Vyhrajte fantasy knihu Plnou parou

Plnou_parou-nahled
Fantasy žánr je plný nadpřirozena a světů, které nikdy neexistovaly, ale mnozí čtenáři by se do nich přesto rádi podívali. Nyní mají možnost alespoň prostřednictvím knihy Plnou parou – Antologie retrofuturistické fantastiky.

Fenomén fantastiky

Nová antologie editora Martina Šusta zachycuje v uceleném knižním souboru česky vůbec poprvé výrazný fenomén zahraniční fantastiky poslední doby. Můžete se těšit na dávno ztracenou romantikou obdařené příběhy zahalené parou z podivuhodných strojů. Povídky stvořené řadou známých tváří současné světové fantastiky vás přenesou nejen do minulosti, ale i na jiné světy a do dob, jež sice nikdy neexistovaly, ale bylo by krajně vzrušující, pokud bychom je mohli navštívit i jinak než jen na stránkách knih. Kdokoli s kouskem odvahy v srdci a lásky k mnohem jednodušší minulosti bez počítači řízeného života nalezne v knize světy, v nichž prožije doslova dech beroucí dobrodružství.

 

Plnou parou – Antologie retrofuturistické fantastiky

Autor: Martin Šust

Vydalo: nakladatelství ARGO
Počet stran: 253
Vazba: pevná s přebalem
Rok vydání: 2013
ISBN: 978-80-257-1022-7

Přečtěte si více o knize Plnou parou – Antologie retrofuturistické fantastiky, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství ARGO.

Nakladatelství ARGO vzniklo v roce 1992 a za posledních 22 let vydalo více než patnáct set titulů. ARGO se snaží nejen vydávat zajímavé knihy známých autorů, ale také získávat a podporovat nové talentované autory a kvalitní překladatele. Také díky tomu ARGO za dobu své existence získalo pověst vydavatele kvalitní beletristické, historické i jiné odborné literatury, a to českého i zahraničního původu.

 

Ukázka z knihy

K Tlusté Edně to byly jenom tři bloky. Než za ní s řinčením zapadly dveře, už seděla na stoličce u baru. „Brý ráno, Edno!“ V duchu kvitovala, že neonový poutač, který opravila, pořád funguje. Hezky tiše, skoro nebzučel. „Dej mi velký talíř míchaných vajec a pastrami, a k tomu pivo.“
Barmanka si ji skepticky přeměřila pohledem. „Napřed chci vidět peníze.“
Rádio nonšalantně rozprostřela na baru pětidolarovou bankovku. Edna ji zvedla, podržela proti světlu, načež pomalu odpočítala čtyři jednodolarovky a osmdesát pět centů. Podržela sklenici pod pípou a přes rameno štěkla: „Velký míchaný vejce s kusem flákoty!“ Dotočila pivo, poslala sklenici po barpultu a zamručela: „Za chvíli to bude.“
„Edno, na světě nejspíš není nikdo, před kým by mělo menší smysl machrovat. Máš ještě ten balíček, co jsem si u tebe nechala?“
Edna beze slova sáhla pod bar, vyndala do plátna zabalené cosi a postavila to před ni.
„Díky.“ Rádio rozbalila svůj prototyp. Byla to čistě funkční záležitost – změť elektronek, odporů a kondenzátorů v železném rámu. Chyběl kryt, jakékoliv diody a místo ladicího knoflíku musela používat ploché kleště. Ale díky němu zbohatne. Začala kontrolovat všechny konektory. „Hele, mohla bys mi to píchnout do sítě?“
Edna si založila ruce na prsou a významně se na ni podívala.
Rádio si povzdechla, znovu zaštrachala v kapse a plácla na bar niklák. Edna vzala zástrčku a píchla ji do zásuvky pod neonovým poutačem.

 

Zasoutěžte si o knihu Plnou parou – Antologie retrofuturistické fantastiky

Ať už patříte mezi nadšené čtenáře fantasy, nebo se chystáte na svou první knihu tohoto žánru, antologie Martina Šusta vás jistě nadchne. V knize Plnou parou – Antologie retrofuturistické fantastiky najdete povídky od řady známých autorů a dostanete se díky nim do světů minulých, ale i takových, které byste marně hledali. A právě teď máte možnost si o tuto knihu zahrát.
Ve spolupráci s nakladatelstvím ARGO vám totiž přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou právě knihu Plnou parou – Antologie retrofuturistické fantastiky získat. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností a kniha může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Plnou parou – Antologie retrofuturistické fantastiky
probíhá od 13. ledna do 26. ledna 2014.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Plnou parou

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePlnou parou
Antologie retrofuturistické fantastiky

Šust, Martin

Argo, 2013

Vyhrajte fantasy knihu Plnou parou - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. tetina napsal:

    Dobrý den, děkuji za zaslanou výhru:))

Napsat komentář