Biografie aneb Životní příběhy pro každého

tluste-knihy
Zajímá vás, jaké dětství měl známý vězeň Kajínek? Jak prožíval zesnulý český herec Jiří Hrzán komunistický režim? Anebo se chcete konečně zbavit přebytečného tuku a začít žít šťastnějším a zdravějším životem? Stačí si vybrat jednu z těchto čtyř skvělých biografií!

Na úvod vám představíme zajímavou autobiografickou publikaci nejznámějšího českého vězně Jiřího Kajínka vydanou nakladatelstvím Fragment. O jeho dětství, milostných vzplanutích i vztahu k penězům či lidem si můžete přečíst v následující knize.

Jiří Kajínek – Můj život bez mříží

Autor: Jiří Kajínek

Počet stran: 208
Vazba: vázaná
Formát: 160×230

Zjistěte víc o knize Jiří Kajínek – Můj život bez mříží a přečtěte si ukázku z ní 

Mimořádná a ojedinělá kniha, která vznikla ve specifických a pro běžného člověka nestandardních podmínkách. Čas, strávený ve speciálních místnostech věznic Mírov a Rýnovice, byl pro nás i Jiřího Kajínka časem poznání. Autor zpoza mříží pootevřel dvířka do nitra své osobnosti a na malý okamžik nám do něj dovolil nahlédnout… 

Milí čtenáři,

kniha, kterou se právě chystáte číst, je první knihou o mně, jejímž autorem jsem já sám. Dosud byla o Jiřím Kajínkovi napsána spousta nesmyslů, lží a polopravd.A tak nastal čas, abyste se poprvé dověděli, jaký jsem doopravdy.

Přeji vám příjemné čtení a zajímavé poznání.

–––––––––––––––––––––

Na jednoho z nejoblíbenějších a nejsvéráznějších českých herců dvacátého století Jiřího Hrzána můžete znovu zavzpomínat s životopisným titulem Hany Rachetníkové, který vydalo nakladatelství XYZ.

Jiří Hrzán – Komik se smutnýma očima

Autor: Hana Rychetníková

Počet stran: 232
Vazba: vázaná
Formát: 140×180

Přečtěte si víc o knize Jiří Hrzán a prolistujte si ukázku z ní 

Autorka Hana Rychetníková ve své publikaci poutavě vypráví životní příběh nezapomenutelného herce, jehož tragická smrt zaskočila jak jeho blízké, tak i celou divadelní veřejnost. Své vzpomínky jí svěřili i Jiřího kolegové, přátelé i dcera Bára Hrzánová.

Jako první jsem oslovila Báru Hrzánovou. Požádala jsem ji o svolení s napsáním knihy o tátovi. A měla jsem radost, když mi řekla: „Já jsem pro. Jasně, proč ne. Už dlouho si říkám, že by si to ten Jirka zasloužil. Teda pokud to nebude bulvár… Nerada bych, aby to vypadalo jako kniha o nové rodině Václava Havla. Napsala ji sice strašně chytrá paní, ale po přečtení jsem si řekla, že se snad všichni zbláznili.
Mně se líbily třeba memoáry Adiny Mandlové. V knížce Dneska už se tomu směju otevřeně mluví o svým životě. A protože to byla frajerka, může si dovolit v ní říkat i takový věci, který nejsou populární ani lichotivý.

–––––––––––––––––––––

Ženské čtenářky hledající šťastnější a zdravější život naleznou osvětu a motivaci v následující knize, jež vypráví pravdivý příběh dívky, která pevnou vůlí a se správným stravovacím a cvičebním plánem zhubla za jeden rok celých 45 kilogramů! Vydalo rovněž nakladatelství Fragment.

Jak jsem zhubla 45 kg za 1 rok

Autorka: Whitney Holcombe

Počet stran: 208
Vazba: brožovaná
Formát: 210×160

Zjistěte víc o knize Jak jsem zhubla 45 kg za 1 rok a přečtěte si ukázku z ní 

Autorka knihy trpěla silnou obezitou, rozhodla se ale změnit svůj život a za rok se jí podařilo shodit neuvěřitelných 45 kilogramů. Návod? Jednoduché cvičení a zdravé jídlo. Začtěte se do tohoto výjimečného vyprávění a především vyzkoušejte rady a tipy, které vám pomohou nejen ke štíhlé linii, ale i ke spokojenějšímu a šťastnějšímu životu.

Pijte vodu, spoustu vody. Limonády, jak už jste snad uhodly, jsou pro vás absolutně tabu. Voda je jediná tekutina, kterou potřebujete a obsahuje daleko méně kalorií (přesně 0) než coca-cola. Ovocná šťáva je taky zdravější než limonáda, ale ještě lepší je dát si opravdové ovoce. Kromě přirozeně se vyskytujících cukrů obsahuje většina džusů v kartonech další přidané cukry pro sladší chuť. Všechen tenhle cukr představuje další kalorie a kalorie znamenají přírustek tukové tkáně. Kromě toho sklenice jablečného moštu vás nenasytí. Jablko se svou vlákninou ano. Jezte kalorie – nepijte je!

–––––––––––––––––––––

S poslední dnes představenou knihou z nakladatelství Ikar můžete své nově nabyté vědomosti o zdravém životním stylu z předchozí publikace také doplnit o pravidelnou dávku sportu. Inspirujte se biografickým příběhem ženy, která se rozhodla přestat prokrastinovat jednou provždy!

Když běhá žena

Autorka: Alexandra Heminsleyová

Počet stran: 224
Vazba: brožovaná
Formát: 125×200

Přečtěte si víc o knize Když běhá žena a prolistujte si ukázku z ní 

Tahle knížka o běhání dodá odvahu každé ženě, která by pro sebe chtěla něco udělat, ale v tělocvičnách se stydí, jóga ji nudí a na běhání si vždycky připadala moc tlustá, moc líná nebo moc neohrabaná… Autorka píše z vlastní zkušenosti: od neslavných začátků to dotáhla k pěti maratónům na dvou světadílech. 

Tak a je to tady. Jdu běhat kolem bloku. Dělala jsem si velké naděje: na zadek atletky, pas supermodelky a rychlost gazely. Poražená tělocvičnami, znuděná svatouškovskými trenéry jógy a zastrašená luxusními tenisovými kluby, rozhodla jsem se skoncovat s celoživotním přesvědčováním sebe sama, že sport není nic pro mě. Až se vrátím silná a hrdá, město se bude dosud vzpamatovávat z pohledu na půvab a rychlost, s jakou jsem se pohybovala po chodnících Kilburnu. A teď vám povím, jak to bylo doopravdy.


Zaujala vás nějaká z těchto knih? Napište nám!

Tyto knihy a spoustu dalších si můžete vydražit také v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJiří Kajínek
Můj život bez mříží

Kajínek, Jiří

Fragment, 2014

zobrazit info o knizeJiří Hrzán
Komik se smutnýma očima

Rychetníková, Hana

XYZ, 2014

zobrazit info o knizeJak jsem zhubla 45 kg za 1 rok

Fragment, 2014

zobrazit info o knizeKdyž běhá žena

Heminsleyová, Alexandra

Ikar, 2014

Napsat komentář