Pohádkové čtení pro nejmenší

ryba
Do dnešních tipů jsme pro vás vybrali dvě pohádkové knihy, které udělají radost malým čtenářům, protože v sobě skrývají neobyčejná dobrodružství!

Snad každé dítě se v určitém věku bálo tmy a možná se za ten strach i tak trochu stydělo. A právě o strachu ze tmy je kniha Daniela Rušara, ve které se mladý vlk, jenž je terčem posměchu, svému strachu ze tmy postaví a na konec jej překoná. Kniha je určena těm nejmenším čtenářům a jednoduchý text je doplněn poutavými ilustracemi Ley Točekové.

Vlk a tma

Autor: Daniel Rušar
Ilustrace: Lea Točeková

Počet stran: 32
Vazba: vázaná
Formát: 195×195 mm
ISBN: 978-80-7432-719-3
Doporučená cena: 199 Kč

vlkatmaTma skrývá spoustu neznámého, proto je přirozené se tmy bát. Mladý vlk se jí také bál, a tak se smečkou nelovil a kamarádi se mu posmívali. Ke zvládnutí strachu stačilo málo – setkání s mravencem a pár slov, a pro své kamarády ve smečce se najednou stal hrdinou. Tento příběh vypráví táta vlk bázlivým vlčatům, aby je přiměl vyjít ven do tmy vstříc novým dobrodružstvím. Jednoduchý příběh o běžné emoci ukazuje dětem, jak přijmout strach ze tmy a jak jej lze postupně překonat, například přeříkáváním vlastní formulky. Pomáhá děti povzbudit, že přijetí strachu a jeho sdílení je důležité jako první krok k jeho překonání. 

Knihu Vlk a tma vydalo nakladatelství Paseka.
vlk

O autorech

Daniel Rušar (*1975) vystudoval angličtinu, pracuje nyní jako lektor osobnostního rozvoje. Publikoval novelu Jaro kriplů (Paskuda books, 2011) a povídkovou knihu Frisbee (Stillus press, 2006).

Lea Točeková (*1979) vystudovala grafický a knižní design v Bratislavě a Trieru. Věnuje se malbě a ilustraci, kde hledá nové netradiční techniky. Knižní ilustrace např. B. Jobus: Plajko, Slovart, 2015. Vystavovala ve Wittenbergu v Německu. Žije v Berlíně.

Informace o autorech: nakladatelství Paseka

————————————————

Pohádek o princeznách, dracích a princích už bylo napsáno dost a dost, a tak se Zuzana Pospíšilová, oblíbená autorka dětských knih, rozhodla věnovat svůj pohádkový soubor hasičům, protože o tolik pohádek napsáno není.

hasicskepohadkyHasiči se vždycky snaží, aby i ten nejžhavější průšvih měl dobrý konec, a tak si svoje pohádky rozhodně zaslouží. Víte, že prvním hasičem byl vodník Vodička? Budete se možná divit, kdo další ještě přiloží ruku k dílu, když jde o hašení požárů. V těchto pohádkách mají kromě hasičů svoje místo taky vodníci, zvířátka a hasičská auta. Ti všichni dětem připomenou, že oheň je dobrý sluha, ale zlý pán. A kdo má všechny neplechy s ohněm na svědomí? Dejte si pozor na čerty a na skřítka Ohnivce. Veselé počtení!

Hasičské pohádky

Autorka: Zuzana Pospíšilová

Počet stran: 120
Vazba: vázaná
Formát: 170×240 mm
ISBN: 978-80-247-5739-1
Doporučená cena: 249 Kč

 

Knihu Hasičské pohádky vydalo nakladatelství Grada.

Ukázka z knihy

hasic  pohadkyhasic

Ukázku z knihy najdete na stránkách nakladatelství a na další ukázku se můžete těšit v neděli na našem webu.

Zuzana Pospíšilová

Zuzana Pospíšilová je dětská psycholožka, která pracuje ve Speciálně pedagogickém centru pro děti s mentálním postižením v Ostravě. Dříve pracovala v dětském rehabilitačním stacionáři, převážně s dětmi s organickým poškozením CNS a pohybovým postižením. V době studií se zabývala tématem rozvoje tvořivosti u dětí mladšího školního věku, nyní píše knihy pro děti.

Informace o autorce pochází ze stránek nakladatelství Grada.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVlk a tma

Rušar, Daniel

Paseka, 2016

zobrazit info o knizeHasičské pohádky

Pospíšilová, Zuzana

Grada, 2016

Napsat komentář