Nenechte si ujít v týdnu od 21. do 27. dubna 2014

Nenechte si ujít
Velikonoce jakožto nejvýznamnější křesťanské svátky jsou spojeny také s prodlouženým víkendem. Velikonoční pondělí letos vychází na 21. dubna. V tomto článku si můžete přečíst, co na vás čeká v literárním světě v týdnu následujícím po tradiční pomlázce.

Na úterý 22. dubna je připraven křest knihy docentky klinické psychologie Laury Janáčkové nazvané Život je boj. Kniha má podtitul Průvodce rakovinou pro nemocné a jejich blízké. Kromě práce v oblasti partnerského poradenství a sexuologie se autorka již řadu let věnuje onkologickým pacientům. Možná znáte jejího průvodce zákoutími vztahů mezi mužem a ženou pojmenovaného Muži chtějí potvory. Na křest knižní novinky můžete přijít v 17 hodin do Literární kavárny Knihkupectví Academia v Praze.

Vaříte rádi? Znáte zapálenou kuchařku Lenku Požárovou? Pak určitě nepřehlédněte křest její nové publikace Muž s vůní kávy, žena se špetkou skořice, kterou vydalo letos v dubnu nakladatelství Motto ve společnosti Albatros Media. Jedná se o autorčin první román – kuchařku. V příběhu se dostanete až do Střední Ameriky a seznámíte se ženou, která dělá věci jinak, než je obvyklé. Není asi žádným překvapením, že román doprovází nakažlivý humor i chuť k jídlu. Knihu přijde pokřtít písničkářka Jana Rychterová. Akce se bude konat ve středu 23. dubna v 16 hodin v kavárně Mezi řádky v Praze 5.

S oblíbenou slovenskou spisovatelkou Táňou Keleovou-Vasilkovou se budete moci osobně setkat, pokud navštívíte ve čtvrtek 24. dubna v 17 hodin knihkupectví Knihy Dobrovskýv Brně. Táňa Keleová-Vasilková je autorkou mnoha úspěšných společenských románů, například Máma pro Veroniku, Cukr a sůl, Duhový most či Květiny pro Lauru. Ve čtvrtek se můžete těšit na autogramiádu spojenou s představením její nové knihy Lék na smutek.

Pro všechny děti starší 13 let z okolí Litvínova máme informaci, že mohou zažít neuvěřitelnou noc s názvem Drákuloviny aneb Noc s Bramem Stokerem. Litvínovská knihovna pořádá od pátku 25. dubna do soboty 26. dubna noc plnou soutěží, her a legrace. Celý program proběhne v duchu Drákuly od irského autora Brama Stokera. Tak pokud mají vaše náctileté ratolesti pro strach uděláno, máte tip na zajímavou akci.

Další zajímavé tipy najdete v našem Kalendáři akcí.

Stačí do něj jen nahlédnout.

Doporučení:
Share

Napsat komentář