Navštivte nově otevřený autentický historický interiér knihovny Náprstkova muzea!

Fotografie historického interiéru knihovny Náprstkova muzea, foto Jindřich Eckert, 70. léta 19. století
Národní muzeum – Náprstkovo muzeum asijských, afrických a amerických kultur zpřístupnilo veřejnosti historický interiér knihovny, kterou před více než 150 lety založil v domě U Halánků Vojta Náprstek.

Můžete tak navštívit jedinečný prostor s autentickou atmosférou měšťanské knihovny 19. století, kde se scházeli přední politici jako F. Palacký a F. L. Rieger, literáti J. Vrchlický, V. Hálek, J. Neruda a B. Němcová, vědci i cestovatelé. V roce 1865 zde byl založen první ženský vzdělávací spolek – Americký klub dam. Svému původnímu využití společenského centra se knihovna přiblíží i bohatým kulturním programem.

Dnes návštěvník v čítárně uvidí jen malou část Náprstkovy historické knihovny, která má více jak šedesát tisíc svazků knih a dalších sto tisíc obrazových materiálů. Interiér knihovny je možné navštívit každou první středu v měsíci během komentovaných prohlídek. Vždy třetí čtvrtek v měsíci se v historickém interiéru koná kulturní program (autorská čtení, přednášky, diskuse, komponované večery).

Více informací o otevírací době, komentovaných prohlídkách a kulturním programu najdete na http://www.nm.cz/Naprstkovo-muzeum/ nebo zde.

Na všechny z Vás, kteří najdete cestu k nám do muzea, se srdečně těšíme.

 

Obrazový materiál použit s laskavým svolením Náprstkova muzea.

Doporučení:
Share

Navštivte nově otevřený autentický historický interiér knihovny Náprstkova muzea! - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. Markéta Markéta napsal:

    Podívejte se na historické obrázky a fotografie, které jsme pro vás doplnili do článku!

Napsat komentář