Úterý na vlně sci-fi

Sci-fi
Naberte sílu do dalších dnů a odpočiňte si s nějakou čtivou knihou, třeba s jedním z těchto sci-fi titulů! Naše nabídka je určena nejen fanouškům české science fiction, ale také všem „mladým dospělým“ čtenářům Young Adult!

Čtenáře Young Adult literatury a hlavně fanoušky knižních sérií Sukuba, Vampýrská akademie a Pokrevní pouta jistě potěšíme zprávou, že autorka těchto řad přichází s další velkou ságou! Věk X vydává opět nakladatelství Domino a těšit se tentokrát můžete na velký boj proti tajemným silám dvou zkušených es – krásné členky armády Mae Koskinenové a detektiva v exilu Justina Marche.

Věk X: Šachovnice bohů

Autorka: Richelle Mead

Přeložil: Jan Netolička
Počet stran: 544
Vazba: brožovaná

Přečtěte si víc o knize Věk X: Šachovnice bohů a prolistujte si ukázku z ní 

V budoucnosti se svět dostal nebezpečně blízko k samotné hranici zkázy. Následný vývoj událostí připravil velkou chvíli pro detektiva Justina Marche, který se v doprovodu Mae Koskinenové vrací do Republiky spojené severní Ameriky, aby tam splnil nejvýznamnější misi svého života. Společně jsou nasazeni k případu série rituálních vražd a oba si brzy uvědomí, že je pátrání vystavilo strašlivému nebezpečí. Justinovi a Mae se brzy potvrdí neblahé tušení, že kdesi v neznámu se chystají k úderu tajemné mocné síly: vyčkávají na svou šanci zmocnit se vlády nad světem.

Mae se potkávala se smrtí neustále. To skutečně nebyl problém.
Smrt na bojišti byla čistá a neexistoval sebemenší důvod rozjímat nad jejím významem. Zabít bylo prostě cílem a všichni ti lidé vlastně ani nebyli skuteční. Buď oni, nebo vy. A když bylo po všem, prostě jste se otočili a odešli.
Ale dnes? Dnes odejít nešlo. Dnes šla naopak smrti vstříc a to ji nekonečně děsilo. V poslední době už nebylo mnoho věcí, které by něco takového dokázaly.
Zhluboka se nadechla a opřela se tváří o zrcadlo v obývacím pokoji.

––––––––––––––––––––

Co by se stalo, kdyby se po několika tisíciletích provalilo tajemství původu člověka? Odpověď na tuto otázku se dozvíte ve vzrušujícím konspiračním thrilleru Původ, prvotině britského spisovatele a učitele bojových umění. Příběh o mimozemšťanech na Zemi, jenž si oblíbili jak skalní milovníci sci-fi, tak jeho zarytí odpůrci, vydalo nakladatelství Knižní klub.

Původ

Autor: J. T. Brannan

Přeložila: Irena Steinerová
Počet stran: 320
Vazba: vázaná

Přečtěte si víc o knize Původ a prolistujte si ukázku z ní 

Tajemství původu člověka zůstávalo po tisíciletí skryto. Vědkyně NASA Lynn Edwardsová a její tým objeví v Antarktidě zmrzlé tělo – je staré patrně čtyřicet tisíc let, avšak oděné v moderním oblečení, a podle všeho je lidské. Než o něm stihnou zjistit víc, někdo spáchá na výpravu atentát, jen Lynn vyvázne jako zázrakem živá. A odhodlaná zjistit pravdu – o obrazcích v Nazce, o Oblasti 51, o Atlantidě. A o tom, kdo žil na Zemi před námi a nepřestal po ní toužit…

Lynn Edwardsová otevřela dveře základního tábora a vyšla ven, přímo do zmrzlého pekla.
„Kde jsi ho viděl naposledy?“ pokusila se překřičet kvílení větru. V očích muže před sebou spatřila paniku.
„Na hřebeni!“ zařval Stephen Laverty na odpověď a ukázal za sebe do nekonečné divočiny pokryté ledem.
Lynn pohlédla Lavertymu přes rameno. Hřeben byl vzdálený něco přes čtyři sta metrů – v reálném světě nebyl daleko, ale tady, na antarktickém ledovci Pine Island, to klidně mohly být čtyři tisíce.

––––––––––––––––––––

Pro fanoušky české sci-fi klasiky jsme na závěr připravili znovu vydaný román spisovatele Ondřeje Neffa o fatálních důsledcích výpadku elektřiny na naši civilizaci. Kniha, původně vydaná v roce 1998, dokonce získala prestižní české ocenění a patří pravděpodobně mezi jeden z nejlepších titulů vzešlých z pera tohoto umělce. Třetí vydání thrilleru připravilo nakladatelství Plus.

Tma

Autor: Ondřej Neff

Ilustroval: Štěpán Zavadil
Počet stran: 416
Vazba: vázaná

Přečtěte si víc o knize Tma a prolistujte si ukázku z ní 

Nové vydání románu, který od svého vzniku v roce 1998 budí pozornost a získal ocenění jako nejlepší česká sci-fi. Autor v něm vykreslil barvitý obraz společenských katastrof, jež by nastaly, kdyby ze světa zmizela elektřina jako technicky fungující síla.

Teď dusal po chodníku Plzeňské třídy, za ním jen pár vyjevených feťáků, mladí kluci a jedna kurvička.
Cestou se ozvalo nemálo ironických poznámek. Jindra zaslechl i Katčino jméno a smích. Točila se mu hlava, možná alkoholem, protože hořčičnou sklínku si fernetem naplnil skoro celou a vytáhl to na jeden ráz, spíš žalem.
Včera mi všichni lezli do prdele, prej, rozsuď nás, dělali ze mě nějakýho starostu, a teď na mě zahlížej! A sebrali mi moje dítě!
„Kam se ženeš, Jindro!“ křičel někdo z vedlejší ulice. „Bojíš se, aby ti nezavřeli hospodu?“


Máte rádi českou sci-fi, či dáváte přednost zahraničním tvůrcům? Jste fanoušky žánru Young Adult? Napište nám!

Tyto knihy a mnohé další si můžete vydražit v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVěk X: Šachovnice bohů

Mead, Richelle

Domino, 2014

zobrazit info o knizePůvod

Brannan, J. T.

Euromedia Group, 2014

zobrazit info o knizeTma

Neff, Ondřej

Plus, 2014

Napsat komentář