Charita má být samozřejmou součástí života

ZdenkaZadnikova
GRADA Dětský knižní klub podporuje Nadaci Zdeňky Žádníkové.

Zdeňka Žádníková:

„Náš nadační fond vznikl v roce 2007 a mění kompletní vizuální podobu vybraných dětských ambulancí, JIPEK a dětských domovů tak, aby na malé pacienty nepůsobily tyto prostory stresujícím dojmem. Jsem ráda, že výtvarný styl autora Libora Škrlíka, se kterým dlouhodobě spolupracujeme, je originální, dynamický a zábavný, a co je důležité, Libor se neopakuje.
V listopadu 2013 jsme například předali celý velký projekt dětské pohotovosti včetně nového orientačního systému a novorozeneckou JIRP ve FN Motol. V současné době začínáme připravovat úplně novou vizuální podobu dětské ambulance ve Strakonicích. Premiérově jsme rozjeli projekt pro „dospělá“ oddělení s názvem „Přísloví pro potěšení“. Velkoplošné barevné obrazy mění chodby a čekárny na geriatrii v Pardubicích a od července i na gynekologicko-porodnickém oddělení Fakultní nemocnice v Motole, či v domově pro seniory v Přelouči nebo na základních školách.
Náš nadační fond je možná jiný i tím, že nemá zaměstnance, má minimální náklady, nevyplácím odměny apod. Charita nemá být byznys.“

Dětský klub GRADA s Nadací Zdeňky Žádníkové spolupracoval již v minulosti. V nakladatelství vyšly 4 tituly s komixovými příběhy Libora Škrlíka a nyní se rozhodl podpořit její záslužnou činnost.

Našim drobným přispěním budou knihy pro malé čtenáře sužované nemocemi a upoutané na nemocniční lůžka. U příležitosti Veletrhu Svět knihy 2014 bude paní Z. Žádníkové předán poukaz v hodnotě 20 000 Kč na odběr publikací pro děti.

Představení nadace a slavnostní předání daru proběhne v sobotu 17. května ve 12 hodin na stánku L203 GRADA – Dětský knižní klub v levém křídle Veletržního paláce na Výstavišti Praha-Holešovice.

Doporučení:
Share

Napsat komentář