Vyhrajte pravdivý příběh monacké kněžny Grace Kelly

Grace-knezna-monacka-perex
Vzpomínky na život milované kněžny Grace, kterou dodnes miluje celé Monako, je složená z vyprávění jejího muže i dětí. Příběh je však nejen ohlédnutím za láskou, která to zpočátku neměla jednoduché.

Z Hollywoodu až do knížecího paláce

Důvěrný a pravdivý příběh nejkouzelnějšího páru moderní historie

Tato kniha vznikla – jak její autor podotýká – s plnou a bezpříkladnou spoluprací se čtyřmi lidmi, kteří kněžnu Grace milovali nejvíce: s knížetem Rainierem a jejich dětmi Albertem, Caroline a Stéphanií. Lidé po celém světě hltali přímo pohádkový příběh pohádkového páru a novináři se předháněli, kdo přinese senzačnější odhalení. Možná i proto se Robinson rozhodl vnést do toho světlo a vyprávět skutečný příběh. Hluboký, silný, dojemný a poutavý. O to víc, že je pravdivý.

Jaké byly skutečné okolnosti seznámení knížecího páru? To se dozvíte přímo z úst toho nejpovolanějšího – knížete Rainiera. Jak mladá Američanka Grace snášela proměnu v ikonu vystavenou nepřetržité pozornosti médií? Snad ještě nikdy nikdo nepřinesl tak intimní zpovědi nejslavnějších lidí světa jako právě Robinson. Princezna Stephanie vůbec poprvé dokázala promluvit o tragické dopravní nehodě, která před lety stála život její matku…

 

Ohlasy v tisku:

„Jedna z nejlepších biografií roku.“

- St. Louis Post Dispatch

 

„Tato kniha oživuje kouzlo největších milostných příběhů století.“

- Daily Express

 

„První nejniternější příběh nejkouzelnější rodiny na světě.“

- Sunday Mirror

 

Grace: Kněžna monacká

Autor: Jeffrey Robinson

Vydalo: nakladatelství Metafora
Překlad: Viktor Faktor
Počet stran: 352
Vazba: vázaná
Vydáno: 4/2014
ISBN: 978-80-7359-410-7

Přečtěte si více o knize Grace: Kněžna monacká, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Metafora. Nezapomeňte ani na náš článek.

Nakladatelství Metafora bylo založeno v roce 2001 a od té doby se zaměřuje zejména na literaturu překladovou, její autoři pocházejí ze všech koutů světa. Vydává ale i knihy českých spisovatelů a vybrat si můžete beletrii vážnou i veselou, thrillery i detektivky z minulosti, současnosti i budoucnosti, nebo knihy z oblasti esoteriky či východní filozofie.

 

Ukázka z knihy

Pravdou je, že o focení s Rainierem žádný velký zájem nejevila. Jeho jméno jí moc neříkalo a do Monaka to navíc bylo hodinu a půl jízdy.
Když se jí tedy Galante zeptal, zda by byla pro, dala mu zdvořilou, nezávaznou odpověď. Prohlásila, že to zní jako dobrý nápad, ale nejprve bude muset zjistit, jak by to zapadlo do jejího programu.
A pak to pustila z hlavy až do chvíle, kdy jí Galante téhož dopoledne v Cannes sdělil, že kníže se uvolil přijmout ji ve svém paláci následujícího dne, tedy v pátek 6. dubna ve čtyři odpoledne.
Grace namítla, že to časově nezvládne. Vysvětlila mu, že se musí účastnit oficiální recepce americké delegace v Cannes. A protože ta začíná v půl šesté, setkání s knížetem ve čtyři absolutně nepřipadá v úvahu. Omluvila se Galantemu a požádala ho, aby výlet do Monaka zrušil.
Po několika hodinách ji Galante informoval, že kníže laskavě posunul schůzku na třetí hodinu odpoledne.
Několikrát zopakoval, jak se na fotografování těšil a jak báječný článek o ní napíše.
Grace se tam přesto nechtělo. (str. 49)

 

O autorovi

Jeffrey Robinson prožil mnoho let v jižní Francii.
Velmi dobře se znal s kněžnou Grace i její rodinou, jeho četné rozhovory s knížetem Rainierem jej přivedly k rozhodnutí vypovědět celou pravdu o událostech života monacké knížecí rodiny.
(Zdroj informací: nakladatelství Metafora)

 

Vyhrajte knihu Grace: Kněžna monacká

Kniha na hranici beletrie a životopisné literatury faktu vás provede životem slavné ženy, která se proslavila jako americká herečka a podařilo se jí stát se monackou kněžnou. Až pohádkový pár byl ostře sledovaný nejen monackým lidem, ale především novináři a bulvárem. Možná právě proto se jejich rodinný přítel Jeffrey Robinson rozhodl některé věci uvést na pravou míru.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Metafora vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Grace: Kněžna monacká vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností a kniha může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Grace: Kněžna monacká
probíhá od 26. května do 8. června 2014.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 biografie Grace: Kněžna monacká

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeGrace: Kněžna monacká

Robinson, Jeffrey

Metafora, 2014

Vyhrajte pravdivý příběh monacké kněžny Grace Kelly - DISKUZE

Počet reakcí: 5
  1. charles88 charles88 napsal:

    Dobrý den,děkuji za výhru,ale ještě jsem knížku neobdržel.

  2. Anicka59 Anicka59 napsal:

    Dobrý den, dnes mně došla v pořádku výhra knihy Tři vypečení sledi, za kterou moc a moc děkuji.

  3. jitkab1982 napsal:

    Dobrý den, děkuji za výhru, dnes v pořádku dorazila.

  4. rebo napsal:

    Dobrý den,
    chtěla bych Vám poděkovat za vyhranou krásnou knížku Grace: Kněžna monacká, která právě v pořádku dorazila :))

  5. Hojaro napsal:

    Dobrý den.
    Tato soutěž opravdu trvá pouze dnes, 25.5.2014?

Napsat komentář