Zahrajte si o fantasy Poslední drakobijce

Poslední-drakobijce-nahled
V pohádkách kdysi kouzla zachránila vše, ale ty časy jsou už dávno pryč. Stejně jako ve světě obyčejných lidí, i v říši fantasy nastaly nepříznivé časy. Je třeba zachránit nejen význam magie, ale i posledního draka na světě. Podaří se to?

Kouzla, draci a svět fantasie

Kde jsou ty časy, kdy bylo kouzelnictví nepostradatelné? Dalo se s ním zachránit království, prošťouchnout ucpaný odpad a obstaralo spoustu dalších užitečných věcí. Jenže jeho význam upadá. Instalatér je lacinější než kouzelník a na létajících kobercích se rozváží pizza. Patnáctiletá Jennifer Strangeová řídí kouzelnickou agenturu Kazam, která se v těžké situaci tak tak probíjí. Navíc se objevily předtuchy, že poslední drak na světě zemře rukou zatím neznámého drakobijce. Jestli se tyhle předzvěsti vyplní, tak se všechno změní. Ale bude k tomu potřeba… Velká Magie.

 

Poslední drakobijce

Autor: Jasper Fforde

Ilustrace: Jasper Fforde
Překlad: Martin Pokorný
Vydalo: nakladatelství Albatros
Počet stran: 240
Vazba: vázaná
Rok vydání: 2014
ISBN: 978-80-00-03427-0

Přečtěte si více o knize Poslední drakobijce, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Albatros patřící pod společnost Albatros Media. Můžete si také prolistovat krátkou ukázku; pro stažení delšího úryvku z knihy klikněte zde.

Nakladatelství Albatros Media a.s. je mediální společnost, která zastřešuje devět samostatných nakladatelství Albatros, BizBooks, CooBoo, CPress, Computer Press, Edika, Motto, Plus, XYZ a v koedičním projektu s ČT Edice České televize široké spektrum mediálních produktů – knih, interaktivních encyklopedií na CD-ROM, audionahrávek a DVD.

 

Ukázka z knihy

„Ahoj,“ uvítala jsem ho. „Já jsem Jennifer Strangeová.“
„V sirotčinci vás všichni chválí,“ odpověděl obezřetně, vylezl z krabice a potřásl mi nabízenou rukou. „Rád vás potkávám. Já se jmenuju Horton Prawns, ale většinou mi lidi říkají Tiger. Tiger Prawns – jako ty tygří krevety.“
„Můžu ti tak taky říkat?“
„Budu rád.“
Ostýchavě se na mě usmál, nicméně mi bylo jasné, že v něm nové prostředí vyvolává nervozitu. Muselo mu být dvanáct – stejně jako mně, když jsem nastoupila do Kazamu. A taky nás nepochybně spojuje, že ho vychovaly Langusty neboli – oficiálním názvem – „Požehnané sestry Langusty“. Jejich klášter sídlil v někdejším hradu Clifford, nedaleko od dračího území. Tiger zvedl obálku, kterou držel v ruce.
„Matka Zenobia mi řekla, že mám tohle odevzdat Velkému Zambinimu.“
„Ředitelskou funkcí jsem pověřena já,“ opáčila jsem, „vezmu si to.“
„Pověřeným ředitelem Domu kouzel je dítě z nalezince?“
„Nejsi první, koho to překvapilo, a určitě ani poslední. Tu obálku.“
Ale Tiger se nenechal přemluvit tak snadno.
„Matka Zenobia mi říkala, že ji mám odevzdat jedině Velkému Zambinimu.“
„Pan Zambini zmizel,“ poučila jsem ho, „a nevíme, kdy se vrátí.“
„No tak počkám.“
„Odevzdej ji mně.“
„Ne, já –“
Chvíli jsme se přetahovali, až jsem mu ji vyškubla z prstů, roztrhla ji a podívala se na dokument uvnitř. Byla to deklarace služebnosti – víceméně jen stvrzenka. Papír jsem nečetla, to by bylo zbytečné. Tiger teď – stejně jako já – patřil Kazamu do dosažení osmnácti let věku. (str. 23–24)

 

Vyhrajte knihu Poslední drakobijce

Kniha Poslední drakobijce vás vezme na výlet do světa fantasy, kde ale nic není tak, jak by se dalo předpokládat. Kouzla již nejsou potřeba a kouzelnická agentura Kazam se dostává do problémů. A co víc, poslednímu drakovi na světě hrozí zabití, což by zapříčinilo velké změny. Podaří se zachránit nejen draka, ale i kouzla?

Ve spolupráci se společností Albatros Media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou právě knihu Poslední drakobijce vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností a kniha může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Poslední drakobijce
běží od 6. února do 19. února 2014.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Poslední drakobijce

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePoslední drakobijce

Fforde, Jasper

Albatros, 2014

Zahrajte si o fantasy Poslední drakobijce - DISKUZE

Počet reakcí: 0
  1. kistka napsal:

    Dnes jsem obdržela výhru – knihu Poslední drakobijce. Moc děkuji a na knížku se již těší vnouček. Přeji hezký den.

  2. Irena Poláková napsal:

    Moc děkuji za výhru – knihu Poslední drakobijce. Protože je určena pro děti od 9 let, věnuji ji svému vnukovi, který je velký čtenář. Ještě jednou velký dík.

Napsat komentář