Matematika humorně a zajímavě

Truhlice prebal2.indd
Fascinují vás přírodní vědy? Kniha Truhlice matematických pokladů profesora Stewarta vám ukáže, že matematika rozhodně není nudná! Dozvíte se spoustu zajímavostí a kuriozit nebo třeba zjistíte, co je to ve skutečnosti polární medvěd.

Víte, že číslo Pí lze vypočítat z rozmístění hvězd na obloze? Anebo že počítačová tomografie, tzv. „cétéčko“, by nemohla fungovat bez jednoho čistě matematického objevu? Zajímá vás, jak se provádí důkaz „zastrašením“ či „opomenutím“? Odpovědi na tyto otázky i spoustu dalších najdete v pokračování úspěšného Kabinetu matematických kuriozit profesora Stewarta. Tento britský matematik, obdařený osobitým jemným humorem, opět sáhl do svých zápisníků a přichází s další pestrou všehochutí z tajuplného světa čísel, úseček a integrálů. Znovu se přesvědčíte, že svět matematiky dokáže být velmi zábavný. Kuriozity, hádanky, vážné úlohy, příběhy z historie vědy, matematické vtipy i historky o slavných matematicích jsou zde poskládány s lehkostí a šarmem do vytříbené mozaiky, kterou lze číst po řadě i na přeskáčku, ale která vás nudit rozhodně nebude.

Publikaci vydalo nakladatelství Dokořán ve spolupráci s nakladatelstvím Argo.

Truhlice matematických pokladů profesora Stewarta

Autor: Ian Stewart 

Překlad: Lukáš Georgiev
Počet stran: 344
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 135×205
ISBN: 978-80-7363-527-5

Přečtěte si víc o knize Truhlice matematických pokladů profesora Stewarta 

 

Již zítra na našich stránkách vyjde ukázka z knihy!

 

O autorovi

Ian Stewart (* 1945) je britský matematik, profesor na univerzitě ve Warwicku a člen Královské vědecké společnosti. Je asi nejznámějším a nejplodnějším popularizátorem matematiky (napsal několik desítek knih), mimoto vydal i řadu knih ze žánru sci-fi a fantasy. Jako matematik se zabýval teorií katastrof, biomatematikou a dalšími problémy na pomezí čisté a aplikované matematiky.

(Informace: nakladatelství Dokořán)


Nakladatelství Dokořán oslavilo v minulém roce 10. výročí svého založení! Vydali již přes 500 knižních titulů a jejich původní záměr – vybudovat nové nakladatelství se zaměřením zejména na populárně naučnou a odbornou literaturu s výběrovými přesahy do kvalitní beletrie a poezie se podařilo naplnit.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTruhlice matematických pokladů profesora Stewarta

Stewart, Ian

Dokořán, 2013

Napsat komentář