Zasoutěžte si o děsivý krimi příběh

PerexZlaZena
Patříte-li mezi milovníky kriminálních příběhů přecházejících místy až do žánru hororu, bude se vám kniha, kterou můžete vyhrát v naší soutěži, určitě zamlouvat. Dojmy z jejího čtení jsou o to silnější, že není jen čirou autorovou fantaziií, ale vychází ze skutečných událostí.

Co udělá již tak hrůzostrašný příběh ještě hororovějším? Když se dozvíte, že je podle skutečných událostí. A přesně to na vás čeká v knize Zlá žena od katalánského kriminalisty Marca Pastora. Krutá vražedkyně přezdívaná „Upírka z ulice Ponent“ na vás již čeká. Ve spolupráci s nakladatelstvím Host jsme totiž pro dva z vás právě nyní připravili možnost knihu Zlá žena vyhrát.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. Odborné publikace se zaměřují především na historii, sociologii, jazykovědu, osobnosti filmu i další obory. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

O autorovi

Marc Pastor (nar. 1977) se narodil a žije v Barceloně, vystudoval kriminologii a nyní pracuje jako kriminalista u katalánské policie Mossos d’Esquadra. Jako spisovatel má na kontě čtyři romány a za knihu Zlá žena (La mala dona, 2008) získal cenu Premi Crims de Tinta, udělovanou kriminálním románům a thrillerům v katalánštině. Všechny jeho romány se vyznačují jasným, ironickým stylem a skvěle prokreslenými postavami, které si dokážou získat přízeň čtenářů. Marc Pastor umí efektně využívat různé jazykové styly a literární žánry, od dobrodružného románu až po detektivní thriller.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Host)

 

Zlá žena

Barcelona, rok 1911. Chudinskou čtvrtí se šíří podivné zvěsti o příšeře, která v poslední době unesla několik dětí.
Policie je bezmocná, a navíc ji tento případ ani příliš nezajímá, jedná se totiž o děti prostitutek, které se jejich zmizení často neodváží nahlásit. Inspektor Moisès Corvo se však rozhodne, že tyto „bezvýznamné případy“ nenechá bez povšimnutí. Ve městě nemá moc dobrou pověst: sem tam si rád přihne, navštěvuje veřejné domy a konflikty často řeší pěstmi nebo pistolí. Vyšetřování ho zavede na ta nejpodivnější místa, do ordinace excentrického rakouského lékaře, který na mrtvolách ukradených ze hřbitova studuje lidské šílenství, do hospod a kabaretů nebo do kasina, jehož démonický majitel dokáže bohatým klientům splnit i ta nejtemnější přání.
Jeho nadřízení tvrdí, že kde není oznámení, není ani vyšetřování, a tak inspektor Corvo začne pátrat na vlastní pěst. Odhalí přitom propast, jež se rozevírá mezi světem chudých a prostředím bohaté smetánky, která si může dovolit úplně cokoli.
Kniha je založená na skutečném případu, který otřásl Barcelonou na začátku dvacátého století. Hlavní roli v něm hrála „Upírka z ulice Ponent“, jež byla považována za jednu z nejkrutějších vražednic své doby. Zlá žena je barvitý román, který nadchne důvtipným ironickým stylem a šťavnatým jazykem. Marc Pastor v něm potvrzuje svůj literární talent a vykresluje poutavý obraz města s dvojí tváří.

Autor: Marc Pastor

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Olga Čtvrtníčková, David Utrera Domínguez
Počet stran: 248
Vazba: vázaná
Vydáno: 4/2014
ISBN: 978-80-7491-030-2

Přečtěte si více o knize Zlá žena, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host, nebo ukázku. Nezapomeňte si přečíst také náš článek a úryvek z této knihy.

 

Vyhrajte knihu Zlá žena

Poutavý příběh z pera kriminalisty Marca Pastora vás zavede do ulic Barcelony, ve kterých se skrývá nelítostná vražedkyně a vyhlíží si své oběti mezi dětmi z chudé čtvrti. Inspektor Corvo si však nemíní nechat líbit představu, že mezi chudým a bohatým světem je propast, která bohatým dovoluje udělat téměř cokoli bez náležitého trestu. Podaří se inspektorovi polapit legendární a obávanou „Upírku z ulice Ponent“?

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Zlá žena vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností a kniha může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Zlá žena
probíhá od 28. května do 10. června 2014.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 historické thrillery Zlá žena

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZlá žena

Pastor, Marc

Host, 2014

Napsat komentář