Co se stane, když si šprtka a playboy vymění role?

bozskyhrac
On je nenapravitelný playboy, který prohání každou sukni, ona je věčně zavřená v chemické laboratoři, kde pracuje na svém doktorátu. Mohou se dva tak moc odlišné typy lidí vůbec dát dohromady?


Pod pseudonymem Christina Laurenová se ukrývá hned dvojice úspěšných autorek. Christinu Hobbsovou a Lauren Billingsovou spojuje láska k erotickým románům, rozhodly se tedy tvořit společně. Výsledkem je několik bestsellerů, z nichž v češtině vyšly tituly Božský bastard (recenzi si můžete přečíst zde), Božský cizinec a nyní i Božský hráč. Poslední jmenovanou knihu vydalo nakladatelství Jota v polovině roku 2014.

Hanna Bergstromová, rodinou a nejbližšími přáteli označovaná jako Ziggy, tráví všechen svůj čas v chemické laboratoři, kde se připravuje na doktorát. Její společenský život leží v troskách, což vadí Hanninu bratru Jensenovi. Jensen, ve snaze promluvit Hanně do duše, své sestře poradí, aby zkontaktovala jeho kamaráda Willa Summera. Ten se údajně v ženách skvěle vyzná a mohl by jí poradit, jak ukončit život nudné šprtky a začít se konečně bavit.

Hanna je sice ohledně bratrovy dobře míněné rady skeptická, nakonec se však podvolí a Willovi zatelefonuje. Z následující schůzky spočívající ve společném ranním běhání se stane pravidelnost, v jejímž rámci Will Hanně radí, jak by mohla upoutat pozornost mužů. Božský svůdník Will s úžasem sleduje Hanninu proměnu v ztělesněný mužský sen a začíná cítit, že poprvé ve svém životě chce jen jednu ženu. Jak se však ke společné budoucnosti postaví Hanna, která ve Willovi vidí jen nenapravitelného svůdníka a Casanovu?

Kniha Božský hráč staví na vcelku jednoduché zápletce. Dosazuje do příběhu pilnou studentku oplývající skrytou krásou a notorického lamače ženských srdcí, kteří si v tu pravou chvíli prohodí své role. Z nenápadné a prostořeké Hanny se stává sexy žena a z Willa zamilovaný blázen. Ačkoli většina čtenářů dokáže dopředu uhodnout, jaké rozuzlení bude zápletka mít, nelze neuznat, že román je velice čtivý a dokáže k sobě čtenáře připoutat barvitým líčením děje.

I přes fakt, že titul Božský hráč hodnotím v rámci žánru erotických románů nadprůměrně, nemohu nevytknout množství klišé, kterých se autorky nevyvarovaly. Mezi takové stereotypy by se dala ostatně zařadit již samotná zápletka. Dalším negativem knihy je zjednodušená psychologie postav. Ty jsou prosty daného a postupně se vyvíjejícího charakteru. Kromě několika typických vlastností (u Hanny je to prostořekost a upřímnost) ohýbají autorky jejich osobnosti tak, aby dobře pasovaly do příběhu. Jelikož však na erotické romány nejsou kladeny tak vysoké nároky jako na jiné žánry, lze tento nedostatek prominout.

Jednou z věcí, které čtenáře na erotických románech přitahují nejvíce, jsou dozajista popisy lechtivých výjevů. Autorky zvládly líčení těchto pasáží velice dobře a bez zbytečného opakování scén, díky čemuž vytrhly svou knihu ze záplavy podobných erotických románů, které ovšem čtenářům servírují ten samý obsah neustále dokola. Božského hráče díky tomu mohu doporučit všem čtenářům, kteří rádi sáhnou po relaxačním čtivu s erotickým obsahem.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeBožský hráč

Laurenová,Christina

Jota, 2014

Co se stane, když si šprtka a playboy vymění role? - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. Janca napsal:

    Knížka se čte strašně dobře. Zajímavě se to vyvíjí. Líbí se mi, že se tam promítají i postavy z předchozích dvou dílů.

Napsat komentář