice v oblasti ženského zdraví. Po desetiletích v přední linii své profese se nyní věnuje ženám, které chtějí skutečně vzkvétat. Učí je, jak podpořit všechno dobré v jejich těle. Je přední zastánkyní medicíny, která uznává jednotu mysli, těla, emocí a duše. Je mezinárodně proslulá svým posilujícím přístupem k ženskému zdraví a učí ženy, jak se napojit na svou vnitřní moudrost a radostně žít v každém věku. Jako podnikatelka, lékařka, bývalá chiruržka, matka, spisovatelka a přednášející je Christiane Northrupová nejlepším příkladem schopnosti růst, být svobodná, šťastná a vyrovnaná. Těší se také ze své nové firmy A-ma-ta, jejíž název je odvozený z thajských slov, která znamenají „bezvěká“ a „věčná“. Tato společnost se věnuje vývoji a distribuci produktů na podporu bezvěkých bohyní všude ve světě. Když zrovna necestuje, věnuje doktorka Northrupová svůj volný čas rodině a přátelům, tanci argentinského tanga, sledování filmů, výletům na lodi a četbě. Je též autorkou bestsellerů Žena: Tělo a duše a Bohyně nestárnou.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Metafora.

 

Nakladatelství Metafora bylo založeno v roce 2001 a od té doby se zaměřuje zejména na literaturu překladovou, její autoři pocházejí ze všech koutů světa. Vydává ale i knihy českých spisovatelů a vybrat si můžete beletrii vážnou i veselou, thrillery i detektivky z minulosti, současnosti i budoucnosti, nebo knihy z oblasti esoteriky či východní filozofie.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete další knihy za skvělé ceny.

Zaujaly vás tipy o získání a udržení energie? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNa vnitřní vlně
Jak neztratit mentální energii

Precht, Anke

Portál, 2018

zobrazit info o knizeEnergetičtí upíři
Jak se ubránit vysávání energie

Northrupová, Christiane

Metafora, 2018

Napsat komentář