Zasoutěžte si o netradičního průvodce

Magicka-Praha-perex
Jak to dopadne, když se skloubí tajemno obestírající některá stará pražská zákoutí a nejmodernější technologie? To se dozvíte v netradičně zpracovaném průvodci po Praze a jejích tajemných zákoutích, které snadno najdete pomocí chytrého mobilního telefonu nebo tabletu a QR kódu z knihy.

Vydejte se na procházku tajemnou Prahou

S nejmodernější technikou po nejtajemnějších zákoutích staré Prahy aneb S mobilem a QR kódy za strašidly.
Praha je doslova a bez nadsázky magické město. Magie je tu všude. Pověsti se mísí s dějinami v elixíru, jaký by nenamíchali ani ti nejslavnější alchymisté. Pojďme se tedy společně podívat na místa, kde se prý dodnes prohánějí duchové. Na strašidla přitom doopravdy věřit nemusíme – stačí, když se dáme okouzlit závanem tajemna zakletého snad do všech pražských kamenů, koutů a uliček.
S putováním po stopách prastarých příběhů vám ovšem pomůže nejnovější technika.
Jak na to? Lehce. Vezměte mobil, vyfoťte QR kód v knížce a vzhůru na cestu po nejmagičtějších místech našeho hlavního města.
A co všechno v tomhle neobvyklém průvodci naleznete?

  • Obrázky obyvatel tajemných zákoutí.
  • Pověsti a legendy, které se k nim vážou.
  • Adresu, GPS souřadnice a dopravní spojení, které vás nasměrují a dovedou na místo, kde se tajuplné příběhy odehrály.
  • Krásné fotografie, abyste si mohli ověřit, že jste opravdu u cíle.

 

Magická Praha: QR průvodce

Autor: Michaela Kudláčková

Vydává: nakladatelství Metafora
Počet stran: 104
Vazba: brožovaná
Vydáno: 4/2014
ISBN: 978-80-7359-392-6

Přečtěte si více o knize Magická Praha: QR průvodce, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Metafora.

Nakladatelství Metafora bylo založeno v roce 2001 a od té doby se zaměřuje zejména na literaturu překladovou, její autoři pocházejí ze všech koutů světa. Vydává ale i knihy českých spisovatelů a vybrat si můžete beletrii vážnou i veselou, thrillery i detektivky z minulosti, současnosti i budoucnosti, nebo knihy z oblasti esoteriky či východní filozofie.

 

Ukázka z knihy

Starý kovář je neškodný duch
V uličkách mezi Valdštejnskou a Nerudovou ulicí, pokus se tam budete nacházet mezi půlnocí a třetí hodinou ranní, patrně potkáte kostlivce, který si nese lebku v ruce a ještě ke všemu jí důležitě třepe a chrastí. Není to strašidlo nebezpečné, spíš smutné a má na to právo. Býval to starý dobrý zámečnický mistr, který si kdysi dávno vzal krásnou mladou ženu. Ta se ovšem zamilovala do mladého tovaryše a společně pak vymysleli plán. Manžela krutě zavraždili. V noci mu natloukli do hlavy hřeb. Na vraždu se přišlo až o patnáct let později, když se čirou náhodou stěhoval starý hřbitov. Kostru vyzvedli z hrobu a v její hlavě něco chrastilo. Celá věc se tehdy dokonce vyšetřila a vdova i její nový manžel byli popraveni. Kdo ví, proč starý zámečník nenabyl klidu ani poté, co byla vražda objasněna, ale je to duch velice aktivní a v okolí dobře známý. Už ani členové naší politické scény, která právě zde, v těchto budovách, blízko bývalého zámečnictví často jedná, si z ducha starého zámečníka nic nedělají. Mnohokrát ho viděli a strach z něho nemají. Možná dílem i proto, že na strašidelné věci a horory jsou zvyklí víc než my, neb je často sami produkují.
Na bezhlavého kostlivce klidně mluvte, jestli chcete, ačkoliv pochybuji, že na to budete mít chuť.

 

Vyhrajte knihu Magická Praha: QR průvodce

Strašidla a duchové neodmyslitelně patří k pověstem Prahy a bylo o nich napsáno mnoho. Právě teď je můžete najít i v unikátním průvodci, který vám pomocí QR kódů ukáže buď fotografie tajemných míst, nebo vás do nich rovnou zavede. Máte chuť na zajímavý i poučný výlet? Tak si pojďte vybrat a načíst kód.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Metafora vám právě přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Magická Praha: QR průvodce vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Magická Praha: QR průvodce
probíhá od 19. dubna do 2. května 2014.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Magická Praha: QR průvodce

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMagická Praha: QR průvodce

Kudláčková, Michaela

Metafora, 2014

Napsat komentář