Nenechte si ujít v týdnu od 6. do 12. února 2012

Nenechte si ujít
První únorový týden je velmi plodný na nejrůznější autogramiády, přednášky i besedy. Na své si přijdou milovníci přírody nebo historie, či vaše děti.

Městská knihovna ve Slavičíně vás zve na autogramiádu a autorské čtení Josefa Fouska, který se proslavil nejen jako spisovatel, ale také jako textař, písničkář, básník, humorista, fotograf a cestovatel. Často hostoval též v divadle Semafor (později Divadlo Jiřího Grossmana). Akce se koná 7. února od 17:00 v prvním podlaží Horákovy vily.

Rovněž 7. února můžete navštívit cyklus přednášek Václava Vokolka s názvem Bohyně, čarodějnice a světice. Známý spisovatel a publicista se zde zabývá existencí a rozvojem ženského principu v duchovní historii světa. Přednáška, která nese podtitul Svět pravěkých a starověkých bohyní a kult Matky Země, se bude týkat nejen nálezu ve Velkých Věstonicích, ale také příběhem bohyně Isis, starověkými bohyněmi nebo Dianiným kultem. Přednáška se uskuteční v malém sále Ústřední knihovny v Praze od 17:00.

 

Stýská-li se vám už teď po Vánocích, můžete sebe i své děti opět svátečně naladit na literárním pořadu týkajícím se knihy Jiřího Kahouna Chumelení. V podobenstvích o zvířátkách těšících se zázraku zimy se i vaše drobotina může přenést do krajiny plné sněhu. Pořad je určen především dětem od 4 do 6 let. Koná se dne 8. února v Památníku národního písemnictví v Praze od 10:00.

 

Příbramská Knihovna Jana Drdy pořádá besedu píšícího fotografa Luďka Švorce zaměřenou hlavně na knihy, které tomuto kladenskému rodákovi sama vydala. Jedná se především o knihu Řeky se rodí z krásna – příběhy o přírodě, řece, rybářích i rybách, která spojuje dvě z autorových největších vášní: rybaření a toulky po březích řek. Besedy se můžete zúčastnit ve společenském sále knihovny dne 9. února v 17:00.

 

Dne 10. února v 15:30 pořádá knihkupectví Barvič a Novotný v Brně autogramiádu známého glosátora Iva Šmoldase k příležitosti vydání jeho knihy Co vy na to, pane Šmoldasi?. Pokud se rádi necháte pobavit výstižnými ironickými glosami k naší současné politické a ekonomické situaci či každodenním jevům, je tato kniha právě pro vás. Více informací je k nalezení zde.

Pokud u svých potomků pozorujete latentní literární talent, následující akce je právě pro ně. Dne 10. února od 10:30 do 12:45 je Památník moravského písemnictví a Muzeum Brněnska zve na seminář tvůrčího psaní s názvem Krocení literární múzy, kterou lze nalézt Masarykově veřejné knihovně ve Vsetíně. Workshop je určen pro děti a mládež od 12 do 19 let a je rozdělen do dvou věkových skupin. Více informací o konání akce i přihláškách naleznete zde.

 

Doufám, že vás některá ze zmíněných akcí zaujala a přeji mnoho štěstí v nadcházejícím týdnu.

Doporučení:
Share

Napsat komentář