Podívejte se na život s humorem!

tipy-zivot-s-humorem-nahled
Pojďte se s námi radovat z maličkostí! V dnešních tipech vám nabídneme dva tituly, se kterými vám nálada rozhodně neklesne!

Nakladatelství Leda vydalo v pořadí již šestý díl doktorské série Patricka Taylora! Kniha Doktore, to je ale kotrmelec! vypráví veselé i smutné životní příběhy, v nichž se dovedou hlavní postavy radovat ze zázraků života. Vydejte se s nimi do světa humoru, pochopení a lásky!

Doktore, to je ale kotrmelec!

V Ballybucklebo je rozruch a poprask. Milovaný i obávaný doktor Fingal O’Reilly se bude ženit, a to dokonce se svou dávnou láskou ze studentských let. Jenomže přípravy na svatbu se komplikují a potíže se rojí jak v detektivce. Svérazný lékař a jeho mladý asistent Barry Laverty jsou totiž v malém irském městečku institucí, a tak řeší zdravotní i lecjaké další nesnáze bodrých místních občanů. Vypořádat se oba musejí nejen s nenadálou nemocí dlouholeté hospodyně Kinky, ale i s podvodnými čachry radního Bishopa. Je třeba zachránit milovanou fretku malého Colina před Bishopovou pomstychtivostí – a kolik starostí mají oba doktoři, aby pomohli skromné a nadané, leč nemajetné Helen!

„Ta umí zkazit každou zábavu, to vám teda řeknu. Vidíte ty tři kluky?“ Kývl Donal směrem ke svým spolupacientům. „Trochu jsme se tu učili poker, ale ona to zakázala. A přinutila mě, abych jim vrátil peníze, který prohráli v sázce o to, kdy přijede servírovací vozík s čajem. Ještě předtím, než s vozíkem vůbec přijeli.“ Ušklíbl se. „Kdyby se do toho nenamíchala, vydělal bych si tři libry.“
„Vy tedy nejste žádný troškař, Donale,“ řekl O’Reilly, zasmál se a naklonil se blíž k němu.

Autor: Patricka Taylora

Překlad: Ladislav Šenkyřík
Počet stran: 464
Formát: 130×200
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Doktore, to je ale kotrmelec!

Přečtěte si i další část ukázky z knihy!

————————————————————-

Druhý titul, který vám chceme představit, vydalo nakladatelství Jota. Zábavný a upřímný příběh o ženské krizi středního věku se odehrává v knize Sexy vrásky a velké lásky. Jedná se o v pořadí již čtvrtý román Indie Knightové, která čtenářům připomíná, že život se dá žít s úsměvem a nadsázkou v každém věku.

Sexy vrásky a velké lásky

Šestařtyřicetileté Kláře Huttové přijde, že se ocitla na absolutním vrcholu. Je plná síly a nabitá energií. Ale stárne. Co s tím? Když se z Kalifornie vrátí její kamarádka Gaby a nastěhuje se k ní, překvapeně zjistí, že Gaby, přestože je jí skoro padesát, vypadá na pětatřicet. Jak to ta mrcha dělá? Že by v tom hrály roli losangeleské invazivní kosmetické procedury? Kláře to začíná vrtat hlavou. Mám se do toho všeho taky pustit? Trocha botoxu semhle, trocha výplně támhle, tady trochu uštípnout, tady přidat, ty malinkaté sámky tady ořezat … Ale kde je potom tomu všemu konec? A vůbec, taková vosková depilace chřípí – není to trochu blbý nápad?

Když si čtu nějaký časopis plný drbů, nahlas a pohoršena se ptám: „Co to je proboha za lidi?“ Do fotografie příslušného člověka občas i rozčíleně píchám prstem. A to jsem ještě tak před třemi lety v těchto časopisech znala úplně všechny včetně jejich detailních životopisů. „A tohle je Dyamondé. Ta, co nakopala do zadku Loinovi, tomu, co chodil s Pipette, víš, ne? Tou, co se jí podělaly silikony. Co je? Ty se nechytáš?“

 

„Legrační a řízný průzkum procesu stárnutí. Je napsán s důvtipem, který je pro tuto autorku charakteristický.“

Sunday Mirror

Autorka: India Knightová

Překlad: Gabriela Oaklandová
Počet stran: 246
Formát: 137×206
Vazba: pevná s přebalem

Přečtěte si více o knize Sexy vrásky a velké lásky

Prolistujte si také ukázku z knihy!


Berete život s nadsázkou a dokážete se nad nepříjemnými situacemi pousmát? Která z knih vás více zaujala? Podělte se s námi o váš názor v komentářích!

Tyto knihy a spoustu dalších si můžete vydražit v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSexy vrásky a velké lásky

Knightová, India

Jota, 2013

zobrazit info o knizeDoktore, to je ale kotrmelec!

Taylor, Patrick

Leda, 2013

Napsat komentář