Zasoutěžte si o další příběh komisaře Simonsena

KlubOsSr
Komisař Simonsen se vrací zpět do služby. Navzdory aktuální střelbě ve škole je mu přidělen jeden ze starých případů, jehož vyšetřování však nebude tak jednoduché, jak se původně zdálo. Podaří se mu zjistit, co se tehdy vlastně stalo?

Třetí díl krimi série s vrchním komisařem Konradem Simonsenem v hlavní roli právě dorazil na pulty knihkupectví. Pokud patříte mezi fanoušky detektivních příběhů, tak vám autorskou sourozeneckou dvojici Liselotte a Søren Hammerovi pravděpodobně nemusíme představovat. A jestli jejich knihy zatím neznáte, je na čase se do nich pustit. Ve spolupráci s nakladatelstvím Host jsme pro dva z vás právě nyní připravili možnost knihu Klub osamělých srdcí vyhrát.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. Odborné publikace se zaměřují především na historii, sociologii, jazykovědu, osobnosti filmu i další obory. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

O autorech

Liselotte a Søren Hammerovi je sourozenecká dvojice úspěšných autorů. Po ohromném úspěchu prvních dvou dílů jejich kriminální řady s vrchním komisařem Konradem Simonsenem Bestie uvnitř (2010, česky Host 2012) a Za všechno se platí (2010, česky Host 2013) se nyní věnují pouze psaní.
Původně je Liselotte vystudovaná zdravotní sestra a Søren je vzděláním pedagog. Práva na jejich románovou sérii byla již prodána do více než dvaceti zemí.

(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Host)

 

Klub osamělých srdcí

Vrchní kriminální komisař Konrad Simonsen se po infarktu vrací do kodaňského oddělení vražd. Všichni zde žijí vyšetřováním střelby ve škole, ale Simonsenovi je s ohledem na jeho zdraví přidělen bezvýznamný případ: přezkoumání smrti poštovního doručovatele Jørgena Kramera Nielsena, původně považované za nehodu. Při novém otevření případu se však zdá pravděpodobnější, že šlo o vraždu. Konrad Simonsen postupně získává další informace o Nielsenově životě a objeví souvislost s dávným případem mladé Angličanky Lucy. Než v roce 1969 zmizela, zřejmě pobývala se šesti dánskými studenty na chatě u moře. Setkání s Lucy ovlivnilo všechny členy Klubu osamělých srdcí, jak si studenti říkali, včetně Nielsena. Je na Konradu Simonsenovi, aby jejich dávné tajemství odhalil. Vyšetřování značně komplikuje nejen neochota bývalých členů klubu vracet se do minulosti, ale i to, že důležitý svědek, který by mohl objasnit mnohá tajemství Nielsenova života, je kněz vázaný zpovědním tajemstvím.

Autoři: Liselotte a Søren Hammerovi

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Michaela Weberová
Počet stran: 408
Vazba: vázaná
Vydáno: 3/2014
ISBN: 978-80-7294-875-8

Přečtěte si více o knize Klub osamělých srdcí, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host. Nezapomeňte ani na ukázku a náš článek o této knize.

 

Ukázka z knihy

Třináctého srpna bylo na Policejním náměstí v Kodani zataženo a foukalo. Noc v centru byla celkem klidná: pár hospodských rvaček, při jedné z nich se výtržníci i pobodali, ale rány byly jen povrchní, několik opilců, kteří teď vyspávali opici na záchytce, předávkovaná prostitutka – nic vážného nebo výjimečného. Nejhorší případ byl opilý řidič, který ujížděl ulicemi jako šílenec před dvěma vozy policejní hlídky, které se ho snažily zastavit. Nakonec jim skutečně unikl: za hvízdání pneumatik zabočil ze Sydhavnsgade na Sluseholmen a pak doprava do ulice Ved Stigbordene, kde sešlápl plyn k podlaze, vítězně se zašklebil do zpětného zrcátka a skončil i s autem ve vodách přístavu. Nyní po něm pátrali potápěči, ale proud byl v těch místech silný, takže ho nejspíš hned tak nenajdou. Všichni doufali, že se řidiči podařilo včas z auta vyváznout a dostat se na břeh, ale moc pravděpodobné to bohužel nebylo.
Chlapec, který právě přecházel Policejní náměstí, byl hodně tlustý. Na přechodu pro chodce před budovou policejní centrály se důkladně rozhlédl na obě strany a teprve potom namáhavě a pomalu vstoupil do vozovky. Když silnici přešel, zastavil se, vytáhl z kapsy kalhot kapesník, osušil si tváře a čelo a teprve pak pokračoval do ulice Nielse Brocka. Bolely ho nohy a do školy to měl ještě docela daleko. Sem tam se po něm někdo ustaraně a soucitně ohlédl, ale hned zas spěchal dál. Většina lidí si ho však nevšímala.
Jeho oblečení bylo stejně ubohé jako on sám. Rodiče sice měli peněz dost, ale tohle byl jeho způsob protestu. Jeden z mnoha. Na sobě měl bílé, sešlapané tenisky z loňského výprodeje místního supermarketu a seprané džíny spuštěné k bokům. Béžovou bundu neměl dopnutou a jednu ruku měl zastrčenou dovnitř, jako by ji měl zlomenou. V bundě se ještě víc potil, protože do tohohle počasí by mu bohatě stačila jeho vlastní tuková izolace. Jenže on ji prostě potřeboval. Ukrýval pod ní totiž samopal.
Byla středa, osm hodin a šestnáct minut. (str. 9–10)

 

Vyhrajte knihu Klub osamělých srdcí

Tajemství Klubu osamělých srdcí a hlavně života poštovního doručovatele Jørgena Kramera Nielsena zaměstnávají komisaře Simonsena ještě více než jeho smrt. Podaří se mu přesvědčit důležitého svědka k porušení církevního tajemství a bývalé členy Klubu k tomu, aby se vrátili do minulosti?

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Klub osamělých srdcí vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností a kniha může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Klub osamělých srdcí
probíhá od 30. dubna do 13. května 2014.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 krimi Klub osamělých srdcí

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKlub osamělých srdcí

Hammerovi, Liselotte a Soren

Host, 2014

Zasoutěžte si o další příběh komisaře Simonsena - DISKUZE

Počet reakcí: 2
  1. Kejak napsal:

    Bohužel ani odpověď c) není správná. V Anotaci je uvedeno, že Lucy je Angličanka, ne Američanka .

Napsat komentář