Autoři nakladatelství Jota na veletrhu Holiday World a cestovatelském festivalu Worldfilm 2012

EMBECKEM_kolem_sveta
Nakladatelství JOTA představilo během letošního 21. středoevropského veletrhu cestovního ruchu Holiday World a doprovodného cestovatelského festivalu WorldFilm 11.-12. února 2012 na holešovickém Výstavišti v Praze hned několik svých autorů.

KŘEST KNIHY ALBÁNIE – KRÁSKA SE ŠPATNOU POVĚSTÍ

Petr Horký a Miroslav Náplava pokřtili v sobotu 11. února ve 14 hodin v Goja Music Hall svůj dlouho očekávaný cestopis Albánie – kráska se špatnou pověstí.

Kromě křtu své novinky pánové Horký s Náplavou (na snímku s jednatelem Nakladatelství JOTA ing. Marcelem Nekvindou) o této nejpodivnější z evropských zemí krátce pohovořili a natěšeným návštěvníkům promítli vlastní dokument o Albánii, který je i součástí dárkového balení knihy.

Po promítání následovala autogramiáda.

 

KŘEST KNIHY NA STŘEŠE AFRIKY

Jedna z tuzemských cestovatelských legend, držitel ceny E. E. Kische a dalších ocenění Vladimír Plešinger, představil v neděli 12. února v poledne v Goja Music Hall svůj nejčerstvější „pobytopis“ Na střeše Afriky s podtitulem Habeší za války, Etiopií v míru.

Pan Plešinger představil jedinečnost Etiopie během diashow, kterou doprovodil osobitým komentářem. Cestovatel, geolog a publicista, autor ceněných cestopisů Kniha Konga a Peru pod kůží svůj jedinečný šarm rozdával i na následné autogramiádě. Na snímku s kmotrou

knihy Mgr. Lenkou Klicperovou, šéfredaktorkou časopisu Lidé a země a jednatelem Nakladatelství JOTA ing. Marcelem Nekvindou.

 

BESEDA A DIASHOW EMBÉČKEM KOLEM SVĚTA

Necelých pět měsíců po prvním vydání vyšel dotisk inspirativního cestopisu Michala Vičara Embéčkem kolem světa. A právě Michal Vičar s prezentací, ve které s humorem líčí patálie dvou jazykově i technicky nepříliš vybavených dobrodruhů na cestě Škodou 1000 MB, se stal 12. února v 16.30 hodin vyvrcholením letošního WorldFilmu.

 Navzdory pozdnější hodině ocenili návštěvníci besedy vyprávění o sedmiměsíční anabázi napříč čtyřmi kontinenty a dvaadvaceti státy ve voze, vyrobeném v Československu v roce 1969, velkým potleskem a zájmem o podpis knihy na následné autogramiádě. Na snímku se Michala Vičara ptá jeden z organizátorů WorldFilmu Petr Horký.

Další zastávky 11. ročníku festivalu WorldFilm, kde se s našimi autory můžete setkat, naleznete na www.worldfilm.cz.

—————————————————————————————————-

KNIHA MILOSLAVA STINGLA OSTROVY KRÁSY, LÁSKY A LIDOJEDŮ, DÍL PRVNÍ USPĚLA NA GO KAMEŘE 2012!

Nakladatelství JOTA se v polovině ledna již tradičně zúčastnilo brněnských veletrhů GO a REGIONTOUR a také souběžně probíhajícího cestovatelského festivalu GO Kamera. A právě ze soutěže na festivalu GO Kamera si Miloslav Stingl odnesl ocenění, a to konkrétně v kategorii Nejkrásnější kniha, kde obsadil s titulem Ostrovy krásy, lásky a lidojedů, díl první skvělé druhé místo. Gratulujeme a už se těšíme na druhý díl!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeAlbánie
Kráska se špatnou pověstí

Horký, Petr - Náplava, Miroslav

Jota, 2012

zobrazit info o knizeNa střeše Afriky
Habeší za války, Etiopií v míru

Plešinger, Vladimír

Jota, 2012

zobrazit info o knizeEmbéčkem kolem světa

Vičar, Michal

Jota, 2011

zobrazit info o knizeOstrovy krásy, lásky a lidojedů
Díl první

Stingl, Miloslav

Jota, 2011

Napsat komentář