Detektivní případy pro děti

hledani
Přemýšlíte, čím potěšíte své dítě tuto neděli? Hledáte inspiraci, jakou knihu ke Dni dětí zvolit? Je-li vaše dítko zvídavé a miluje dobrodružství, nenechte si ujít dnešní tipy na dětské detektivky! Podaří se vašemu malému čtenáři rozlousknout, kdo je pachatelem?

Máte doma prvňáčka, který se právě naučit číst? Pak mu zkuste nabídnout knihu Případy detektiva Kláska a opičáka Jojíka, kterou v edici Čtení pro prvňáčky vydalo nakladatelství Grada. Příběhy jsou krátké, jen na pár stránek, tudíž ideální pro začínajícího čtenáře, a na konci každého příběhu nechybí rozlousknutí.

Autorka: Lenka Rožnovská

Ilustrace: Hana Mlčochová
Počet stran: 80
Formát: 170×220
ISBN: 978-80-247-4613-5

Kdyby na pana učitele Kláska jednoho dne nevyskočil z obrazu v kabinetě šimpanz, nikdy by se nestal detektivem a nevyprávěl by o svých 12 zapeklitých detektivních případů. Panu Kláskovi pomáhá neposedný, ale učenlivý šimpanz Jojík. To ale nestačí. Vyřešení je na tobě. Staň se také detektivem! Pozorně čti, přemýšlej, a hlavně si dobře prohlédni obrázky na konci kapitol, ty ti nejlépe pomohou odhalit pravé pachatele všech zločinů.

Přečtěte si více o knize Případy detektiva Kláska a opičáka Jojíka, najdete tu také ukázku z knihy!

————————————————————

Správný detektiv musí mít lupu, o tom není sporu. Nakladatelství Fragment proto v edici Detektiv Klubko dětem nabízí nejen čtivé příběhy, ale součástí každé knihy je i kouzelná lupa, díky níž se skrytý text vynoří jako mávnutím kouzelného proutku. Jak asi dopadne Případ zeleného papouška?

Autorka: Ursel Scheffler

Ilustrace: Hannes Gerber
Počet stran: 112
Formát: 123×180
ISBN: 978-80-253-1996-3

Zapoj se s detektivem Klubkem do pátrání a vyřeš případ zeleného papouška! 
Tentokrát se Klubko vydává vlakem do Paříže, aby přišel na stopu bandě lupičů diamantů. K vyřešení případu mu pomůže právě zelený papoušek. O další překvapení však nebude nouze. Pomocí lupy se i z tebe stane detektiv!

Přečtěte si více o knize Detektiv Klubko – Případ zeleného papouška a nevynechejte ani ukázku z knihy!

————————————————————

První dvě knihy byly vhodné pro začínající čtenáře, nesmíme ale zapomínat i na ty zkušenější detektivy. Co třeba druhé pokračování vílí detektivní kanceláře Křídla a spol.? Podaří se Emily zjistit, kdo krade lidem štěstí? To se dočtete v knize Tři vypečení sledi vydanou nakladatelstvím Mladá fronta.

Autorka: Sally Gardnerová

Ilustrace: David Roberts
Počet stran: 176
Formát: 130×200
ISBN: 978-80-204-3131-8

Emily nedávno zdědila podivný domek na nožičkách a s ním i poněkud nezvyklou detektivní kancelář. Už několik měsíců vyhlíží zákazníky, když tu jeden džentlmen spadne z nebe doprostřed parku, úspěšný krejčí přijde ze dne na den úplně o vše a svatební dort je rozmetán na kusy. Mají snad tyto události něco společného? Kdo krade lidem jejich štěstí? Je to případ jako stvořený pro Emily, kocoura Šídla a jejich vílí přátele. Zdá se, že detektivní kancelář Křídla & spol. právě dostala šanci objasnit první zločin.

Přečtěte si více o knize Tři vypečení sledi a nevynechejte ani ukázku!

Tuto detektivku navíc můžete na našich stránkách vyhrát v soutěži! Hrajeme o pět výtisků.

————————————————————

Poslední detektivkou je již devatenáctá kniha v edici Klub Tygrů od úspěšného autora desítek dětských knih Thomase C. Breziny. Jaké příhody klub zažije ve svém zatím posledním případu Půlnoční setkání? I tuto knihu, která také obsahuje detektivní lupu, vydalo nakladatelství Fragment.

Autor: Thomas C. Brezina

Ilustrace: Naomi Fearn

Počet stran: 136
Formát: 120×180
ISBN: 978-80-253-2069-3

Kamarádům z Klubu Tygrů se dostane do ruky záhadný vzkaz, který upozorňuje na podivné půlnoční setkání v jejich škole. Jindy nudná budova se stává dějištěm záhadných událostí. Vypadá to, že ve škole dokonce straší! Dostanou se Patrik, Biggi a Luk na stopu drzým lupičům? A co má za lubem neznámá stará dáma, která se nečekaně objeví na scéně? Zapoj se do pátrání i ty a zažij celé dobrodružství z první ruky!

Přečtěte si více o knize Klub Tygrů – Půlnoční setkání a prohlédněte si také ukázku!


Mají vaše děti oblíbenou některou z nabízených detektivních řad? Luští rády záhady a přichází na kloub tajemstvím? Pokud ano, napište nám!

Některé z těchto knih a mnohé další můžete vydražit
v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePřípady detektiva Kláska a opičáka Jojíka

Rožnovská, Lenka

Grada, 2014

zobrazit info o knizeDetektiv Klubko – Případ zeleného papouška

Scheffler, Ursel

Fragment, 2014

zobrazit info o knizeTři vypečení sledi
Křídla a spol. Druhý případ vílí detektivní kanceláře

Gardnerová, Sally

Mladá fronta, 2014

zobrazit info o knizeKlub Tygrů – Půlnoční setkání

Brezina, Thomas

Fragment, 2014

Napsat komentář