Nenechte si ujít v týdnu od 13. do 19. ledna 2014

Nenechte si ujít
Jelikož ta pravá ladovská zima ne a ne přijít, mnozí vyhledávají jinou zábavu, než je lyžování, sáňkování a další radovánky na sněhu. Máme pro vás tipy na literární akce pořádané v různých koutech naší republiky, pro děti i pro dospělé. A k těm sníh naštěstí nepotřebujeme.

Potěšte své děti, které se letos zatím nemohly vyřádit ve sněhu. Nabídněte jim jiný, taktéž zajímavý program. V úterý 14. ledna pořádá Knihovna Jiřího Mahena v Brně odpolední čtení pro nejmenší děti od 2 do 5 let.Tentokrát se bude číst z knihy Sněhuláci z Mrkvonos od autorky Ivony Březinové. Začátek je v 16 hodin.

Taktéž v úterý od 16 hodin v Brně proběhne akce pro dospělé fanoušky Miloslava Stingla. Autogramiáda a beseda tohoto předního českého etnografa, cestovatele a spisovatele se uskuteční v knihkupectví Knihy Dobrovský. Spisovatel, který má na svém kontě přes čtyřicet knih, navštívil 151 zemí všech kontinentů a je znalcem mnoha domorodých kultur. Byl dokonce jmenován indiánským náčelníkem kmene Kikapú. Fascinující, informacemi nabité příběhy skutečných hrdinů indiánských válek se dočtete v jeho nejnovější knize Indiáni na válečné stezce. Setkání s legendou české cestovatelské literatury si rozhodně nenechte ujít.

Třetí pozvánku pro vás máme do Prahy. Ve středu 15. ledna v 17 hodin se v Paláci knih Luxor můžete přijít podívat na křest knihy novináře a historika Petra Zídka Češi v srdci temnoty. Kniha obsahuje příběhy zpracované formou historických reportáží, které se váží k období od komunistického převratu do počátku normalizace. Dozvíte se v ní málo známé skutečnosti ze zahraničních aktivit komunistického Československa. Publikaci vydal Knižní klub.

Na pátek 17. ledna máme pozvánku pro všechny děti od sedmi let, které jsou z Karlových Varů a okolí. Krajská knihovna Karlovy vary, dětské oddělení, pořádá pravidelné Páteční hrátky. Pro děti je připraveno odpoledne plné zábavných her a vědomostních soutěží.

Na víkend se vrátíme zpět do Brna. V sobotu 18. ledna bude přichystána beseda a  autogramiáda beseda a autogramiáda Leoše Šimánka ke knize Pobřeží Pacifiku. Kolik kilometrů cestovatel a spisovatel Leoš Šimánek nacestoval? To se dozvíte, pokud přijdete do brněnského knihkupectví Caffé Knihcentrum v OC Olympia. Více o této akci i o dalších nabídkách literárních událostí si můžete přečíst v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář