Vyhrajte knihu o osudových ženách E. Hemingwaye

Pani-Hemingwayova-perex
Ernest Hemingway je v literárním světě velmi známé jméno. Každý zná jeho knihy jako Stařec a moře či Komu zvoní hrana, ale už málokdo zná jeho ženu. Vlastně čtyři ženy, z nichž ani jedna ho v životě doopravdy neopustila. Pojďte si o nich přečíst více.

Čtyři podoby paní Hemigwayvé

Vášně, lásky, nevěry, rozchody… čtyři osudové ženy jednoho slavného muže
Čtyři ženy, čtyři manželky Ernesta Hemingwaye: Hadley, Pauline zvaná Fife, Martha a Mary.
Žhavé Antibes, bohémská Paříž, Londýn, Amerika, Kuba… všude tam se odehrávaly jejich lásky, vzplanutí, sňatky, nevěry a rozchody, propletené osudy kvarteta nevšedních žen, které miloval a posléze zase ztrácel světoznámý lamač srdcí a velký spisovatel.
Příběh vyprávěný ve čtyřech částech, utkaný ze skutečných milostných dopisů, deníků i telegramů… z výbušných milostných trojúhelníků, na nichž ztroskotalo každé Ernestovo manželství. Každá žena bojovala o jeho srdce a místo v jeho posteli s milenkou, každý vztah sklouzl vždy od něžnosti ke zradě. Každá paní Hemingwayová věřila, že právě jejich láska bude trvat věčně. A každá z nich se hluboce mýlila.
Mistrně napsaná kniha, nabitá fakty, ale současně se vznášející na vlnách fantazie, vás vtáhne přímo do vášnivého víru jejich životů. Děj se odvíjí jako film nebo sugestivní barvitá mozaika na pozadí neklidné doby, počínaje Paříží dvacátých let až po období studené války v Americe let šedesátých.

 

 

Paní Hemingwayová

Autorka: Naomi Woodová

Vydalo: nakladatelství Metafora
Počet stran: 280
Vazba: vázaná
Vydáno: 4/2014
ISBN: 978-80-7359-408-4

Přečtěte si více o knize Paní Hemingwayová, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Metafora.

Nakladatelství Metafora bylo založeno v roce 2001 a od té doby se zaměřuje zejména na literaturu překladovou, její autoři pocházejí ze všech koutů světa. Vydává ale i knihy českých spisovatelů a vybrat si můžete beletrii vážnou i veselou, thrillery i detektivky z minulosti, současnosti i budoucnosti, nebo knihy z oblasti esoteriky či východní filozofie.

 

O Naomi Woodové

Naomi Woodová je spisovatelka, která v současné době bydlí v Anglii, a to přímo v hlavním městě Londýně. Vyrůstala ovšem v Yorkshiru, ale v osmi letech se s rodiči přestěhovala do Hongkongu, kde strávili deset let. Naomi Woodová se do Velké Británie vrátila, aby na univerzitě v Cambridge vystudovala anglickou literaturu. Její první román byl The Godless Boys (Bezbožní chlapci), který kromě Británie vyšel ještě v Norsku, a autorka dokonce dostala nabídku na odkup filmových práv.
Paní Hemigwayová se „narodila“ v době, kdy Naomi Woodová pracovala na Východoanglické univerzitě a práce na knize a pátrání po pramenech ji pak zavedly do Chicaga, Bostonu, na Key West, na Kubu, do Antibes a Paříže… všude tam, kde se příběh Hemingwayových žen odehrává. Román vyšel nejen ve Velké Británii, ale i ve Spojených státech, v Maďarsku, Polsku, Rusku, Španělsku a v roce 2014 také v České republice.

(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Metafora)

 

Vyhrajte knihu Paní Hemingwayová

Román je založen na skutečných životopisných datech, dopisech a dalších podkladech, přesto je však částečně fiktivní a Naomi Woodová zapojila i svoji fantazii. Ernest Hemingway byl známým milovníkem žen a chtěl je mít všechny, a když to nebylo možné, ihned po rozvodu se vždy znovu oženil. Přesto se svými ženami dobře vycházel a žádnou vlastně nikdy neopustil. Ostatně, pojďte si o tom přečíst sami.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Metafora vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Paní Hemingwayová vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností a kniha může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Paní Hemingwayová
probíhá od 29. dubna do 12. května 2014.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Paní Hemingwayová

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePaní Hemingwayová

Woodová, Naomi

Metafora, 2014

Napsat komentář