Fragment hledá autora bestselleru – druhý ročník soutěže o nejlepší povídku je tu!

HledaSeAutorBestselleru
Konec psaní do šuplíku. Nyní má téměř kdokoli jedinečnou příležitost zveřejnit svou tvorbu a získat reakci odborníků.

Od 2. ledna do 29. února 2012 přijímá Nakladatelství Fragment soutěžní povídky na téma „O vztazích s humorem“ od všech dosud nepublikovaných autorů. Pět nejlepších prvotin vyjde na jaře ve společné knize. Část výtěžku věnuje Nakladatelství Fragment na konto Centra Paraple.

„Nabízíme šanci všem, kteří netuší, jak na sebe v této branži upozornit. Povídky musí splňovat tři podmínky: zadané téma, rozsah 10 až 25 normostran a musí jít o příběh pro dospělé čtenáře,“

uvedl Pavel Nýč, spolumajitel Nakladatelství Fragment. Všechny důležité informace o soutěži včetně přihlašovacího formuláře mohou zájemci nalézt na www.hledaseautor.cz nebo facebookové stránce Hledá se autor bestselleru.

Během dvou týdnů po ukončení zasílání povídek vybere Nakladatelství Fragment patnáct nejlepších příspěvků, jejichž první třetinu zveřejní na webu soutěže. Od té chvíle začne několikadenní hodnocení veřejnosti a odborné poroty, kterou tvoří kulturní redaktoři Marta Bystrovová z Lidových novin, Kateřina Farná z Práva, Petr Fisher z České televize a Stanislav Šulc z E15.

U deseti nejoblíbenějších povídek bude následně odkryta druhá třetina textu. Opětovné hlasování novinářské poroty společně s míněním návštěvníků webu pak určí prvních pět soutěžících, jejichž příběhy vyjdou na počátku května knižně.

Paralelně s výběrem nejlepší povídky vyhlašuje Nakladatelství Fragment také soutěž o nejlepší obálku plánované knihy s názvem „O vztazích s humorem – Hledá se autor bestselleru 2012“. Zúčastnit se může kdokoli z řad neodborné veřejnosti, podrobná pravidla jsou k dispozici na www.hledaseautor.cz. Tam bude také zveřejněno a hodnoceno deset nejpovedenějších příspěvků. Roli odborných porotců knižní obálky přijali zkušení grafici Petr Babák, Ondřej Fučík, Věra Marešová a Babeta Ondrová.

Doporučení:
Share

Fragment hledá autora bestselleru – druhý ročník soutěže o nejlepší povídku je tu! - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. Tereza napsal:

    Dá se poslat povídka i přes mail?

Napsat komentář