Super čtení nejen pro holky

Holka
Jako každou středu i dnes přicházíme s další dávkou vzrušujícího čtení pro děti. Většinu představovaných knih si zamilují spíše děvčata, ale ani kluci nemusí nutně zůstat odsunuti stranou. Pokud totiž mají rádi dobrodružství nebo duchařiny, užijí si stejně kvalitní čtení jako holky!

Například kniha Správná pětka u moře z nakladatelství Albatros je skvělým výběrem pro děti obojího pohlaví. Podaří se jim s pěticí kamarádů zjistit, kdo se to vykrádá z tajemné věže farmy Tremannonu?

Správná pětka u moře

Autorka: Enid Blytonová

Překlad: Aleš Košnar
Ilustrace: Bohumil Fencl
Počet stran: 144
Vazba: vázaná

Přečtěte si víc o knize Správná pětka u moře a prolistujte si ukázku z ní 

Správná pětka odjíždí na farmu do Tremannonu. Dají si slib, že se tentokrát do žádného dobrodružství nezapletou. Opak je však pravdou. Dědeček jejich nového kamaráda Yana byl kdysi jedním z vrakýřů, kteří vysílali z věže uprostřed pevniny světelné signály pro lodě v bouři, které pak ztroskotaly a vrakýři je vykradli. Děti objeví opuštěnou věž, ze které vrakýři signály vysílali.

„To bude skvělý,“ radovala se George. Zavolala na projíždějící vozy: „Budete hrát taky na Tremannonské farmě?“
„Samozřejmě,“ odpověděl chlapík s bystrýma veselýma očima. „Hrajeme tam pokaždé. Vy tam letos bydlíte?“
„Ano,“ přisvědčila George, „budeme se na vás moc těšit. Kam jedete teď?“
„Na Poltellskou farmu na noc,“ volal chlapík. „Na Tremannonu se objevíme co nevidět.“
Vozy přejely a veselí, podivně oblečení herci zmizeli.

––––––––––––––––––––––

V napínavé knize z nakladatelství Knižní klub musí Kat vyhnat ze své školy zlé duchy a zároveň se vypořádat s neustálým posměchem nafoukaných spolužáků. Podaří se jí to?

Vidím duchy! Ve škole straší

Autorka: Elizabeth Cody Kimmelová

Překlad: Anna Vrbová
Počet stran: 192
Vazba: vázaná

Přečtěte si víc o knize Vidím duchy! Ve škole straší a prolistujte si ukázku z ní 

Kat netouží po ničem jiném než být normální holka. Její maminka je však médium, a ne jen tak nějaké: vidí duchy zemřelých a dokáže s nimi rozmlouvat. A taková věc se neutají. Navíc Kat právě zjistila, že přízraky dokáže vidět také! Ona jediná může pomoci duchu mrtvé dívky, který obchází ve školní knihovně, aby konečně dokázal odejít na onen svět.

Brooklyn spadla brada překvapením a v obličeji celá zrudla. Pak zavřela pusu a přimhouřila oči.
„Vlastně je mi tě skoro líto, Kat. Podle toho, co jsem slyšela, jsi mohla být zrovna tak vychovaná v nějaké sektě. Vím teď o tvé pošahané matce všechno, víš?“
Chladně jsem na Brooklyn zírala. Co ta holka vůbec pohledává v knihovně? Měli by ji hned ve dveřích vyhostit jako nezpůsobilou.
„Prý je médium? Prosím tě! Každý přece ví, že je to snůška blbostí. Je to podvodnice.“

––––––––––––––––––––––

Na spoustu magie a čarování se dívky mohou těšit také v knize Caroly von Kessel. Druhé vydání už druhého pokračování úspěšné dívčí série knih Čarodějky z jezdecké školy připravilo nakladatelství Fragment.

Čarodějky z jezdecké školy – Kouzelná kniha

Autorka: Carola von Kessel

Překlad: Kateřina Amiourova
Počet stran: 120
Vazba: vázaná

Přečtěte si víc o knize Čarodějky z jezdecké školy – Kouzelná kniha 

Jana se hned první den v nové škole seznámí s kamarádkami Michelle, Franciskou a Julou. Mají v plánu zúčastnit se velkého dostihového závodu, ale nejsou samy… Partička stejně starých holek má na ně spadeno a znepříjemňuje jim život, jak to jen jde. Jednoho dne však Jana najde tajuplnou kouzelnou knihu.

Čarodějky se rozhodly, že Jana zaklínadlo pravdy vyzkouší následující den na Olivii. Olivie určitě ví, kdo Janě vyměnil třmen!
Ale Jana si připadala jako zakletá: vždycky, když se pokusila k Olivii přiblížit, Olivie se náhle otočila, nebo zapředla rozhovor s učitelem. Pobíhala za Olivií celý den, ale neuspěla. Pomalu začínala být naštvaná.
Po večeři si Jana konečně dodala odvahy. Vstala, šla přímo k Olivii a poklepala jí na rameno. Když se Olivie otočila, podívala se jí Jana pevně do očí a vyslovila nahlas zaklínadlo:
„Touto říkankou své lži pryč dej, skrytá pravdo, ukaž obličej!“

––––––––––––––––––––––

Kromě Čarodějek z jezdecké školy nakladatelství Fragment znovu vydává také oblíbenou sérii Klukům vstup zakázán! spisovatele Thomase Breziny. V tomto díle budou muset Lissi a Tinka překonat velkou zkoušku přátelství.

Klukům vstup zakázán! – Ségra, prober se!

Autor: Thomas Brezina

Překlad: Michaela Škultéty
Počet stran: 144
Vazba: brožovaná

Přečtěte si víc o knize Ségra, prober se!

Zdá se, že velkému přátelství mezi Lissi a Tinkou definitivně odzvonilo. Tinka se totiž zamilovala a Lissi to považuje za největší zradu pod sluncem. Rozhodne se, že musí myšlenky na kluky vyhnat sestře jednou provždy z hlavy a nejlepší bude, když jí vyčaruje psa… Klukům vstup zakázán!

Lissiny myšlenky rychle těkaly. Přece se s Tinkou shodly, že kluci jsou dobří nanejvýš jako stojan na šaty. A jak dobře spolu bez kluků vycházely! Proč jenom Tinka všechno zničila? Zničila jejich přátelství a vůbec, je to zrádkyně. 
S pěstmi v kapsách kalhot a hlavou vystrčenou dopředu dupala Lissi vztekle ze schodů, jako by chtěla každý schod rozdrtit.
Dnes odpoledne, jakmile se s Tinkou sejdou v čarodějném domě, jí rovnou od plic poví, co si o ní myslí. Tinka se bude muset rozhodnout. Buď jejich přátelství a čáry a kouzla, nebo ten kluk. 

––––––––––––––––––––––

A do třetice další titul z nakladatelství Fragment! Zápisník, který by neměl chybět žádné správné holce, nabízí spoustu testů, samolepek, nebo dokonce navrhování nových kousků oblečení.

Můj super zápisník – testíky, móda, kámošky, samolepky

Překlad: Eva Brožová
Počet stran: 180
Vazba: vázaná

Přečtěte si víc o knize Můj super zápisník a prohlédněte si ukázku z ní 

V tomto zápisníku najdeš deníček, kde si můžeš zaznamenat svoje zážitky a zároveň si navrhnout své vlastní modely nebo doplňky. V dalším bločku si můžeš zaznamenat, co tě baví, co se ti líbí nebo třeba kam by ses chtěla podívat. Nechybí ani bloček na vzkazy kamarádkám a báječné samolepky, kterými si můžeš vyzdobit sešity nebo mobil.


Zaujala vás či vaše děti některá z těchto knih? Podělte se s námi o váš názor v diskuzi!

Tyto knihy a spoustu dalších si můžete vydražit také v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSprávná pětka u moře

Blytonová, Enid

Albatros, 2013

zobrazit info o knizeVidím duchy! Ve škole straší

Kimmelová, Elizabeth Cody

Knižní klub, 2014

zobrazit info o knizeČarodějky z jezdecké školy – Kouzelná kniha

Kessel, Carola von

Fragment, 2014

zobrazit info o knizeMůj super zápisník – testíky, móda, kámošky, samolepky

Fragment, 2014

zobrazit info o knizeKlukům vstup zakázán! – Ségra, prober se!

Brezina, Thomas

Fragment, 2014

Napsat komentář