Vzplanutí v džungli

rozkose-zimy-evie-hunterova
Která žena či dívka by alespoň někdy nesnila o tom, že se do ní zahledí známý krasavec z Hollywoodu? Abbie Marshallová má to štěstí, že ji od přání k realitě chybí pouze krůček. Sama si však není jistá tím, zdali chce tento krok udělat…


Za knihou Rozkoše zimy, kterou vydalo v roce 2013 nakladatelství Jota, stojí autorka jménem Evie Hunterová. Pod tímto uměleckým jménem se skrývají hned dvě ženy, irské spisovatelky Caroline McCallová a Eileen Gormleyová, jež se seznámily na kurzu tvůrčího psaní v Dublinu. Velice rychle zjistily, že sdílejí vášeň pro erotické romány. Společně napsaly několik erotických novel, Rozkoše zimy jsou jejich prvním společným románem, po němž následují tituly Rozkoše léta a Rozkoše podzimu.

Novinářka Abbie Marshallová má vážný problém. Zapletla se do velmi nebezpečné politické aféry a potřebuje urychleně zmizet z Hondurasu dříve, než se jistí pochybní lidé postarají o to, aby se po ní slehla zem. Díky svému šéfovi má šanci se dostat pod záminkou pořízení interview do soukromého letadla slavného a okouzlujícího herce Jacka Wintera. Jack má pověst notorického sukničkáře, před kterým si žádná žena nemůže být jistá. I Abbie rychle nabude dojmu, že je to sebestředný, i když božsky krásný floutek.

Abbie sice unikla vrahům, ale prozřetelnost chtěla, aby o několik hodin později skončila s idolem statisíců ženských srdcí v odlehlém pralese. Jackovo soukromé letadlo havarovalo a on, jeho dva pracovníci a Abbie musí začít bojovat o přežití v nehostinné džungli. Mezi všemi těmi hady, jaguáry a pavouky Abbie poznává, že Jack Winter není takový hejsek, jak si původně myslela. Jeho odvaha jí proti její vůli imponuje.

Poté, co jsou zachráněni, vrací se jejich život do zaběhnutých kolejí. Alespoň navenek. Abbie však nemůže zapomenout na chvíle, které po Jackově boku prožila. Ačkoli to netuší, ani ona není Jackovi úplně lhostejná. Sice měl po svém boku desítky krásnějších žen, přesto má Abbie v sobě něco, co mu nedovolí přestat na ni myslet.

Inspirace Padesáti odstíny šedi nebere konce. Rozkoše zimy jsou dalším titulem, který proniká do tajů sexuální dominance a submisivity. Příběh by byl slavným „Odstínům“ až moc podobný (chudá submisivní slečna čirou náhodou potká bohatého dominantního krasavce), nebýt počáteční zápletky, kdy letadlo s hlavními hrdiny ztroskotá v nebezpečné džungli. Tento téměř akční úvod mne velmi bavil a bylo mi upřímně líto, že skončil a děj se přenesl do všedního velkoměsta.

Myslím, že je velká škoda, že autorky poskytly tak slibné zápletce s velkým potenciálem pouze necelých sto stran. Erotických románů je na knižním trhu přebytek a jsou si velmi podobné, často bez špetky invence. Přitom netradiční místo, kde by se děj odehrával, by knihu odlišilo od mnoha desítek jiných jí podobných a nepochybně by tak přispělo k její originalitě.

Rozkoše zimy jsou bezesporu čtivou novelou. Velmi zajímavý je fakt, že autorky napsaly příběh z pohledu obou ústředních hrdinů, čtenáři tak mají možnost srovnání dvou dosti odlišných pohledů. Potěšeny budou především milovnice lechtivějšího čtení, jež si v knize jistě přijdou na své.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeRozkoše zimy

Hunterová, Evie

Jota, 2013

Napsat komentář