Průvodce po nejhezčích místech řeky Labe

Labske-vyhlidky-perex
Milujete přírodu, rádi fotíte a poznáváte nová místa? Pak jsou pro vás Labské vyhlídky jako stvořené. Publikace vás provede jednapadesáti nejatraktivnějšími místy podél Labe v unikátních fotografiích doplněných o turistické mapy. Tak hurá na výlet!

Navštivte 51 vyhlídkových míst na řece Labe od jeho soutoku s Vltavou pod Mělníkem až po saské město Pirna. Jedná se o nejatraktivnější úsek řeky, která pramení na území Čech (a jako jedna z mála nemá jméno v ženském rodě) a pod názvem Elbe protéká územím Spolkové republiky Německo, kde se také vlévá do Severního moře. Labské vyhlídky se často nacházejí ve velké výšce nad hladinou řeky, přístup k nim je tedy náročnější. U každého z našich povídání o vyhlídce proto najdete kromě fotografií i výřez z turistické mapy, souřadnice místa, popis přístupu k vyhlídce (autem, autobusem, na kole či pěšky) a popis zajímavostí v okolí. Zbývá tedy už jen obout boty, vzít fotoaparát a vyrazit po proudu Labe!

Labské vyhlídky

Autor: Ivan Klich

Počet stran: 192
Vazba: flexi
Formát: 144×207 mm
ISBN: 978-80-271-0549-6
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Labské vyhlídky vydalo nakladatelství Grada.

 

Co o sobě říká autor

Mé jméno je Ivan Klich. Pocházím z jižních Čech, avšak již druhé desetiletí přebývám v Praze. Jsem absolventem Vysoké školy ekonomické v Praze. Povoláním jsem obchodním manažerem. Zanícen jsem však pro fotografii.

Z předcházejícího vyplývá, že nejsem fotografem profesionálem, mnozí z mého okolí tvrdí, že jsem profesionálním amatérem. Fotografii se věnuji již od studentských let – tehdy však byli mým objektem především spolužáci, v následujících obdobích rodinného soužití se jim zase v absolutní většině stávaly děti. Opravdu jsem se začal fotografií zabývat až od roku 2013. Soustředím se především na fotografování krajiny a architektury. Zaměření na krajinu vyplynulo z mé lásky k přírodě, ve které trávím mnohdy nepřetržitě až tři dny a našlapu při tom až desítky kilometrů.

Fotografování architektury mě láká především z titulu obdivu k uměním našich předků-stavitelů. Ve svých fotografiích se snažím zaměřit na hlavní „stavební prvky“ fotografie – kompozice, expozice, světlo a v neposlední řadě „umění dívat se“. Tyto elementy jsou základním předpokladem vskutku dobré, působivé a emocionální fotografie. Značně však může k úspěchu přispět i kvalitní fotografická technika, kterou nepodceňuji a osobně v ní dávám přednost značce Nikon.

Zdroj: autorovy oficiální stránky


Knihy s logem Grada vycházejí v České republice již od roku 1991. Nabídka společnosti pokrývá široké spektrum odborné literatury z nejrůznějších oblastí lidské činnosti. Vydává např. tituly s právní tematikou, ekonomické, z oblasti financí a účetnictví, psychologické, zdravotnické, s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví atd.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeLabské vyhlídky

Klich, Ivan

Grada, 2017

Napsat komentář