Děti, pojďte si číst!

divka-si-cte
Nemají vaše děti zrovna teď co číst? Pořiďte jim jednu z těchto nápaditých knih! Od televizní pohádky Tajemství staré Bambitky, přes rozkošné příběhy o zvířátkách, až po dobrodružná vyprávění, se kterými si vaše dítka užijí spoustu zábavy – dětské tipy jsou tu zas!

Pokud se vám zalíbila pohádka Tajemství staré Bambitky s Tomášem Klusem v hlavní roli, pak jistě oceníte, že příběh právě vychází i knižně! Spolu s notami ke všem pěti písním, které ve filmu zazněly, titul vydává nakladatelství Edice České televize.

Tajemství staré Bambitky

Autoři: Evžen Gogela, Ivo Macharáček

Počet stran: 128
Vazba: vázaná
Věk: 6+

Přečtěte si víc o knize Tajemství staré bambitky a nakoukněte i do ukázky z ní

Princ Jakub pochází z královské rodiny, ale lásku prosté dívky Aničky si musí přesto nejdřív zasloužit! A dokáže vládnout sám, bez chamtivých rádců Ference a Lorence? Co se stane, když jediný spravedlivý loupežník pověsí řemeslo na hřebík? Živit se poctivě vyžaduje velkou dávku odvahy, mnohem větší než loupežnické řemeslo. Právě to zjistil exloupežník Karaba, ochránce bezmocných poddaných.

––––––––––––––––––––––

Vyprávění jednoho z nejvýznamnějších českých spisovatelů Karla Čapka o štěněti Dášence vydalo nakladatelství Fragment jako audioknihu! Pohádky o délce přibližně jedné hodiny bude vyprávět herec Václav Vydra.

Dášeňka čili život štěněte 

Autor: Karel Čapek

Interpret: Václav Vydra
Délka: 1 hod. 5 min.
Věk: 5+ 

Přečtěte si víc o knize Dášeňka čili život štěněte 

Když se to narodilo, bylo to jenom takové bílé nic, do hrsti se to vešlo; ale anžto to mělo pár černých ušisek a vzadu ocásek, uznali jsme, že to je psisko, a protože jsme si přáli mít psí holčičku, dali jsme tomu jméno Dášeňka… Sotva se naučila chodit, hned zkoušela také běhat, skákat, pelášit, sprintovat, ale i padat, kutálet se nebo metat kotrmelce.

––––––––––––––––––––––

Šťastné konce milujeme všichni! Nakladatelství Fragment ve své edici Příběhy se šťastným koncem vydává pravidelně tituly pro malé děti a zaměřuje se hlavně na jejich zvířecí kamarády. Přečtěte si se svými dětmi pohádku o zachráněném koťátku!

Příběhy se šťastným koncem – Našlo se koťátko!

Autorka: Sue Mongredien

Ilustroval: Jon Davis
Počet stran: 132
Vazba: vázaná
Věk: 7+ 

Zjistěte víc o knize Našlo se koťátko a přečtěte si ukázku z ní 

Maminka malé Lily přinese domů tři slabá koťátka, která se našla opuštěná venku pod keřem. Kočičí miminka potřebují hlídat a pravidelně krmit. Celá rodina, včetně fenky Meg, si malé chlupáče ihned zamiluje. Lily se snaží co nejvíce pomáhat a o mláďátka pečovat. Podaří se koťátka zachránit, nahradit jim maminku a najít nový domov?

Lily se posadila na židli a maminka jí položila na klín černého kocourka. Když se jí zabořil do rukávu, byl na dotek teplý a vrtěl se. Okamžitě věděl, co má udělat, a nedočkavě otevřel růžovou tlamičku. Lily se usmála. „Je jako ptáček,“ řekla, opatrně mu vložila konec kapátka do tlamičky a lehce stiskla gumový uzávěr. „Hodný chlapeček,“ zašeptala šťastně, když zaslechla, že mléko okamžitě spolkl. „Jsi moc šikovný.“

––––––––––––––––––––––

Máte doma dceru, která chodí do první třídy, a ještě nevlastníte ani jeden z dobrodružných příběhů o Aničce? V tom případě je rychle čas to napravit! Tentokrát Anička se svým tatínkem a babičkou navštíví dalekou Austrálii a užije si tam jak jinak než spoustu dobrodružství. Vydalo nakladatelství Albatros.

Anička v Austrálii

Autorka: Ivana Peroutková

Ilustrovala: Eva Mastníková
Počet stran: 136
Vazba: vázaná
Věk: 7+ 

Přečtěte si víc o knize Anička v Austrálii a prolistujte si ukázku z ní 

Jednou tatínek oznámí Aničce novinu – jede na kongres do daleké Austrálie. A Anička s babičkou poletí s ním! Nadšená Anička se těší, určitě ji tam čekají báječné zážitky, a navíc uvidí exotické rostliny, klokany, papoušky a medvídky koala! Svůj deník si tentokrát povede jako opravdová cestovatelka. A Anička u protinožců skutečně prožije spoustu nevšedních dobrodružství a setkání…

Byla tam! Malá malířka opět seděla u velkého plátna a klacíkem tečkovala nový obraz.
Anička ucítila obrovskou radost. Vzápětí se však sama sebe zeptala: Pozná mě? Bude si mě pamatovat? Nebudu ji dneska rušit? A co jí vlastně můžu říct, když znám jen pár anglických slov. Třeba ostrič. Ale proč mám říkat ostrič, když jí chci říct něco úplně jiného.
Jak tam tak stála a zmateně přemítala, holčička zvedla hlavu, spatřila Aničku a rozzářila se širokým úsměvem.

––––––––––––––––––––––

A nakonec si představíme knihu z nakladatelství Mladá fronta, která v sobě také skrývá velké množství dobrodružství a zábavy! Stačí se jen začíst a už budou vaše děti spolu s parťáky Kuřetem a Drnditondou za asistence starostlivé babičky provádět další blázniviny.

Babička, Kuře a Drnditonda

Autor: Michael Roher

Překlad: Anna Hornofová a kol.
Počet stran: 120
Vazba: vázaná
Věk: 8+ 

Přečtěte si víc o knize Babička, Kuře a Drnditonda a prolistujte si ukázku z ní 

Stydlivý popleta Drnditonda má Kuře za nejlepšího kamaráda. A tak by vám mohl vyprávět o tom, jak jeho parťák sype z rukávu jednu bláznivinu za druhou a kolik dobrodružství už spolu díky tomu zažili. Učí se čarovat, léčí se ze salámové chřipky a vůbec dělají všechno, co je zrovna napadne. Ještě že je tu babička, která má pro jejich skopičiny pochopení. A když se k nim připojí i ztřeštěná kamarádka Mája, je o zábavu postaráno.

„Z cesty, Drnditondo!“ vykřiklo rozhorleně Kuře a štrádovalo si to napříč dětským pokojem.
Mělo na sobě babiččin velký tmavomodrý župan a pod křídlem třímalo potápěčskou ploutev.
„Právě přichází nepřekonatelné Kuře kouzelník! Světoznámé, slavné a obdivované! A kdo se mi připlete do cesty, toho ihned začaruju.“
Drnditonda si změřil Kuře pohledem od hlavy k pařátkům.
„Och,“ vydechl pak a uctivě se poklonil.


Která z těchto knih vás a vaše děti zaujala nejvíce? Napište nám!

Některé z těchto knih a mnohé další můžete vydražit
našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTajemství staré bambitky

Gogela, Evžen - Macharáček, Ivo

Edice České televize, 2014

zobrazit info o knizeDášeňka čili život štěněte - AUDIOKNIHA pro děti

Čapek, Karel

Fragment, 2014

zobrazit info o knizePříběhy se šťastným koncem – Našlo se koťátko!

Mongredien, Sue

Fragment, 2014

zobrazit info o knizeAnička v Austrálii

Peroutková, Ivana

Albatros, 2014

zobrazit info o knizeBabička, Kuře a Drnditonda

Roher, Michael

Mladá fronta, 2014

Napsat komentář