Ještě je čas na změnu – užijte si život!

usmev-perex
Jak se vypořádat s každodenním stereotypem a myšlenkami na blížící se stáří? Někdy je cesta vedoucí k nalezení klidu a rovnováhy snazší, než si myslíte. V našich dnešních knižních tipech Vám představíme tři knihy, které Vám v tom pomohou.

Rakouská autorka Susanna Kubelka, aktuálně bydlící ve Francii, je známá svými optimistickými romány pro ženy. Jedním z nich, v němž pomáhá čtenářkám nalézt ztracené sebevědomí, je kniha Konečně přes čtyřicet. Za jejím vydáním stojí nakladatelství Ikar.

Krása je relativní

Kdo sám sobě nepřipadá krásný, nebude za takového pokládán, nebude ctěn a v posteli bude mít spoustu komplexů, které se automaticky přenesou na partnera. Aby tomu tak nebylo, musí se člověk naučit akceptovat svůj vlastní a osobitý způsob krásy. A to lze. Žádný strach: přirozená přitažlivost mezi dvěma pohlavími je silnější než momentální záliba pro malé plnoštíhlé nebo pro vysoké sportovní ženy. Nikdo se dnes nemusí nechat vecpávat do kategorií „žensky krásná“ nebo „nežensky ošklivá“, jak tomu bylo po celé století. Napodobovat takový prototyp ženy, který je právě moderní, je ztráta času a hloupost. Lepší je, když se naučíte, jak udělat to nejlepší sama se sebou. Ostatně to, co muži považují za krásné, vás mnohdy překvapí.

Zralé ženě patří svět. Málo žen, které překročí čtyřicítku, se ubrání strachu z blížícího se stáří. Susanna Kubelka tento strach vyvrací jako uměle vyvolaný a zbytečný. Ukazuje silné stránky a přednosti zralé ženy v rozdílných oblastech. Kniha je nejen zábavně napsaná, je něčím víc: ukazuje ženám cestu k novému sebevědomí, nezatíženému zbytečnými předsudky.

Konečně přes čtyřicet

Autorka: Susanna Kubelka

Překlad: Soňa Havlová
Počet stran: 176
Formát: 125×200
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Konečně přes čtyřicet

Prolistujte si také ukázku z knihy!

——————————————————–

Robert Glover je známý především svými knihami, semináři a skupinovými terapiemi, kterými pomohl změnit životy mnoha mužům i ženám po celém světě. Jak se stát opravdovým mužem se můžete dočíst v knize Rádce pravého muže, kterou vydalo nakladatelství Synergie.

Rádce pravého muže

Každý z nás asi zná nějakého hodného hocha. Možná jste to dokonce vy sám. Jste přítel, který umí naslouchat, máte plno kamarádek, jež se vám svěřují a považují vás za dobrou partii, ale žádná vás nepozve, když se chce opravdu pobavit. Jste manžel, který se zoufale snaží, aby jeho žena byla šťastná, jenže vám samotnému manželství nepřináší ani citové, ani sexuální naplnění. Jste zkrátka milý a spolehlivý chlapík, na kterého se každý rád obrátí o radu či pomoc, ale máte pocit, že žijete život ostatních, a ne svůj vlastní. Přesně tohle nazývá autor této knihy dr. Robert Glover  „syndrom hodného hocha“. Podle Glovera mnoho mužů věří mýtu, že pokud budou hodní a budou se obětovat pro ostatní, každý si je zamiluje a z jejich života zmizí veškeré problémy. Tato kniha tento mýtus vyvrací. Dozvíte se, že nasloucháním vlastním potřebám můžete tyto nezdravé vzorce chování změnit a získat zpět vládu nad svým životem.

Rádce pravého muže

Autor: Robert Glover

Překlad: Zlatko Šejíř
Počet stran: 224
Formát: 140×210
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Rádce pravého muže

——————————————————–

Úspěšná italská novinářka a spisovatelka Fabiana Giacomotti ve své knize Šik po milánsku nechává čtenářkám nahlédnout do světa módy a luxusu! Knihu, jejíž předmluvu napsala slavná česká modelka Alena Šeredová, vydalo nakladatelství Jota.

Miláňanka má svůj styl

Návod k porozumění

Po městě, kde se pod pojmem dlažba rozumí kočičí hlavy a jiné nahodile roztroušené kameny (alespoň v centru tomu tak opravdu je), chodí Miláňanka v balerínách. Již to by o ní mohla povědět mnohé. Na každý pád je sebejistá a umí si poradit. Stoický klid od ní však nečekejte. Je tak trochu umanutá: v duchu chová nevraživost k „těm, kterým zpod nohavic vykukují podpatky“, a to i tehdy, kdy by menší podpatek prospěl správnému držení těla a chůzi dodal švih. Ženu z Milána většinou bezpečně poznáte i na dovolené.

V knize dostanete tipy, kde si dát opravit kolo (v Miláně je to dopravní prostředek „par excellence“), nebo jak strávit bláznivou muzejní noc s potomky ve spacáku. Nechybí ani rada, jak uprchnout z města: k jezeru či k moři, na celý víkend, nebo na pouhé dopoledne…
Věděli jste, že v budově, kde se dnes setkávají přední módní návrháři, žila jeptiška z Monzy, jedna z postav Manzoniho Snoubenců? A že nejsvůdnější žena devatenáctého století bydlela přímo naproti sídlu Giorgia Armaniho? Pokud ne, dostává se vám do rukou průvodce plný fotografií a šarmantních obrázků Sary Notové, se kterým Milán nejen objevíte, ale především prožijete.

Šik po milánsku

Autorka: Fabiana Giacomotti

Překlad: Lenka Papoušková
Počet stran: 216
Formát: 155×245
Vazba: brožovaná

Přečtěte si více o knize Šik po milánsku

Prolistujte si také ukázku u knihy!


 Přemýšleli jste už nad tím, jak změnit svůj život? Máte nějaké osvědčené tipy? Napište nám!

Tyto knihy a spoustu dalších si můžete vydražit také v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKonečně přes čtyřicet
Zralé ženě patří svět

Kubelka, Susanna

Ikar, 2014

zobrazit info o knizeRádce pravého muže
Cesta hodného hocha k opravdovému muži aneb jak dostat vše,co chcete v lásce, sexu a v celém životě

Glover, Robert

Synergie Publishing SE, 2014

zobrazit info o knizeŠik po milánsku
Průvodce městem, které udává módu i životní styl

Giacomotti, Fabiana

Jota, 2014

Napsat komentář