Nenechte si ujít v týdnu od 13. do 19. února 2012

Nenechte si ujít
Pokud hledáte únik z mrazivého počasí do teploučka, můžete si vybrat z mnoha akcí, které se budou druhý únorový týden konat. Je z čeho vybírat !

Hned v pondělí 13. února se po 19. hodině v rámci akce Literáti před kamerou představí básník, dokumentarista a fotograf Martin Langer, který systematicky sleduje prostor umění od roku 2000. Místem konání bude Unijazz v Praze 1.
Pokud jste z Jindřichova Hradce a okolí a ještě k tomu máte děti, určitě oceníte pravidelná čtení dětem, která probíhají každé druhé úterý v měsíci, vždy od 16 do17 hodin v dětském oddělení knihovny.
Rovněž v úterý 14. února se bude konat akce pro Ostraváky – autogramiáda a beseda Haliny Pawlowské ke knize Velká žena z Východu. Navštívit ji můžete v Domě knihy Librex v Ostravě.

Slezská univerzita v Opavě, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Ústav bohemistiky a knihovnictví a Svaz knihovníků a informačních pracovníků SKIP10 – Moravskoslezský a Olomoucký kraj vás srdečně zvou na 9. ročník knihovnické konference Kniha ve 21. století. Konference bude probíhat ve dnech 15.-16. února v Opavě na Slezské univerzitě.
Oba dny od 9 do 17 hodin.

Ve středu 15. února vás srdečně zveme na autogramiádu spisovatelky a překladatelky Daniely Mičanové. Svou knihu Jakubovy housle bude podepisovat od 16 hodin v prodejně Barvič a Novotný na České 13 v Brně.

Ve čtvrtek můžete navštívit několik akcí v Praze. Úžasná akce pro malé děti od 3 let je připravena na čtvrtek 16. února dopoledne od 10 hodin v Ústřední knihovně – oddělení pro děti a mládež. Hravé dopoledne bude spojeno se čtením, povídáním a drobným vyráběním.Více se dočtete v Kalendáři akcí.

Pro dospělé pražské literární příznivce je tady autogramiáda Barbory Nesvadbové, která je nachystaná na čtvrtek 16. února v knihkupectví Neo Luxor. Úspěšná spisovatelka vydala další knihu svých fejetonů pod názvem Borůvky. Tato knížka volně navazuje na předchozí sbírku fejetonů, kterou Barbora Nesvadbová vydala pod názvem Brusinky.

Také v Plzni myslí na nejmenší čtenáře. V pátek 17. února od 10.30 h můžete s dětmi přijít do knihovny, kde se bude konat čtení pro děti.

Rovněž v pátek 17. února v Ostravě v Domě knihy Librex bude probíhat akce – křest knihy Evy Mrhačové a kolektivu Příroda v české a polské frazeologii. Knihu pokřtí MUDr. Jan Lata, prorektor Ostravské univerzity. Publikace registruje frazeologické jednotky, jejichž bázovým slovem je název z oblasti přírody v širokém smyslu slova – od součástí textu (přirovnání, rčení různého původu a charakteru) až po samostatné mikrotexty, jakými jsou lexikalizované charakteristiky, pořekadla a přísloví (včetně lidových pranostik). Křest proběhne od 17 hodin.

V sobotu 18. února vás zveme na autogramiádu knihy Brigita Hany Rebeky Šiander do Ústí nad Labem v OC Forum. Akce proběhne od 15 hodin.

Pro literárně nadané autory se zdravotním postižením je tady upozornění, že v neděli 19. února končí literární soutěž Internet a můj handicap. Soutěžní práci opatřenou poštovní i elektronickou adresou je třeba poslat v elektronické podobě nejpozději do neděle. Soutěžící mohou vyhrát pěkné ceny.

Věřím, že si z přehledu únorových akcí vyberete tu, která pro vás bude dostupná, a prožijete další příjemný týden.

Doporučení:
Share

Napsat komentář