Nenechte si jít v týdnu od 19. do 25. května 2014

Nenechte si ujít
Každý týden vám přinášíme několik zajímavých pozvánek na literární akce. Najdete zde tipy na návštěvy autogramiád, křtů knižních novinek i besed s jejich autory. Kam vás pozveme příští týden? Podíváme se do Prahy, Brna i Ostravy.

Kdo by neznal charismatického humoristu Zdeňka Svěráka! V pondělí 19. května proběhne autogramiáda s čerstvým držitelem ceny Magnesia Litera v novém knihkupectví na Andělu v Praze. Dílo tohoto autora je velmi žádané a oceňované. Mezi nejznámější patří scénář k filmu Kolja, který získal Oscar za nejlepší zahraniční film. Jeho kniha Po strništi bos vydaná nakladatelstvím Fragment získala v soutěži Magnesia Litera 2014 cenu čtenářů. Publikace zachycuje vzpomínky na dětství vyprávěné z pohledu sedmiletého chlapce. Na našich stránkách nejdete reportáž z jejího slavnostního křtu. Začátek autogramiády je v 17 hodin.

V pondělí máme pro vás pozvánku také do Ostravy. V 18 hodin navštíví antikvariát a klub Fiducia na Nádražní ulici polská básnířka a prozaička Justyna Bargielska. Tato dvojnásobná laureátka prestižní Literární ceny Gdyně představí svoji první českou knihu Píšeš báseň? Výbor textů autorky vydal ostravský Protimluv, nakladatelství nakloněné polské literatuře.

Ve středu 21. května se přesuneme do Brna. Dramaterapeut a jogín Josef Zajíček zde bude křtít svou knihu Čas je můj přítel. V publikaci jsou zápisky z deníku narcistního grafomana mezi lety 1971 a 2014. Kniha vás zavede do necenzurované meditativní intimity autorových myšlenek. Akce bude začínat v 17 hodin v Knihkupectví Barvič a Novotný.

Pro příznivce krátkých komiksů postavených na reálném historickém základě máme dobrou zprávu. Představení druhého dílu knihy Opráski sčeskí historje  je přichystáno na čtvrtek 22. května v  Paláci knih Luxor v Praze. V 17 hodin se na vás bude těšit autor publikace vystupující pod pseudonymem Jaz. Oprásky se pyšní již celou řadou ocenění, například Křišťálovou lupou 2013, a je jim také věnována výstava v Národním muzeu. Možná ani nevíte, že první díl byl nominován na ocenění Český bestseller roku 2013. Opráski sčeskí historje plné zábavy i poučení vydalo nakladatelství Grada. Recenzi prvního dílu najdete na našich stránkách.

Věříme, že jste si z námi nabídnutých literárních akcí vybrali. Mnoho dalších najdete v našem Kalendáři akcí.

Víte-li o nějaké další, o které byste chtěli čtenáře informovat, není nic snazšího, než ji vložit přes tento formulář.

Doporučení:
Share

Napsat komentář