Vyhrajte návod, jak si prodloužit život

Myslenim-k-dlouhovekosti-perex
Chtěli byste žít věčně? To zatím není možné, ale prodloužit život si můžete celkem snadno. Návod jak na to najdete v knize Myšlením k dlouhověkosti – nemusíte shánět elixír života, stačí dodržovat pár základních rad. Nevěříte? Přesvědčte se o tom právě teď!

Kdo by nechtěl pár let navíc

Doporučení doktora Amena jsou určena všem, kdo chtějí udržet svůj mozek v co nejlepším stavu. Dají se aplikovat jako preventivní opatření v jakémkoli věku – a proto začněte ještě dnes!
Jeho jednoduchý, a přesto zlomový program, který vypracoval na základě své mnohaleté lékařské praxe, vás naučí, jak:
• povzbudit paměť, náladu, pozornost a energii
• snížit riziko Alzheimerovy choroby i jiných forem demence
• jíst tak, abyste žili déle
• redukovat vnější známky stárnutí a vylepšit svou pleť
• léčit poškození mozku způsobená zraněním, mrtvicí, zneužíváním léků či působením vnějších jedů
• výrazně zvýšit šanci na dlouhý život a mladistvý vzhled

 

Myšlením k dlouhověkosti

Autor: Daniel G. Amen

Vydalo: nakladatelství Práh
Počet stran: 384
Vazba: vázaná s přebalem
Rok vydání: 2013
ISBN: 978-80-7252-443-3

Přečtěte si více o knize Myšlením k dlouhověkosti, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Práh.

 

O autorovi

Dr. Amen je klinický neurolog, psychiatr a expert na zobrazování mozku, který stojí v čele světově proslulých Amenových klinik. Je váženým členem Americké psychiatrické asociace a přednáší o psychiatrii na Lékařské fakultě Kalifornské univerzity.
Publikoval 45 vědeckých článků a vytvořil mnoho audio i video programů. Je autorem dvaceti osmi bestsellerů, například Change Your Brain, Change Your Life; Magnificent Mind of Any Age; Change Your Brain, Change Your Body a The Amen Solution.
Mimo jiné je i autorem průkopnické studie o poškození mozku bývalých hráčů amerického fotbalu. Je mezinárodně uznávaným řečníkem a veřejnoprávní televize odvysílala již šest jeho pořadů s lékařskou tematikou, kde byly hosty známé osobnosti.
(Zdroj informací: nakladatelství Práh)

 

Ukázka z knihy

10. Krmte svůj mozek dobrými tuky! Omega-3 mastné kyseliny v potravinách, jako je rybí tuk a lněná a chiaová semínka, jsou pro mozek výborné. Olivový olej je dobrý na saláty a lehké vaření, kokosový a avokádový olej stejně jako olej z hroznových semen jsou dobré na vaření při vyšších teplotách.

11. Pořádně si promyslete nápad, že se „bohatou stravou“ odměníte za těžký den v práci nebo za splnění nějakého úkolu. Jestliže po bohatém či sladkém jídle tloustnete, jste rozmrzelí či máte bušení srdce, je to opravdu tak velká „odměna“? Najděte si něco skutečně dobrého. Něco nutričně výživného a chutného, po čem se budete za hodinu cítit líp, nikoli hůř.

12. Naučte se kreativně využívat svůj rozpočet. Nejlepší ovoce a zelenina jsou ty, které právě uzrávají kolem vás, a ty jsou obvykle také laciné. Předcházejte plýtvání tím, že ovoce i zeleninu zmrazíte, než se zkazí, a pak je použijete do kaší a polévek. Hledejte zdravé potraviny na farmářských trzích a ve svém okolí. Prohlédněte si seznam „nejhorších dvanácti“ kontaminovaných potravin a snažte se je ze svého rozpočtu kupovat v bio-kvalitě.

13. Lidé se začínají zajímat o hormony a toxiny ve své stravě, které mohou změnit zdravou rovnováhu jejich mozku i těla. Pokud je to možné, nakupujte maso i mléčné výrobky bez hormonů, antibiotik, od zvířat z volné pastvy, krmených trávou.

14. Začínejte svůj den dobrou snídaní. Jedním z nejlepších způsobů, jak začít den, je dát si dobře nutričně vyváženou kaši: zkuste kvalitní proteinový prášek, prášek z nějaké „zelené zeleniny“ a čerstvou zeleninu s trochou ovoce. Brzy si to budete dávat kvůli dobré náladě a energii, kterou získáte z tohoto výživného začátku dne. (str. 124)

 

Vyhrajte knihu Myšlením k dlouhověkosti

Pojďte se přesvědčit o tom, že udržet si energii, bystrost a vitalitu je možné v každém věku. Dokonce i po mrtvici se můžete vrátit do běžného života. Stačí jen chtít a držet se programu doktora Amena. Pokud se chcete dozvědět více, neváhejte a pořiďte si knihu Myšlením k dlouhověkosti co nejdříve.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Práh vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou právě knihu Myšlením k dlouhověkosti vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností a kniha může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Myšlením k dlouhověkosti
probíhá od 2. března do 15. března 2014.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Myšlením k dlouhověkosti

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMyšlením k dlouhověkosti

Amen, Daniel G.

Práh, 2013

Napsat komentář