Svět fantazie plný podivuhodných strojů a neohrožených hrdinů

fantazie
Dnes s námi máte šanci poznat pět knih plných vzrušujícího dobrodružství a fantazie. Bude nás obklopovat pára podivuhodných strojů, nahlédneme do světa draků i chrabrých hrdinů a budeme svědky napínavého boje dobra se zlem, o jehož vítězi nebude jasno do poslední stránky.

Začněme s knihou editora Martina Šusta, kterou vydalo nakladatelství Argo. Jedná se o soubor literárních děl více autorů a těšit se v něm můžete na ztracenou romantikou vyprávěné příběhy zahalené parou z podivuhodných strojů.

Plnou parou

Autor: Martin Šust

Počet stran: 258
Formát: 148×210
Vazba: vázaná

Přečtěte si víc o knize Plnou parou

Povídky stvořené řadou známých tváří vás přenesou na jiné světy a do dob, jež sice nikdy neexistovaly, ale bylo by krajně vzrušující, pokud bychom je mohli navštívit i jinak než jen na stránkách knih. Kdokoli s kouskem odvahy v srdci a lásky k mnohem jednodušší minulosti bez počítači řízeného života nalezne v knize světy, v nichž prožije doslova dech beroucí dobrodružství.

K Tlusté Edně to byly jenom tři bloky. Než za ní s řinčením zapadly dveře, už seděla na stoličce u baru. „Brý ráno, Edno!“ V duchu kvitovala, že neonový poutač, který opravila, pořád funguje. Hezky tiše, skoro nebzučel. „Dej mi velký talíř míchaných vajec a pastrami, a k tomu pivo.“
Barmanka si ji skepticky přeměřila pohledem. „Napřed chci vidět peníze.“
Rádio nonšalantně rozprostřela na baru pětidolarovou bankovku. Edna ji zvedla, podržela proti světlu, načež pomalu odpočítala čtyři jednodolarovky a osmdesát pět centů. Podržela sklenici pod pípou a přes rameno štěkla: „Velký míchaný vejce s kusem flákoty!“ Dotočila pivo, poslala sklenici po barpultu a zamručela: „Za chvíli to bude.“

–––––––––––––––––––

Osud zavolal – a oni odpověděli. Vydejte se s šesti neohroženými hrdiny na dobrodružnou výpravu proti zlu, jež ohrožuje lidstvo! Knihu vydalo nakladatelství Fantom Print.

Ostří osudu

Autor: Robert J. King

Překlad: Kateřina Niklová
Počet stran: 256
Formát: 145×205
Vazba: brožovaná

Přečtěte si víc o knize Ostří osudu

Zatímco rasy Tyrie stojí odděleně, šest hrdinů se spojí, aby bojovalo za svůj lid: nornská lovkyně s duší umělkyně, asurský génius a jeho ctižádostivá pomocnice, divoký charrský válečník v exilu, smrtící sylvari s temnými tajemstvími a statečný lidský strážce, který se musí vyrovnat s protikladnými loajalitami. Společně se stanou Ostřím osudu. Společně odpoví na volání. Ale bude to stačit?

Z mlhy se vynořila brutální horda. Napřed jen dvanáct netvorů, se kterými by si stovka nornů na hřebeni snadno poradila. S každým okamžikem se ale blížili další. Brzy bylo icebroodů tolik co obránců, pak dvojnásobek.
„Jsou už ztvrdlí, nebo je proměnili teprve nedávno?“ zeptal se Silas. „Už špatně vidím.“
„Většina se zdá nově proměněná,“ řekla Eir. Opravdu, nepřátele pokrývala jinovatka, oči ale měli mrtvé.
„Pak teda šípy!“ řekl Silas a zvedl krátký luk, ruce se mu přitom trochu třásly.
„Ano, Silasi,“ odpověděla Eir, vložila do luku dva šípy a napnula tětivu. „Počkej, dokud se nedostanou k červenému lišejníku, abys na ně dobře viděl a šíp k nim dolétl.“

–––––––––––––––––––

První díl poutavého příběhu hrdinky Serafíny je plný draků a lidských emocí. Když je zavražděn příslušník královské rodiny a podezření padá na draky, v ohrožení se ocitá i Serafínino tajemství, které by ji mohlo stát život… Jak se s tím vypořádá? Vydalo nakladatelství Fragment.

Serafína – Příběh draků

Autor: Rachel Hartman

Překlad: Drahomíra Michnová
Počet stran: 352
Formát: 140×210
Vazba: vázaná

Přečtěte si víc o knize Serafína – Příběh draků a prolistujte si ukázku z ní

Nezapomeňte ani zhlédnout videotrailer ke knize!

V zemi zvané Gored žijí již po desetiletí lidé a draci v míru. Po tajemné smrti lidského prince je však příměří ohroženo. Podaří se Serafíně, která před světem skrývá své životní tajemství, odhalit skutečného vraha? Budoucnost draků je v sázce a v Goredu již není pro nikoho bezpečno.

Přivedli mi přesedlaného koně. Podkasala jsem si sukni a vyhoupla se na něj na první pokus. Nechtěla jsem, aby mě někdo popadl v pase a pomohl mi do sedla. Kůň se otočil dokolečka. Ještě nikdy jsem na koni nejela, ale teorii jízdy jsem ovládala a zakrátko jsem klisnu přiměla, aby šla rovně a skoro správným směrem.
Kiggs mě dohonil. „To jste tak nedočkavá jízdy? Nevzala jste si tlumok.“
Podařilo se mi klisnu zastavit a udržet ji v klidu, než mi připevnil zavazadlo k sedlu, a vyrazili jsme. Moje klisna měla jasnou představu, kam máme jet. Zalíbily se jí louky kolem řeky a uháněla tím směrem. Snažila jsem se ji zbrzdit a pustit Kiggse před sebe, ale ona si vedla svou.

–––––––––––––––––––

První část dvoudílného fantasy románu tuzemského autora bude plná brutality, sexu a nadsázky. Sebevražední teroristé, rakety přilétající odkudkoliv či rozběsnění islamisté – to všechno byl čajový dýchánek oproti tomu, co na Martina Fridricha čeká v Praze. Vydalo nakladatelství Epocha.

Perunova krev

Autor: František Kotleta

Počet stran: 288
Formát: 110×181
Vazba: brožovaná

Přečtěte si víc o knize Perunova krev

Akce, která měla vydělat dost peněz pro partu afghánských veteránů, se zvrtne a diamanty milionové hodnoty mizí v rukou neznámých útočníků, z nichž každý je silnější a nebezpečnější než rota mudžáhedínů. Jenže tady jde o miliony, jasný? Je třeba povolat do zbraně staré přátele a získat kořist zpět. Ať si je v tom třeba magie, tlupa vlkodlaků nebo někdo mnohem, mnohem mocnější. 

Vzduch čpěl vodkou, tabákem, jehněčím a olejem na zbraně. Saša Rybionek si vidličkou labužnicky vložil do úst posledního pelmeně, zapil ho vodkou a mocně říhl. Vzduch byl náhle ještě mnohem víc čpící než před chvílí. Naštěstí jsem stál v opačné části místnosti. Koncentrovanou dávku ukrajinské neformálnosti tak schytal kapitán Nachtigall. Nerozhodilo ho to. Cigaretami značky Sparta si kolem sebe už dobrou půlhodinu vytvářel vlastní atmosféru.
V gruzínské restauraci Sakartvelo stálo větrání obecně za týden starého pelmeně, takže v téhle soukromé zadní místnosti už slabším jedincům začínaly slzet oči.

–––––––––––––––––––

Na závěr si představíme knihu vydanou rovněž nakladatelstvím Fragment. Hlavní hrdinka této fantasy detektivky, odvážná policistka, se musí rozhodnout, čemu dá přednost – práci, nebo vztahu s tajemným zločincem?

Krvavý měsíc

Autor: Nancy Gideon

Překlad: Olga Staníčková
Počet stran: 312
Formát: 110×180
Vazba: brožovaná

Přečtěte si víc o knize Krvavý měsíc a prolistujte si ukázku z ní 

Charlotte Caissieová si už začíná zvykat na tajemství svého milence Maxe. Jeho nadpřirozený původ i zločinecká kariéra však nejdou dohromady s jejím životem. Dokáže se rozhodnout, co je pro ni důležitější? V New Orleans se mezitím šíří strach z bytostí, které slídí po kořisti. Charlotte chce chránit svého přítele za každou cenu. Co když ale není v nebezpečí Max?

Jejich pokoj byl ve druhém patře směrem do dvora, kde veselí stolovníci pili koktejly a poslouchali tklivé melodie Douga Kershawa. Zvuk pronikal dovnitř otevřenými balkonovými dveřmi, kde se mísil s chladnými stíny.
„Je to tu pěkné.“
Max ji chytil kolem pasu. „Tohle je pěkné. Zatancuj si se mnou.“
Nemusel ji přemlouvat, aby se k němu přivinula. S hlavou na jeho rameni a zavřenýma očima se Charlotte nechala vést hudbou a Maxem Savoiem.


Dnešní tipy s fantastickými knihami plnými dobrodružství jsou u konce. Zaujala vás některá z nich? Napište nám!

Tyto knihy a spoustu dalších si můžete vydražit v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePlnou parou
Antologie retrofuturistické fantastiky

Šust, Martin

Argo, 2013

zobrazit info o knizeOstří osudu

King, Robert J.

Fantom Print, 2013

zobrazit info o knizeSerafína – Příběh draků

Hartman, Rachel

Fragment, 2013

zobrazit info o knizePerunova krev 1

Kotleta, František

Epocha, 2013

zobrazit info o knizeKrvavý měsíc

Gideon, Nancy

Fragment, 2013

Napsat komentář